Gość: netka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 13:48 Jezeli znacie dziewczyny o tych imionach to prosze napiszcie jakie one są. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dee Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 13:50 Nie znam ani Leny ani Niny, ale wg mnie obydwa imiona sa bardzo ładne. Zalezy jakie pasuje do nazwiska. Chyba jednak jestem za Lenką. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka_awaryjna Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? 26.07.07, 13:54 Znam i Leny i Niny i oba imiona brzmią dla mnie niezwykle zdrobnieniowo. Bo i w sumie tymi zdrobnieniami są... Bardziej podoba mi się (i lepiej kojarzy) Lena. A może: HeLENA MagdaLENA LEoNiA ELEoNorA JaNINA AntoNINA Odpowiedz Link Zgłoś
sucielo Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? 26.07.07, 13:58 Bardziej podoba mi się Lena, ale wg mnie lepiej brzmi Milena, którą można zdrabniać do Leny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 15:00 Lena Najlepiej własnie w takiej formie, nie jako zdrobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? 26.07.07, 15:01 Znam tylko Lenę. Bardzo w porządku. Sympatyczna, pracowita, z poczuciem humoru. I chyba to imię podoba mi się bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 15:23 Niny znam dwie. Jedna jest bardzo sympatyczna, uśmiechnięta, wrażliwa. Druga za to niecierpię. ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 15:24 *drugiej Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? 26.07.07, 15:27 Podobają mi się jako zdrobnienia, bardziej Nina. Jako imiona? Czy to są samodzielne imiona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 17:34 Jako dziecko znalazłam imię Lena w książce Astrid Lindgren i bardzo je polubiłam. Nadane dziesięć lat temu z pewnością byłoby o wiele mniej popularne niż obecnie, nad czym ogromnie ubolewam. Wzrost popularności zapewnia, jak sądzę, serialowi "Na dobre i na złe". Lena funkcjonuje jako oddzielne imię i taką własnie ją lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Mnie się bardziej podoba Nina 26.07.07, 15:54 jako zdrobnienie od Janiny. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? 26.07.07, 19:25 z tych dwóch wolę Lenę, sama znam jedną dziewczynę o tym imieniu - jest silną i charyzmatyczną osobowością, więc skojarzenia jak najbardziej na plus Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? 26.07.07, 23:23 Nina - jest to przynajmniej oddzielne imię, a nie usamodzielnione zdrobnienie, jak Lena. Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Z wiadomych względów odpowiadam: 27.07.07, 00:01 NINA!!! Sama dość długo rozważałam imię Lena (znam przesympatyczną czeską Lenkę) i doszłam do wniosku, że jest w języku polskim wiele imion zawierających fragment "-lena". "-nina" zawiera się w mniejszej ilości imion. Jaka jest moja Ninka? - uśmiechnięta, przebojowa, nie wie co to wstyd, zapada w serca nawet tych, którzy widzieli ją chociaż raz. Dla mnie jest wyjątkowa pod każdym względem - jestem obiektywna jak każda mama Jeszcze jedna uwaga - imię musi współgrać z nawiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: Z wiadomych względów odpowiadam: 27.07.07, 13:45 Chyba Nina. Lena brzmi jak zdrobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 16:11 Wg mnie zdecydowanie Lena. Śliczne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:06 Dziękuję dziewczynki za wszystkie wypowiedzi! W dalszym ciągu nie wiem, które z tych imion wybrać. Obydwa dobrze współgraja z nazwiskiem. Co prawda mamy jeszcze troszeczke czasu na podjęcie decyzji, bo nasza niunia ma przyjść na swiat za miesiąc. Mąż zdecydowany jest na Lenke, a mi ciągle chodzi po głowie Ninka. Jak bedzie Lena to na drugie myśleliśmy aby była: Lena, Antonina (imie po ukochanej babci męża), natomiast Nina na drugie miałaby Józefina (imię po teściu Józefie). Jak sie Wam podobają te połączenia? Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? 29.07.07, 14:27 Lena Antonina brzmi dobrze, choć wolałabym Helenę Antoninę. Nina Jóżefina niestety się rymuje, co nie brzmi zbyt dobrze, choć same imiona ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.08.07, 17:45 Fajny zbieg okolicznosci, nasza corka bedzie miala imiona Lena Antonina Odpowiedz Link Zgłoś
akooo Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? 06.08.07, 14:50 Czekamy na małą Ninkę, która urodzi się we wrześniu. Moja koleżanka ma Ninę - już prawie 7 letnią. Jest bardzo wdzięczna i delikatna. Naprawdę fajna dziewczynka więc utwierdziło to nas tylko w wyborze. Zdecydowanie Nina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 20:50 Nina Józefina rymuje się czego akurat nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 20:51 A może nazwiecie córeczkę Antonina i zdrabniać będziecie do Niny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 16:02 Znam i Nine i Lenę. Nina jest spokojna, bardzo sympatyczna i szczera dziewczyną natomiast Lena to najbardziej wredna i fałszywa osoba jaka spotkałam. Poza tym Nina i tak jest ładniejszym imieniem niż Lena. Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka_lena Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? 07.08.07, 16:31 a to numer, jesli bedzie dziewczynka to ma byc nina lub lena, nie moge uwierzyc ze dokonalas takiego samego wyboru lena chodzi nam po glowie od 10 lat ale ostatnio jest popularna w PL wiec chyba a niej zrezygnujemy chodz sliczna nina jest miedzynarodowa (co u nas wazne) i wymawia sie tak samo we wszystkich jezykach daj zanc co postanowilas, bedzie napewno corka? u nas pewno chlopczyk wiec dylemat zniknie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? 07.08.07, 20:46 Upodobania do tych dwóch imion dość często chodza w parze, nie sądzę, żeby było to zaskakujące Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? 08.08.07, 00:04 znam trzy Niny - nie lubię ich, chociaż to dopiero nastolatki znam też jedną nastoletnią Lenę - wspaniała dziewczyna. dużo bardziej podoba mi się imię Lena, lubię w ogóle imiona tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? IP: *.eranet.pl 08.08.07, 11:11 Zdecydowanie Lena. Nina źle mi sie kojarzy. Koleżanka ma córeczkę Lenę i jest śliczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota80 Re: Które imię ładniejsze Nina czy Lena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 11:34 Oczywiście, że Nina Odpowiedz Link Zgłoś
anita_szostak1 Mam córeczkę Lenke 08.08.07, 11:53 Mam córeczkę Lenke. Co prawda ma dopiero 3 lata, ale ma niezły charakterek. Bardzo lubi postawić na swoim. Przy tym jest bardzo mądra i bardzo dużo rzeczy daje sobie wytłumaczyć. Nie piszę tego jako zaślepiona matka, bo słyszałam też takie opinię wśród znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś