Dodaj do ulubionych

czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:)

17.09.07, 10:58
Moja córka poszła do przedszkola od wrzesniasmile chodzi tam też moja siostrzenica -Ulka.

W grupie mojej córki(pięciolatki) są takie imiona:
dziewczynki:
Zuzanna-2
Jessika-1
Dżesika-1
Julia-2
Serafina-1 (extra)
Zosia-2
Nikola-1

I moja córka-imię jedyne w całym przedszkolusmile

Chłopcy:

Jakub-2
Mateusz-3
Alan-3
Nikodem-2
Karol-1

W grupie mojej siostrzenicy(trzylatki)

Dziewczynki:
Oliwia-3
Julia-4
Wiktoria-2
Urszulka(moja siostrzenica)-1

Chłopcy:
Karol-2
Piotruś-1
Jaś-1
Nasir-1
Filip-1
Wojtuś-1
Bartek-1
Mateusz-2

Jak widac imiona chłopięce są w tej grupie bardziej zróznicowanesmile
Obserwuj wątek
    • olianka Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 11:07
      Jak dzieci mówią do Serafinki? Ogromnie podoba mi się to imię!
      Podobają mi się też imiona Twojej córeczki [ smile ] i małej Uli.
      A czy imię Twojej córeczki nie wydaje się dzieciom "zseplenione"? Tzn.
      podejrzewam, że wiele z nich zna podobne imię, tylko z literką r w środku.
      Jakie ma pochodzenie Nasir? Imię ładne.
      • sevilay Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 11:18
        Mi też się Serafina podoba.Dzieci mówią na nią Serafinka.

Imienia mojej córeczki dzieci nie mylą tylko paniom się na początku zdarzało ale mała im wyjaśniła jak ma na imięsmile I teraz już jest ok. U nas już to imię z literką "r" nie jest nadawane małym dziewczynkom i dzieci go już pewnie nie znają.Poza tym dzieci rzeczywiście żadne imię nie dziwi.

Nasir ma ojca Marokańczyka,ma jeszcze malutka siotrę Leilę.

Cieszę się,że podoba Ci się imię mojej córeczki i siostrzenicy.Dziękismile)
        • granadax Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 12:17
          nie znalazlam w poscie imienia twojej corki, chyba pisalas o tym w czesniej. Jak
          ma na imie?
          Po przeczytaniu listy nr 1 dziewczynek i listy nr 2 tam gdzie 3 oliwie zrobilo
          mi sie jakos smutno, a nawet dziwnie przykro.... nie umiem tego wyjasnic, dziele
          sie odczuciami
          • sevilay Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 12:48
            Zrobiło Ci się przykro,ze takie małe zróżnicowanie imion?
            Ja uważam,ze to są ładne imiona tylko w nadmiarze trochę tracą na urodzie,niestety.

Imię mojej córki podaję na priva. Jak chcesz to Tobie też napiszęsmile
            • Gość: makowa_panienka Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) IP: *.nat.tvk.wroc.pl 17.09.07, 14:57
              Serafina to rzeczywiście piękne, rzadko spotykane obecnie imię.
              Miałam cicię o tym imieniu i zwracano się do niej Finka, lub Inka
              • sevilay Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 15:09
                Słyszałam,że mama czasem mówi do Serafinki -Inka.
                Ale dzieci na to nie wpadłysmile

Zauważcie,ze nie ma na przykład żadnej Konstancji ani Franciszka. Ciekawe gdzie się podziali bo wiem,ze są w naszym mieście dzieci o takich imionach. Pewnie w innym przedszkolu.
            • granadax Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 15:50
              napisz prosze bo juz teraz calkiem umieram z ciekawoscismile
              • sevilay Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 18:37
                Grandax,posłałam.Odbierz pocztęwink
              • Gość: dodo Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 13:01
                emilia
                • olianka Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 18.09.07, 13:05
                  Gdzie Emilia?
        • Gość: nitka Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.08, 00:37
          Layla - rozważam to imię jak urodzę kiedyś dziewczynke, jest to
          stare imię arabskie takie jak u nas np.Stanisława , mówił mi znajomy
          z Libanu
    • abiela Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 17:38
      Najciekawsza Serafina (jak jest nazywana?). Pozostałe imiona bez rewelacji.
      • sevilay Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 18:36
        Abiela,dokładnie to samo pomyslałam-bez rewelacji.Wręcz powiedziałabym typowosmile

Serafina jest nazywana Serafinką a mama mówi na nią Inka.
    • ninotshka Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 18.09.07, 14:34
      czy dobrze rozumiem ze w takim razie w grupie Twojej corki sa 2 dziewczyki ktore
      wola sie fonetucznie piszac Dżesika? mimo iz maja inna pisownie?

