Dodaj do ulubionych

Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzję

IP: 80.50.56.* 26.07.07, 14:00
Dzień Dobry,

proszę o waszą opinię. Bratowa się waha, podpowiedziałam jej forum. Ciekawe
jesteśmy waszych opinii
Obserwuj wątek
    • olianka_awaryjna Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj 26.07.07, 14:05
      Obydwa łśliczne i trudno mi wybrać smile
      Chyba jednak minimalnie przeważa na korzyść Letycji!
      • Gość: Dee Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:06
        Obydwa są piękne. Rzeczywiscie ciezko zdecydowac.
        Chyba jednak Letycja .
        • sucielo Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj 26.07.07, 14:13
          Letycja smile
    • asidoo Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj 26.07.07, 14:44
      Letycja
    • Gość: Malwina Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:49
      Oba ładne. smile
      • pluskotka Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj 26.07.07, 14:56
        No ba, że Laurencja.
        • donmari Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj 26.07.07, 15:08
          Laurencja!!! Cudne!!!
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj 26.07.07, 15:23
      Letycja big_grin

Laurencja nie bardzo mi sie podoba. wole Laurę smile
      • das.krokodil Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj 26.07.07, 15:24
        I jedno i drugie piękne. Ale chyba Letycja.
    • nati_28 Letycja 26.07.07, 15:55
      j/w
    • ania.silenter Oba śliczne:), ale bardziej 26.07.07, 15:57
      chyba Letycjasmile)).
    • Gość: smoczyca Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 19:28
      oba imiona brzmią jak z brazylijskiej telenoweli, moim zdaniem bardzo
      pretensjonalne, ale z dwojga złego lepsza Letycja.
    • tawananna Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj 26.07.07, 20:07
      Oba piękne, ale wybrałabym jednak Letycję, bo Laurencja brzmi trochę jak
      przekombinowana Laura.
    • troubleska Letycja n/t 26.07.07, 20:57

• agmani Letycja nt 26.07.07, 20:58

• pluskotka Re: Letycja nt 26.07.07, 21:00
        Przecież Letycja brzmi tak jak Nicola w wersji brazylijskiej. Nigdy bym tak
        dziecku nie dała na imię.
        • shilla01 Lukrecja 26.07.07, 21:11
          a moze Lukrecja ?
    • gaudencja Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj 26.07.07, 22:58
      Letycja.
      • Gość: Nina Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 10:48
        Mi równiez kojarzą się z brazylijską telenowelą - zwłaszcza Letycja
    • Gość: nikitka Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj IP: 80.50.56.* 27.07.07, 14:32
      Hej, przejrzałyśmy wasze opinie i dziękujemy za nie! Zdziwiłyśmy się że te
      imiona kojarzą się z "brazylianą", bo nam ani nikomu ze znajomych i rodziny ani
      troszkę. Zastanawiam się czy to płynie z faktu, że te osoby oglądają takie
      seriale, choć wątpię.. czy jest jakaś inna przyczyna. TO tak jakby IWO był
      imieniem dla chłopca z telenoweli brazylijskiej, bo pojawiło się takie imię
      w "Zbuntowanym.. (nie wiem - nie oglądałam, bratowa mi podpowiada), a przecież
      IWO nie należy do grupy takich imion.
      Czy myślicie że Letycja, Laurencja to imię pretensjonalne na równi z Nikolą i
      Vaneską?
      • verdana Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj 27.07.07, 16:56
        Nie, inaczej - Nicola i Vanesa kojarza mi się z pretensjonalnscią "gminną", a
        Letycja i Laurencja z pretensjonalnoscią bardziej 'wyszukaną". Ale zdecydowanie
        z pretensjonalnością.
      • gaudencja Re: Letycja czy Laurencja, pomóżcie podjąć decyzj 27.07.07, 22:37
        Gość portalu: nikitka napisał(a):

> Czy myślicie że Letycja, Laurencja to imię pretensjonalne na równi z Nikolą i
        > Vaneską?

Nie oglądam brazylijskich seriali, a Letycja kojarzy mi się z bardzo piękną
        sztuką "Letycja i lubczyk" Petera Schaffera, którą kiedyś oglądałam w Teatrze Współczenym w Warszawie w reżyserii Macieja Englerta; grały w niej Maja Komorowska i
        Zofia Kucówna.
        Laurencja natomiast do końca mi nie pasuje, choć miło byłoby spotkać
        dziewczynkę o tym imieniu.

Różnica mięczy Vanessą i Nikolą a Letycją i Laurencją jest MSZ kolosalna.
    • ninotshka zdecydowanie Letycja! :) 27.07.07, 17:40
      kojarzy mi sie z piekna Letizia Ortiz Rocasolano - zona nastepcy tronu
      hiszpanskiego - ksiecia Felipe
    • abiela Letycja 27.07.07, 23:35

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.