tesska 23.06.03, 14:01 Witam, Chcialabym utworzy liste fajnych krotkich imion dla chlopca i dziewczynki, ktore rowniez za granica sa znane i nie beda zbytnio znieksztalcane. Moje typy to: Roza (niemam polskich znakow) i Igor albo Emilia i Adam To sa typy dla moich przyszlych dzieci. Za rok bedziemy sie starac ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beti_k Re: Krotkie imiona 25.06.03, 21:20 Nina - to nasza córeczka - krótko i oryginalnie Odpowiedz Link Zgłoś
almira Re: Krotkie imiona 26.06.03, 19:12 Moja córka ma na imię Pola (nie Apolonia) a na drugie też krótko Ada. Pozdr Almira Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Krotkie imiona 27.06.03, 10:42 Czesc ! Dziewczynki : IGA EWA EMMA INA MAJA NINA KLARA Chlopcy : JAN NICO (Nikodem) ALAN OSKAR BORYS KAMIL MILAN Nic wiecej nie przychodzi mi w tym momencie do glowy.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Re: Krotkie imiona 30.06.03, 08:19 Dzieki za podpowiedzi. Wiekszosc mi sie podobala. Pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Krotkie imiona 19.05.04, 22:31 Moim zdaniem ladnie i krotko- Ada, Ewa. Dla chlopca jak najkrocej, ale powaznie- Jan. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Krotkie imiona 19.05.04, 22:50 Ada,Ewa,Iga,Ina,Nina,Nora,Emma,Mila,Irma,Adam,Hugo,Igor,Emil,Izak,Jens.Mialy byc krotkie,tyle mi przyszlo do glowy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Krotkie imiona 20.05.04, 11:32 aka10 napisała: > Ada,Ewa,Iga,Ina,Nina,Nora,Emma,Mila,Irma,Adam,Hugo,Igor,Emil,Izak,Jens.Mialy > byc krotkie,tyle mi przyszlo do glowy.Pozdrawiam. Większość z nich to zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Krotkie imiona 20.05.04, 12:05 Wszystkie te imiona,to imiona osob,ktore znam.Tak zostaly nadane.Ada,Iga,Ina czy Mila (Nie przez £moga smialo funkcjonowac,jako samodzielne imiona.Wsrod imion chlopcow nie widze zadnego,ktore wyglada na zdrobnienie.Typowych zdrobnien typu Julcia,Juleczka,Julunia nie cierpie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Krotkie imiona 20.05.04, 12:22 aka10 napisała: > Wszystkie te imiona,to imiona osob,ktore znam.Tak zostaly nadane.Ada,Iga,Ina > czy Mila (Nie przez £moga smialo funkcjonowac,jako samodzielne imiona.Ws > rod > imion chlopcow nie widze zadnego,ktore wyglada na zdrobnienie. Co do imion męskich, masz rację. Co do żeńskich - to, ze imiona te zostały tak nadane, nie ozancza, że nie są zdrobnieniami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Krotkie imiona 20.05.04, 12:39 Moze i racja,ale imie,ktore w Polsce uchodzi za zdrobnienie,wcale nie musi byc zdrobnieniem gdzie indziej.Wtedy takie imie jak np.Iga,czy Ina bedzie mialo swoje zdrobnienie.Albo nie bedzie mialo zdrobnienia wcale.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Krotkie imiona 20.05.04, 11:31 szczekuszka napisała: > Moim zdaniem ladnie i krotko- Ada, Ewa. Ada to nie imię, tylko zdrobnienie. Przecież nie lubimy nadawania zdrobnień zamiast imion, szczekuszko? Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Co do zdrobnien 20.05.04, 11:54 > Ada to nie imię, tylko zdrobnienie. Przecież nie lubimy nadawania zdrobnień > zamiast imion, szczekuszko? Nie lubimy, ale zauwaz, ze w paru watkach pisalam o tym, ktore zdrobnienie akceptuje, a ktore nie. Niepowazne jest dla mnie nazywanie dziecka-Grzymek, Majka, Hanka, Anka,Inka poniewaz od razu imie kojarzy sie ze zdrobnieniem. Imie Ada, moze byc nadawane oficjalnie. Oczywiscie mozesz sie ze mna nie zgadzac. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Krotkie imiona 20.05.04, 13:05 Witaj ! No to teraz kolej na mnie : Dziewczynki : MIA IGA INA NINA KAJA KIM LIV LYNN JANA MAJA MILA LENA LIVIA LUNA NORA NELA NELL POLA ADA EMMA Chlopcy : KAJ JAN TJAN JENS TAJ FYNN JORIK BEN MAX LIAM NOAH NOE NOEL DANN LENN LEO To narazie przyszlo mi do glowy.naturalnie jest w tym duzo imion z zagranicy w polsce na pewno nie dopuszczalnych. pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
wanda731 Re: Krotkie imiona 20.05.04, 17:30 Moje typy, to np. Marcel,Żaklina, Celina czy Vanessa. Pozdrawiam. Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Krotkie imiona 20.05.04, 19:14 wanda731 napisała: > Moje typy, to np. Marcel,Żaklina, Celina czy Vanessa. Nie są krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Krotkie imiona 20.05.04, 20:04 Ida ( to ja ) i Kosma (w brzuszku) - krótko Odpowiedz Link Zgłoś