Serafina - swietne imie dla dziewczynki. podoba mi sie bardzo smile

Sevilay - jesli to nie problem czy tez moglabym sie dowiedziec o imie Twojej
      corki? bardzo mnie ciekawi smile
      • sevilay Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 18.09.07, 14:40
        Aż musialam zerknąć do notateksmile

Jedna dziewczynka jest Jessika(dokładnie tak napisane) a druga Dżesika (własnie tak,niestety)do tego polskie nazwisko.

Dobrze, napiszę Ci na gazetowego tylko,zebyś się nie rozczarowałasmile
    • sevilay Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 14:36
      Przepraszam,za pusty post.

Byłam dzisiaj zobaczyć listę czerolatków i zuwazyłam tam wieksza róznorodnośc-no moze też bez rewlacji ale kilka perełek jest:

Dziewczynki:
      Julia-3
      Jagoda-2
      Weronika-2
      Leokadia-1 (Leokadia mnie zachwyciła)
      Dobrochna-1
      Paula-1
      Stefania-1

Chłopcy:

Alan-2
      Oliwier-1
      Olivier-1
      Gilbert-1 (dwa razy sprwdzałam czy na pewno Gilbertsmile)
      Ksawery-1 (zauważcie,ze Ksawery a nie Xavier)
      Karol-1
      Jordan-1
      Oskar-1
      Mikołaj-1

i uwaga

Zenobi-1

Przypomniało mi się,ze znam rodziców Zenobiego-tata jest Holendrem,mieszkają w Polsce. Mówia na niego Nobi albo Obi-to drugie mi się niezbyt podoba moze są fanami "Gwiezdnych wojen"?

Przedszkole ma jeszcze drugie skrzydło gdzie są dzieci z grup całodniowych (te za z grup 5 godzinnych),jak będę czes to tam z ciekawosci zerknęsmile
      • olianka Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 15:01
        Leokadia - jestem pod wrażeniem imienia i odwagi rodziców małej Lei!
        Dobrochna - ładnie, aczkolwiek bardziej podoba mi się jako zdrobnienie
        Stefania - bardzo mi się podoba
        Gilbert - ciekawie. Znam dziewczynkę Gilbertę.
        Ksawery - uwielbiam to imię!
        Jordan - podoba mi się. W "Teraz Rocku" pisze niejaki Jordan Babula
        Zenobi - podoba mi się (Zenobia jeszcze bardziej)
        • sevilay Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 15:12
          Olianko, obawiam się,że ten Jordan wymawia się Dżordan,chyba,ze rodzice tak sobie dla zartu to "zangielszczyli". Dżordan to już nie to.

Jakos tak bardziej oryginalnie wsród czerolatków-nie wiem co spowodowało tą wenę twórczą rodziców i dlaczego tylko w jednym roczniku? Ciekawe.

Leokadia to wnuczka ,prawnuczka i praprawnuczka adwokatów,jeszcze przedwojennych.Rodzina z tradycjami, na taką się w naszym miescie inaczej patrzy.Pewnie to po jakiejś przodkinismile
          • olianka Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 15:14
            Oj, Dżordan mi się nie podoba. Podobnie z Jonatanem - w Polsce podoba mi się
            czytany po polskiemu smile
            • sevilay Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 15:20
              Mi też.
              Ale rodzice Jordana (Dżordana) to Romowie-mają swoje zwyczaje i też inaczej podchodzą do imion.
          • Gość: jo Re: Czterolatki są ciekawsze! IP: *.2-0.pl 20.09.07, 13:13
            U mojej córki tez w czterolatkach ciekawy zetaw:
            aldona
            gabrysia 3x
            andżelika
            wiktoria
            emilia
            julia
            kasia 2x
            alicja

dawid
            filip 2x
            jaś
            jakub
            dominik
            kamil
            mateusz
            aleksander
            igor
            patryk
            • abiela Re: Czterolatki są ciekawsze! 20.09.07, 23:20
              Zaskoczyła mnie Aldona. Pozostałe imiona całkiem zwykłe.
              • asidoo Re: Czterolatki są ciekawsze! 21.09.07, 00:53
                Aldona - wspaniale!
                • quasimodo82 Re: Czterolatki są ciekawsze! 04.09.08, 15:19
                  Ja juz 16 lat temu mialam w szkole podstawowej kolezanke Aldone i jakos mnie to
                  imie nie zachwycilo. Dzis Aldona jest juz mezatka i pewnie sama niedlugo bedzie
                  sie glowic nad imieniem.
      • ninotshka Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 16:09
        Leokadia - sliczne (odrzuca mnie tylko zdrobnienie Lodzia uncertain)
        Dobrochna - znam jedna i mam raczej negatywne skojarzenie, i tak jak ktos pisal
        - bardziej podoba mi sie w zdrobnieniu
        Stefania - imie nie w moim typie zupelnie
        Gilbert - jak z "Ani z zielonego wzgorza" big_grin zawsze mnie wkurzalo ze moja
        polonistka wymawiala to imie Żilbert bue. ale Gilbert jak najbardziej smile
        Ksawery - super smile

ps. sevilay - jestem rozczarowana ale milo smile swietnie zmiksowalas swoje i
        mezowskie korzenie w imionach dzieci. tak sie wpasowalas w polskie realia ze
        chyba nikt nie ma watpliowsci co do plci dzieci - przynajmniej ja bym nie miala
        problemu smile
        czasem zaluje, ze ja nie mam pola do popisu bo oboje jestesmy Polakami tongue_out
        • sevilay Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 18:23
          Dziękuję,miło namsmile

Jak na razie nikt nie ma problemu z odróznieniem płci naszych dziecismile
          I dzieci są zadowolone z imion(przynajmniej te starsze bo najmłodszy się jeszcze nie wypowiedział)
      • abiela Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 16:22
        Leokadia, Dobrochna, Stefania, Ksawery mi się podobają. Zenobi, Jordan i Gilbert
        niewątpliwie oryginalni.
        • cynta Re: Czterolatki są ciekawsze! 21.09.07, 03:39
          Aldona za moich czasow byla imieniem pretensjonalnym a teraz jest o.k.? a
          Jordana nie wypowiaga sie przez jot? tak jak Jordanie?
          • abiela Re: Czterolatki są ciekawsze! 21.09.07, 10:41
            cynta napisała:

> Aldona za moich czasow byla imieniem pretensjonalnym a teraz jest o.k.? a
            > Jordana nie wypowiaga sie przez jot? tak jak Jordanie?

Nie pisałam, że Aldona jest ok. Mnie zaskoczyła wśród dzieci. Jordana wymawia
            się przez "j".
    • fionna Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 12.10.07, 17:38
      W końcu udało mi się spisać wszystkie imiona z grupy mojego dziecka
      (2003/20040:
      -3xAntoni
      -Antonina
      -Lena
      -Ignacy
      -Tymon
      -Bruno
      -Marianna
      -Patryk
      -Zofia
      -Marysia
      -Tadzio
      -Kaja
      -Tomek
      -Rafał
      -Oskar
      -Julian
      -Julianna
      -Julia
      -Ada (Adriana? Adela?)

-
      • gaudencja Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 13.10.07, 16:38
        Fajne przedszkole smile
    • Gość: abelinda Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) IP: *.rcmdva.fios.verizon.net 11.03.08, 05:08
      Jest szansa by sie dowiedziec imion Twoich dzieci? Wiem,ze forum
      stare wiecmozetu juz nikt nie zagladnie. Nie wiem co to jest priva.
      Bede czekacni mniej znadzieja,ze ktos zauwazy mojpost
      • aedo Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 11.03.08, 13:02
        Ja też jestem bardzo ciekawa. Możesz mi przesłać imiona na mail
        gazetowy?
        • sevilay Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 11.03.08, 14:03
          O moje dzieciaki chodzi?

jezeli tak to Abelinda musisz się zalogować to wtedy Ci poslę na pocztę gazetową albo podaj jakis inny mail bo na forum nie podaję naszych imion.

