IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 09:56
Co sądzicie o Konstantym?
Wspomniałam o nim wczoraj podczas rozmowy ze znajomymi. Opinie były tylko i
wyłącznie negatywne. Ze zdrobnieniem Kostek było jeszcze gorzej - bo dziwny,
śmieszny, brzydki... i tak dalej.
Obserwuj wątek
    • ibby2 Re: Konstanty 02.07.07, 10:08
      Mnie się podoba, a zdrobnienie Kostek również.

Nie martw się ja też częściej niż czasem spotykam się z niezrozumieniem wśród
      znajomych, którzy dziwią się moim upodobaniom co do imion, a ja czasem dziwię
      się ich pomysłom i upodobaniomuncertain
      • Gość: Malwina Re: Konstanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 10:11
        Tak własnie myślałam - forum gromadzi sporo ludzi o upodobaniach do wyjątkowych
        imion to i tutaj znajdę zrozumienie. smile
        Dodam jeszcze, że wspomiane osoby lubują się w Oliwiach, Juliach, Majach,
        Oliwierach, Alanach, Wojtkach.
        • ibby2 Re: Konstanty 02.07.07, 12:19
          Gość portalu: Malwina napisał(a):

> Dodam jeszcze, że wspomiane osoby lubują się w Oliwiach, Juliach, Majach,
          > Oliwierach, Alanach, Wojtkach.

Wspomniane przeze mnie osoby podobnie+ Nikola, Nicolas, Oliwier itp...aha no i
          za wyjątkiem Wojtka.
          • abiela Re: Konstanty 02.07.07, 13:54
            Szalenie lubię Konstantego, Wojtek też jest ok, ale reszta dla mnie odpadasmile
    • manarai Re: Konstanty 02.07.07, 12:03
      Konstanty podoba mi się ogromnie. Jest to w sumie jedno z niewielu imion
      męskich kończących się na -y lub -i, które naprawdę, naprawdę lubię. Brzmi
      dojrzale i męsko, a zdrobnienie Kostek jest po prostu urocze.

Gość portalu: Malwina napisał(a):

> Dodam jeszcze, że wspomiane osoby lubują się w Oliwiach, Juliach, Majach,
      > Oliwierach, Alanach, Wojtkach.

Hmmm. Ja w Wojtku nie widzę niczego złego, a w Julii tylko to, że wściekle popularna...
      • Gość: Malwina Re: Konstanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:11
        Ja również nie widzę w Wojtku nic złego, reaguję neutralnie. smile
    • Gość: Stach Re: Konstanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:31
      Przez chwilę było to jedno z faworyzowanych przez nas imion. Nasz synek urodzi
      się jesienią, więc mamy trochę czasu. Mi się bardzo podobają zdrobnienia tego
      imienia: Kostek i Kot. Samo Konstanty jest odrobinę zbyt dumne.
      • verdana Re: Konstanty 02.07.07, 15:50
        Bardzo mi się podoba.
      • Gość: Malwina Re: Konstanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 21:21
        Kot?
        • gaudencja Re: Konstanty 02.07.07, 22:10
          tiny.pl/f2p4
    • olianka Re: Konstanty 02.07.07, 17:06
      Uwielbiam. Oblubieniec chodził do lo z Konstantym i zaproponował to imię dla
      ewentualnego synka numer 3 smile (Nie mamy jeszcze synka nr 1)

