donmari 14.07.07, 16:12 Wczoraj wpadł mi w ręce "Twój Styl", w którym wyczytałam, że w 2006 roku w dużych miastach "najczęściej rodziły się Helenki, detronizując Julie"! W mroki przeszłości odchodzą już Samanty itp. Jak częsta w zeszłym roku Helena i jakie imiona niedługo będą "na czasie"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blaszany_dzwoneczek Re: Helenka-coraz modniejsza 14.07.07, 16:18 Oj, to chyba jakaś przesada z tą detronizacją Julii przez Helenki. Nie wierzę. Przynajmniej warszawska statystyka tego nie potwierdza. Ale zapewne będzie się to imię piąć do góry, choć nadmiernie częste jeszcze raczej chyba nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Helenka-coraz modniejsza 14.07.07, 16:19 Myślę, ze Julia została zdetronizowana przez Helenki wśród znajomych dzieci pań dziennikarek, ale na pewno nie w całej populacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barcellona Re: Helenka-coraz modniejsza IP: *.kolornet.pl 14.07.07, 16:22 Obawiam się, że w ślad Helenki pójdzie Antonina, a szkoda bo jest przez nas rozważana dla brzusia. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Helenka-coraz modniejsza 14.07.07, 16:23 Jednak szkoda, że Helenka staje się coraz bardziej popularna. Bardzo mi się podoba to imię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Helenka-coraz modniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 16:46 U Bartka Górnego Helenka jest na 42 miejscu. Od Julii dzieli ją ogroooomna przepaść. "Twój Styl" pisze bzdury, ładnie podsumowała źródło informacji Gaudencja . Helena na pewno jest imieniem nadawanym i już nie jest oryginalna, ale spokojnie można ją nadawać bez obaw o rzesze imienników. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Helenka-coraz modniejsza 14.07.07, 17:53 Właśnie też jakoś nie wierzyłam w prawdziwość tejże notki,więc zapytałam)) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Helenka-coraz modniejsza 14.07.07, 17:58 Gość portalu: Tawananna* napisał(a): > Helena na pewno jest imieniem nadawanym i już nie jest oryginalna, ale spokojni > e > można ją nadawać bez obaw o rzesze imienników. Dokładnie tak! Jedynie co, to może nam na forum nieco już spowszedniała ) Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Helenka-coraz modniejsza 14.07.07, 18:06 Zapomniałam napisać,iż w tym artykule był napisany bzdet, że coraz modniejsza staje się Dolores. Słyszał kto podobne bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Helenka-coraz modniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 20:11 Jak żyję, nie słyszałam . Było jeszcze coś ciekawego? Napisz, pośmiejemy się . Nierzetelnym dziennikarzom należy się ochrzan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Helenka-coraz modniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 20:27 Zajawka artykułu ze strony czasopisma: "Helena najpiękniejsza Anna jest liderką. To najpopularniejsze żeńskie imię w Polsce. Na drugim miejscu jest Maria (dane MSWiA). W wielkich miastach w 2006 roku najczęściej rodziły się Helenki, detronizując Julie. Za nimi i Zuzanny. Moda na imiona zmienia się. Zniknęły zapożyczone z telenowel Dżesika i Crystal, rzadziej rejestruje się Amandę i Vanessę. Pojawia się za to Hersylia i Rorentyna albo Dolores. W Polsce nie można nazywać dzieci dowolnie tak jak w USA, gdzie córka Gwyneth Paltrow dostała na imię Apple - Jabłko. Polki muszą zadowolić się listą imion akceptowanych przez USC." Skąd oni to wzięli? Gołym okiem widać, że Helena nie jest najczęściej nadawana... Dżesika nie pogodzi z telenoweli, Amanda i Vanessa nigdy chyba nie były nadawane na tę skalę co Nikola, o której w ogóle nie wspomniano, Hersylia raczej nie jest nowym trendem , a na hasło "Rorentyna" poczciwy Google wyrzuca zero stron. Czyżby ktoś zadzwonił do jednego USC i pani podyktowała mu przez telefon nowe nadania (przejęzyczając się na Florentynie)? Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Helenka-coraz modniejsza 14.07.07, 21:24 nie, no artykuł pewnie w całości taki powalający A co do Helenki - tak, myślę, że coraz modniejsza ponieważ zauważam powszechny zachwyt tym imieniem wokół mnie. Skoro uważane za piękne to nadania się zaraz posypią (na razie ejdna koleżanka ma Helenę). M. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Helenka-coraz modniejsza 14.07.07, 23:23 Mam wrażenie, że to bzdury wyssane z palca. Wśród moich znajomych nie ma ani jednej małej Helenki. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Helenka-coraz modniejsza 14.07.07, 23:37 abiela napisała: > Mam wrażenie, że to bzdury wyssane z palca. Wśród moich znajomych nie ma ani > jednej małej Helenki. Wśród moich również, natomiast są coraz liczniejsze Lenki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Helenka-coraz modniejsza 14.07.07, 23:37 Hersylia! Chyba wynotowane z naszego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Helenka-coraz modniejsza 18.07.07, 23:40 Hersylia jest PRZEPIĘKNA Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Helenka 19.07.07, 22:31 Mam roczną kuzynkę Helenkę. Bardzo podoba mi się to imię. A jeszcze bardziej Antonina i statystyki tego nie zmienią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś