cacharel 25.07.07, 18:43 czy ktoś dał tak na imię dla chłopca czy można zarejestrować w POlsce pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cacharel Re: Dustin 25.07.07, 22:15 Nie rozumiem pytania jak będę czytać tak jak się czyta. Na zachodzie imię jest popularne interesuje mnie czy zarejestrują je w tej wersji a nie spolszczone i co oznacza porządny urząd chyba wszystkie obowiązują takie same zasady zatem zarejestrują czy nie? dla nformacji pytam z ciekawości bo dla synka wybrałam inne imię ale drugie mogło by być pasuje niewiarygodnie do nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dustin 25.07.07, 22:17 Wszystkie urzędy obowiązują takie same zasady, ale niekóre przymykają oko na to i owo. To tak, jak z policjantami. Po polsku "u" czyta się jako "u", więc co to znaczy "czytać tak jak sie czyta"? Odpowiedz Link Zgłoś
cacharel Re: Dustin 25.07.07, 22:24 złe porównanie do policjantów i nie wszystko się czyta tak jak się pisze Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dustin 25.07.07, 22:28 Porównanie do policjantów doskonałe. Po polsku wszystko się czyta zgodnie z zasadami jęz. polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kronopio Re: Dustin IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 26.07.07, 15:39 A czy nazwisko brzmi Hoffman?? He he, no nie moglam sie powstrzymac, ale to imie wydaje mi sie niesamowicie pretensjonalne i smieszne w zestawie z jakimkolwiek nieangielskojezycznym nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dustin 25.07.07, 21:11 Polski odpowiednik tego imienia to Dunstan. Czytany oczywiście przez "u". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dustin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:00 Mój synek ma na imię Dastin i oczywiście można zarejestrować to imię w Polsce albo jako Dustin albo Dastin.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dustin 25.07.07, 22:02 Oczywiście nie jest to takie oczywiste, bo porządny urząd nie powinien czegoś takiego zarejestrować - i niektóre oczywiscie nie rejestrują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Dustin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:05 Imię nie powinno być rejstrowane, lecz mimo to jakiś czas temu rodzice, bez wątpienia Polacy, wołali tak syna w moim towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Dustin 25.07.07, 22:36 Nie wiem, czy dla wszystkich jest to takie oczywiste, że imie Dustin czyta się Dastin. Moi dziadkowie by tego np nie wiedzieli. Dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dustin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:47 oczywiste to jest tylko to,że na tym forum nie akceptuje się takich imion jak Brajan,Kewin,Martin,Dżesika,Wanesa,Nikola itp. a pisząc " nie powinien czegoś takiego zarejestrować" obrażasz daną osobę i jej imię. Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Dustin 25.07.07, 22:49 No popatrz, popatrz, a imie mojej córki zostało wyzwane od obciachowych, wieśniackich a moje dziecko nazwane biednym, skrzywdzonym imieniem dzieckiem ... właśnie przez fanów Brajana i Dżesiki ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dustin 25.07.07, 22:50 Gość portalu: gosc napisał(a): a pisząc " nie powinien czegoś > takiego zarejestrować" obrażasz daną osobę i jej imię. Jeśli kogoś obrażają fakty... Odpowiedz Link Zgłoś
cacharel Re: Dustin 26.07.07, 12:51 zapytałam się grzecznie czy mozna zarejestrować dyskuje na tematy około co kto lubi lub nie mnie nie interesują rozumiem, że urzędy rejestrują to imię pisane Dustin Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Dustin 26.07.07, 13:57 Zapewne są takie, które zarejestrują, ale zgodnie z wytycznymi nt.nadawania imion w Polsce - nie powinny. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka_awaryjna Re: Dustin 26.07.07, 14:02 bonkreta napisała: > Zapewne są takie, które zarejestrują, ale zgodnie z wytycznymi nt.nadawania > imion w Polsce - nie powinny. Dokładnie tak jest. Imię Dustin ma polski odpowiednik i TYLKO tenże odpowiednik powinien być rejestrowany. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dustin 26.07.07, 23:34 cacharel napisała: > rozumiem, że urzędy rejestrują to imię pisane Dustin Niektóre może tak. Niektóre nie. Odpowiedz Link Zgłoś