Podoba nam się zdrobnienie Kostek, ale używałabym też np. takich: Tanek, Kot,
      Kostia.
      • lotka76 Re: Konstanty 02.07.07, 17:47
        Uwielbiam to imie... zdrobnienie rowniez smile
        • Gość: Malwina Re: Konstanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 21:23
          O właśnie.. Jak byłoby odbierane we Francji?
      • Gość: Malwina Re: Konstanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 21:22
        Z Kota mimo wszystko napewno nie skorzystam. wink
        • das.krokodil Re: Konstanty 02.07.07, 23:21
          Ale Kot fajny jest smile Ja wolałabym Kota niż Kostka. Ogólnie sympatyczne imię,
          podoba mi się.
          • Gość: Malwina Re: Konstanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:07
            Być może kwestia przyzwyczajenia. wink
    • karanissa Re: Konstanty 03.07.07, 09:56
      Przepiekne imie - gdybym miala drugiego synka, tak bym go wlasnie nazwala.
      • Gość: anita.anita80 Re: Konstanty IP: *.chello.pl 03.07.07, 10:09
        u mnie w rodzinie jest mały KONSTANTY ma 2,5 miesiąca a jego bracia to :
        AMADEUSZ i DOMINIK
        oczywiscie dla otoczenia nie bardzo imie się podoba , a dla mnie może byc
        pozdrawiam
    • Gość: Dziewczyna Re: Konstanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 10:10
      kojarzy mi sie z Wielkim Ksieciem Konstantym i mimo iz nie byla to postac
      poztywn to imie bardzo mi sie podoba.Jest historyczne i ładne.Dalabym tak mojemu
      synkowi na drugie imie
      • Gość: Manon Re: Konstanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 12:20
        Znany mi Konstanty używał imienia Kostek / miał brata Szczepana i b.oryginalme
        nazwisko/. Imię ładne.
        • Gość: Malwina Re: Konstanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 12:25
          Cieszę się, że nareszcie Konstanty komuś się spodobał. smile
          Zdziwiło mnie zdrobnienie Kot... Z kotem mi się kojarzy, no!
          • Gość: Stach Re: Konstanty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 17:56
            Syn Jeremiego Przybory ma na imię Konstanty, ale podpisuje się go, a jak
            mniemam on sam również "Kot Przybora"
            • Gość: burda3 Re: Konstanty IP: *.p.os3.kn.pl 04.07.07, 11:43
              Bardzo piękne imię- mój Dziadek tak sie nazywał, sami sie zastanawiamy nad
              nim smile
              • dziewczynka_bez_zapalek Burda3 urodziła Julianka! 25.07.07, 21:53
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=43618&w=66479603gratulacje!
                • gaudencja Re: Burda3 urodziła Julianka! 25.07.07, 21:55
                  Gratuluję, piękne imię!
                  • Gość: Malwina Re: Burda3 urodziła Julianka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:00
                    Gratuluję! smile
    • Gość: veranillo Re: Konstanty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:58
      świetne, piękne imię. (ale ja mam słabość do wielu imion zakończonych na "y" -
      Eustachy, Zachary, Maurycy, więc może nie do końca jestem obiektywna smile
    • Gość: annab6 Re: Konstanty IP: 82.177.111.* 04.07.07, 12:10
      mój mąż to Konstanty, a córeczka ma na drugie imię Konstancja. W rodzinie imię
      przechodzi z pokolenia na pokolenie. Lubię je i jako zdrobnienie i w pełnym
      brzmieniu (chyba bardziej).
      • Gość: Malwina Re: Konstanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:01
        Zgadzam się - w pełnej formie najpiękniejsze! smile
    • asidoo Re: Konstanty 26.07.07, 08:02
      To wyjątkowo piękne imię. Mój dziadek je nosił. Być może nazwę tak nawet synka.
      A zdrobnienie Kostek do mojego dziadka bardzo pasowało, bo był drobny, kościsty smile
      • das.krokodil Re: Konstanty 26.07.07, 12:41
        Coraz bardziej podoba mi się Konstanty .. smile
        • Gość: Malwina Re: Konstanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 15:03
          Cieszę się. smile Uwielbiam to imię. Może kiedyś uda się nazwać tak synka. wink))
    • zyrafka1973 Konstanty - jakich znacie? 24.10.07, 13:04
      Witam!

Urzekło mnie to imię. Brzmi dumnie i dostojnie, świetnie pasuje do mojego
      nazwiska. Bardzo chciałabym, aby nosił je syn, który urodzi się w pierwszych
      dniach lutego.
      Mąż póki co oponuje, twierdzi, że skrzywdzimy dziecko.

