Gość: Dee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 08:40 Wynalazłam w necie,ze dzis są imieniny Palomy. Z tego co wiem 'paloma' to po hiszpańsku gołąb.Jak Wam podoba sie Paloma jako imie w Polsce ? Wg mnie jest ladne i chyba by sie przyjęło. Nie wiem tylko,czy nie jako tzw "sezonówka". Ale i tak Paloma mi sie podoba choc sama bym tak dziecku nie dała (przynajmniej nie w Polsce, na razie). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dee Re: Paloma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 11:01 Hiszpańskie zdrobnienie - Palomita, Palomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anya Re: Paloma IP: *.fbx.proxad.net 09.07.07, 17:20 bardzo mi sie podoba nawet bylo na mojej liscie imion dla drugiej corki Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Paloma 09.07.07, 17:42 Imieniny chyba są ustalone arbitralnie? Św. Palomy nie było. Paloma nie jest na tyle popularna, żeby uchodzić za imię sezonowe (bo w żadnym sezonie nie była szczególnie często nadawana), ale faktycznie jest duże zagrożenie zboczenia w stronę kiczu i ja bym się na nie osobiście nie zdecydowała, choć z brzmienia mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Paloma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 20:31 Była kiedyś taka telenowela. Tak mi sie właśnie to imię kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bo775 Re: Paloma 09.07.07, 20:40 a mnie sie kojarzy z paloma picasso (corka pablo), a moze bardziej z perfumami sygnowanymi jej nazwiskiem... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Paloma 09.07.07, 20:55 NMnie podobnie, nie zaryzykowałabym nadania w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Paloma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 22:48 Niestety zbyt silnie kojarzy mi się z brazylijskim serialem. Odpowiedz Link Zgłoś