Gość: Ola IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 03.07.07, 21:14 Babka się pochwaliła synem: Wiktor na pierwsze.... uwaga! Sajmon na drugie. Uśmiałam się.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Na jednym forum 03.07.07, 23:44 Oczywiście "j" czyta się jako "dż"? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Na jednym forum IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 04.07.07, 15:32 Sadżmon? Fajne imię dla kota Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Na jednym forum 04.07.07, 10:24 A ja spotkałam sie z wypowiedzią jednej z forumowiczek(forum nieimieniczego rzecz jasna), że podobją jej sie imiona takie jak Malina, Jagoda lub...Truskawka zdrabniana do Trusi Nie wiem skąd ona to wytrzasnęła, ale śmiać mi sie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Na jednym forum 04.07.07, 10:50 Ale o zdrobnieniu Trusia to gdzieś czytałam. Ciekawe od czego to...? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Na jednym forum 04.07.07, 13:52 A co złego jest w imieniu Wiktor? Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: Na jednym forum 04.07.07, 14:50 W Wiktorze nie ma nic zlego... to raczej Sajmon zmieszy :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Na jednym forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:55 Z tego co zrozumiałam autorce wątku chodziło o udziwnione imie Sajmon a nie o Wiktora . Dobrze kumam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Na jednym forum IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 04.07.07, 15:31 Dobrze kumasz. Jak przeczytałam "Wiktor" no to pomyślałam, że całkiem OK. Ale po "Sajmonie" parsknęłam śmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
agata85-4 Re: Na jednym forum 04.07.07, 19:34 I co z tego? Sajmon imie jak kazde inne. Miala racje kobiecina ze nie napisala Simon i wymawiala Sajmon. ja tam wole polska wersje dla zagranicznych imion wydaje mi sie ze Dzessika ladniej wyglada jak Jessika. Nie wiem zczego tu sie smiac. Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Na jednym forum 04.07.07, 20:55 agata85-4 napisała: > I co z tego? Sajmon imie jak kazde inne. Miala racje kobiecina ze nie napisala > Simon i wymawiala Sajmon. ja tam wole polska wersje dla zagranicznych imion > wydaje mi sie ze Dzessika ladniej wyglada jak Jessika. Nie wiem zczego tu sie > smiac. Otóż "Sajmon" nie jest to "imię jak każde inne", tylko spolszczenie w pisowni brzmienia anglojęzycznej wersji imienia, które swoją wersję polską jak najbardziej posiada - jest to Szymon, ewentualnie Symeon. Takie "imię" jak Sajmon jest sprzeczne z wytycznymi Rady Języka Polskiego. "Dżesika" zgodnie z wytycznymi RJP również powinna być zapisana jako Jessica, jeśli już ktoś koniecznie chce to imię nadać. Nie śmiejemy się. Ubolewamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Na jednym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:46 Pewnie i Wiktor miał być w założeniu Victorem.. Sajmon - .... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
magdulichaa Re: Na jednym forum 05.07.07, 13:30 Sajmon brzmi zdecydowanie lepiej chyba niż Kunegudna Salomea jakaś tam ( w listopadzie dziewczyna tak dała dziecku na imię) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Wypowiedzi Pani Agaty przypominają mi .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 13:46 .. Panią Martę tę od sześcioraczków Odpowiedz Link Zgłoś