Chciałam zapytać czy ktoś zna Konstantego? Czy opis cech osoby noszącej to imię
      w jakimś stopniu pasuje do rzeczywistości?
      www.imiennik.pl/index.php?ids=1,114
      Przyznam, że właśnie znaleziony opis utwierdza mnie w przekonaniu, że byłby to
      właściwy wybór.
      Bardzo proszę o Wasze opinie.
      • mal_art Re: Konstanty - jakich znacie? 24.10.07, 13:27
        Kojarzy mi się oczywiście z Konstantym Ildefonsem i Jego Teatrzykiem Zielona
        Gęś, szalenie sympatyczne skojarzenie. Zdrobnienie Kot też znam, jakoś mi się
        "odkojarzyło" od kota i dla mnie nie jest dziwne. Niestety kompletnie nie pasuje
        mi do nazwiska sad ale podoba mi się ogromnie!
      • olianka Re: Konstanty - jakich znacie? 24.10.07, 13:43
        Znam dorosłego Konstantego. Nie wierzę w takie opisy, ale pobieżnie przeczytałam
        i raczej się zgadza.

To imię znajduje się na liście moich ulubionych.
        • peligrosa3 Re: Konstanty - jakich znacie? 24.10.07, 15:22
          hej,

ja również (podobnie jak żyrafka) na początku lutego zostanę mamą synka, Konstanty to jeden z moich "murowanych" typów na imię dla małego, ale mój nieślubny oponuje, więc na razie stanęło na Borysie.

Ale będę jeszcze marudzićwink
          • zyrafka1973 Re: Konstanty - jakich znacie? 24.10.07, 15:36
            Ja chyba sie uprę. Tak bardzo podoba mi sie to imię. Nie jest popularne, ale też
            nie jest jakoś szczególnie wyszukane czy dziwne.
            Przerobiliśmy Marka (kolejny raz), Maćka, Tomka, a ostatnio Pawła. Za każdym
            razem czuję, że to nie to.
            Mamy Marcina i Michała.
            • Gość: mini_mao Re: Konstanty - jakich znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 17:57
              Piękne imię: Konstanty.
              Skojarzenia to Gałczyński, oczywiście, ale i Kot Przybora, ktoś już o nim
              wspominał. U znajomych jest Konstanty, zwany najczęściej Kostkiem, niecałe 2 lata.
              • Gość: Dee Re: Konstanty - jakich znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 08:35
                Konstanty to bardzo dostojne, ladne imie. Nie trzeba zdrabniac -
                Kostek. Moze byc Kocio, Kot, Kotek i slicznie tak smile
      • zyrafka1973 Re: Konstanty - jakich znacie? 26.10.07, 12:40
        Bardzo mi miło na sercu, ze kilka osób tak pozytywnie wypowiada się o tym imieniu.
        Biję sie okropnie z myślami.Wybór imienia to ważna decyzja, bo praktycznie na
        całe życie, więc biorę pod uwagę nie tylko to, co mi się podoba, ale również to,
        jak z imieniem będzie się czuł mój syn. Czy nie będzie ktoś się z jego imienia
        śmiał, czy nie będzie się go wstydził, czy nie przyjdzie kiedyś z wyrzutem, ze
        bracia mają ładniejsze/lepsze imiona. Mąż twierdzi, że dając Konstanty
        zrobilibyśmy dzieciakowi krzywdę. A ja się nie zgadzam.
        Oczami wyobraźni widzę przystojnego chłopaka o ciemnych oczach i zadziornym
        imieniu Kostek, a później szpakowatego przystojniaka - pana Konstantego.
        Wśród znajomych i rodziny zdania są podzielone - niektórzy imię określili jako
        piękne, dostojne i świetnie pasujące do nazwiska, dla innych jest do przyjęcia,
        ot po prostu uznali, że jest ok, jednej osobie z najbliższych się nie podoba, bo
        za długie.
    • misia_misiowa Re: Konstanty 26.10.07, 12:49
      Mój dziadek miał tak na imię.
      Syn mojej siostry otrzymał to imie na Jego cześć.
      Lubie imię Konstanty i zdrobnienie Kostek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.