Gość: Dee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 10:16 Na placu zabaw była dziewczynka około 7 letnia o imieniu Ewelina. Jej siostra była Pauliną. Jak Wam sie widzi ten zestaw dla sióstr i samo imię Ewelina. Mnie niezby się podoba to imie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lotka76 Re: Ewelina 16.07.07, 13:02 Niezbyt podoba mi sie zestaw imion konczacych sie na ta sama sylabe: Ewelina- Paulina... Jest taki program Deco we Francji i chyba ze dwa miesiace temu byla mowa o rodzinie zlozonej z mamy, taty i szesciu corek o imionach konczacych sie na "ine": nie paimetam wszystkich ale byly: Caroline, Sixtine, Amandine, Pauline ( chyba), Marine... Brzmialo to troche dziwnie samo imie Ewelina nie bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Ewelina 16.07.07, 16:32 Na forum przeważa opinia, że jest to imię trochę "patologiczne", odpowiednik Nikoli z lat wcześniejszych. Ja oczywiście czytając to forum trochę nasiąknęłam tą opinią , ale muszę przyznać, że większość Ewelin, które spotkałam, było całkiem "do rzeczy" (rodzone dwadzieścia/dwadzieścia parę lat temu), a już na pewno nie można powiedzieć, że pochodzą z rodzin, które są odpowiednikami dzisiejszych wielbicieli Waness i innych tego typu "cudów", tylko że sprzed dwudziestu lat. Ewelin poznałam z sześć czy siedem, jest to imię bardzo popularne w moim regionie, ale tylko jedna z nich dałaby się zakwalifikować do tej kategorii. No, ale może po prostu miałam szczęście . Mnie się imię dosyć podoba (celtyckie pochodzenie, które uważam za plus, ale poważną wadą jest dość niejasna etymologia). No i oczywiście warto wspomnieć, że imię Ewelina, podobnie jak inne silnie kojarzące się z minioną modą nadane w tej chwili dziecku trochę "postarza" właścicielkę. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Ewelina 16.07.07, 18:31 jakoś nigdy nie przepadałam za tym imieniem, może dlatego, że miałam jednak pecha do Ewelin - spotkałam w życiu kilka (większość urodzona we wczesnych latach osiemdziesiątych), z żadną nie udało mi się nigdy bliżej zaprzyjaźnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Ewelina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 21:43 Nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Ewelina IP: *.lublin.mm.pl 16.07.07, 22:09 Nawet niebrzydkie ale za bardzo oklepane. Poznałam dużo Ewelin (10-15) i każda była bardzo ładna(!) dziwny zbieg okolicznosci, z charakterami juz różnie bywało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreenTea Re: Ewelina IP: *.171.96.34.crowley.pl 16.07.07, 22:26 To ja miałam pecha - spotkałam i niezbyt urodziwą, i niezbyt mądrą Ewelinę. Znam dziewczynkę niespełna 2-letnią i tym imieniu i jakoś to imię za poważne dla takiego małego dziecka. Zdrobnienie Ewela koszmarne... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ewelina 16.07.07, 22:53 Ewelina i Paulina za bardzo się rymują, samo imię nie należy do moich ulubionych, zdecydowanie bardziej lubię Ewę. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Ewelina 17.07.07, 11:23 Nigdy nie lubiłam tego imienia. Teraz już trochę lepiej mi sie kojarzy. Wolę chyba od Pauliny. Chociaż oba mi sie nie podobają. Znam bliźniaczki-Ewelinę i Paulinę właśnię Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Ewelina 17.07.07, 11:55 Ostatnio w Krakowie spotkałam małą mulatkę, na którą rodzice wołali "Ewela". IMO strasznie przykre zdrobnienie dla malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka hihihi 17.07.07, 22:11 sie zglasza Ewelina - lat 25 imie wybrane przez babcie, rodzina zdecydowanie niepatologiczna imienniczke spotkalam w zyciu jedna - i to na studiach. panna rok mlodsza. zdecydowanie koszmarna, rodzina chyba lekko patologia wiec chyba wiem o co Wam chodzi zdrobnien nienawidze! nawet przez gardlo mi nie przejda znosze tylko i wylacznie Ewelinka - bo tak zwraca sie do mnie babcia (chyba zawsze bede juz wnuczusia ) Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Ewelina 18.07.07, 19:26 Mnie się nie podoba. Lubię natomiast imię Ewa. Nie mam też negatywnych skojarzeń; dwie Eweliny które znam są wzorami cnót wszelakich Odpowiedz Link Zgłoś