Aedo-wyslę Ci tylko potwierdź,że to było do mniesmile
          • gobisha Sevilay 11.03.08, 16:44
            to i ja poprosze na gazetowa, skreca mnie juz z ciekawosci big_grin
            • sevilay Gobisha 11.03.08, 18:33
              Posłalamsmile
              • n_zak Re: Gobisha 07.04.08, 01:13
                A mogłabym i ja prosić? smile Skręcało mnie z ciekawości już jak wątek się pojawił, ale głupio mi było pytać,no ale skoro znowu stał się aktualny...
                Pozdrawiam!
                Natalia
                • sevilay wysłałam :) 08.04.08, 17:56
                  Wysłałam do N_zak,Aedo i Adziuni( Adziunia dlaczego zrobiłaś przed moim nickiem @?smile Czyzbyś mnie uważała za małpęsmile)))
                  • adziunia Re: wysłałam :) 09.04.08, 16:21
                    W zadnym wypadku nie uwazam Ciebie za malpe smile
          • aedo Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 07.04.08, 10:57
            Tak, to było do Ciebie, tylko dawno tu nie zaglądałamsmile
    • dagis.1 Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 07.04.08, 15:36
      a to z mojej majki:

emil
      jakob
      isak
      william
      anton
      oscar
      edwin
      adam

tova
      cornelia
      cassandra
      wilda
      tilia
      julia (2)
      linn
      elina
      elsa
      ellen
      agnes

moze rzeczywistos "niepolska" ale wiele imion podobnych jak w pl - i tendencja
      do popularnosci julii podobna wink
      • adziunia @Sevilay 08.04.08, 17:24
        Czy ja tez moglabym prosic o imionka twoich pociech smile Bardzo mnie
        ciekawią.
      • sevilay dagis 08.04.08, 18:02
        Ty jak pamiętam mieszkasz w Szwecji?
        Napisz mi ,proszę, co z takimi typowymi skandynawskimi imionami?
        Czy często się je nadaje? Co na przykład z moim ulubionym imieniem Sigurd -spotkałaś kiedys takiegosmile

Z tych imion co podałaś podoba mi się Tilia,Elina,Anton i Edwin.
        • dagis.1 Re: dagis 08.04.08, 23:13
          jesli chodzi o male dzieci - tak do wieku przedszkolnego tendencja jest raczej
          taka, ze nie nadaje sie takich typowych dawnych skandynawskich imion jak np
          sven, sigurd (nie spotkalam wsrod rowniesnikow mojej corki nigdy,tak samo wsrod
          mlodszych dzieci co zapewne nie znaczy ze nie zdarzaja sie nadania). smile tak samo
          popularne wsrod starszego pokolenia (zwlaszcza u dziewczynek) imiona dwuczlonowe
          jak britt-marie, ann-christin, inga-lena itd odchoadz w zapomnienie.

u chlopcow jest nawet tendencja do nadawania "amerykanskich imion" czy
          ogolnoswiatowych jak john, alexander, maximilian. u dziewczynek szalenie
          popularna jest emma - momo ze moze nie jest to pierwsze z listy nadan
          dziewczynki o tym imieniu spotykam ciagle. coraz mniej popularne imiona to np
          britta, anna, anika. ale i tak dziewczynki czesciej nosza imiona zaliczane do
          tych "ze starszego pololenia" znam np dziewczynke o malo spotykanym dzis imieniu
          ingrid (ma 2 latka)

widze jednak ze tendencja jest taka by nadawc imiona latwe do zaakceptowania w
          swiecie a nie takie super typowe dla skondynawii smile

nadal popularne imiona skandynawskie to -
          alva, tova, lova
          nils, linus, gustav, magnus

jedyni ludzie z imionami o jakie pytasz czylo typowe, stare skandynawskie to
          osoby w przedzile wiekowym od 50lat wzwyz smile - np. sven, åke, leif, per smile czy
          ingela.

inna sprawa ze to o czym pisze to wycinek rzeczywistosci, pewnie inaczej sprawa
          ma sie np na dalekiej polnocy (np kiruna) gdzie ludzie sa bardziej tradycyjni smile
          dlatego podzial jest raczej taki ze na poludniu i w duzych maistach nadaje sie
          imiona "nowszej generacji" a takze calkiem obce kulturze skandynawskiej
          (emigranci) a na
          polnocy i malych miejscowosciach polozonych blisko natury gdzies za lasem imiona
          bardziej tradycyjne smile

oto lista najpopularniejszych imion z ostatnich kilku lat dla calej szwecji :

www.scb.se/templates/Product____30895.asp
          co do podanych imion - niektore zyskuja na urodzie gdy sa wymawiane tu - tak
          jest np z imieniem tova ktore czytane przez polakow nie ma w sobie nic
          sympatycznego natomiast szwedzka wymowa ("o" czytane jak cos pomiedzy "o" a "u") i
          akcentowane troszke inaczej brzmi znacznie lepiej smile

a i jeszcz tak sobie pomyslalam ze fajne sa zdrobnienia od imion dwuczlonowych i
          tak np na nauczycielke mojej corki ann-christin wszycyc walaja "anki" smile
          • sevilay Re: dagis 09.04.08, 13:45
            dzięki Dagis smile

Niezmiernie mi szkoda,że typowe skandynawskie imiona są teraz rzadsze.Bardzo mi się one podobają.

I trochę mi żal,że jest tendencja do takiej "globalizacji imienniczej" bo właśnie wiele ślicznych imion zanika.Trochę mi się to z Mc Donaldem kojarzy-wszędzie na świecie taki sam smak hamburgerasmile

Ale może ta moda przeminiesmile
            • dagis.1 Re: dagis 09.04.08, 14:00
              tez mam taka nadzieje smile

gdybym nie byla polka nadalabym takie imie swojemu dziecku ale wiedzac ze bedzie
              jedzil np na wakacje do dziadkow w polsce i polaowa ludzi zle wypowie jego imie
              zdecyduje sie chyba sama na bardziej uniwersalne - choc tez nie za amerykanskie
              smile ciagle chodzi mi po glowie emil, lub otto smile natomiast nigdy nie nadam synowi
              imienia john - jest tak bezosobowe, ze dla mnie to tak jakby nazwyac sie coca
              cola hihi wink

haha ale pocieszajace jest to ze tu ludzie przywiazani do tradycji wywalczyli
              sobie w McD tradycyjna potrawe skandywnawska - kotbullar (klopsiki ...moze tak
              sama powalcza o tradycyjne imiona! mam nadzieje. bo sa naprawde fajne smile

mysle, ze na wspomnianej polnocy i np na wyspach imiona przetrawaja a potem kto
              wie? moze przyjdzie znow moda na imiona tradycyjne skandynwaskie...
              • sevilay Re: dagis 09.04.08, 14:15
                No, z emigrantami to oczywiście inna sprawa tylko szkoda,że Skandynawowie tej modzie ulegają.Świetnie to określiłaś-to jakieś takie bezosobowe.

My tez jak szukaliśmy imion dla dzieci to musieliśmy szukać kompromisu.Własnie o to chodziło,żeby się łatwo wymawiało w obu językach,tak samo pisało jak wymawiało i żeby było podobne do europejskiego.Wiele slicznych imion musieliśmy z bólem serca odrzucić.

Bardzo mi się podoba imię Emilsmile I nawet trochę mi się skandynawsko kojarzy,był zdaje się Emil ze Smalandii (nie wiem czy dobrze napisałam bo marnie pamiętam tę nazwęsmile

Zawsze się chcialam wybrać do Skandynawi chociaz bardziej mi chodzi o Norwegięsmile

Pozdrawiam i życzę miłego wyboru imienia dla synkasmile
                • bluejanet Re: dagis 04.09.08, 13:07
                  Czy moglabym tez sie dowiedziec, jakie imiona maja twoje dzieci big_grin
                  Ciekawoscnie daje mi spac ...
    • bodomlake Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 09.04.08, 14:17
      Zosia- śliczne, Serafina teżsmile
      • ewa9717 Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 04.09.08, 08:16
        I żadnego Andrzeja (moje nadal ulubione), który był dla mnie
        imieniem z gatunku tych, co to gniotsia nie łamiotsia, popularnych
        własciwie zawsze i swietnie sie noszących...

Sevilay, czy też mogę prosić o imiona dzieci? Faktycznie skręca z
        ciekawości, gdy się poczyta wątek wink))
        • aganioq Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 04.09.08, 10:13
          Sevilay, mnie też skręca i jeśli zechcesz się pochwalić... big_grin
          może być na aganioq@o2.pl
    • kasienka.3 Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 04.09.08, 14:26
      Mnie tez skreca z ciekawosci jak maja na imie twoje pociechy.
      Bylabym wdzieczna jesli moglabys mi je podac na katarzyna@live.dk
      • juless Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 05.09.08, 20:32
        Sevilay, jakbyś była tak miła napisz imiona Twoich maluchów bo mnie to mocno
        intryguje.
        Poproszę ewentualnie na juless@vp.pl bo na gazetowego zapomniałam hasło sad
        • abiela U nas 26.09.08, 15:25
          U nas jest na razie tak:

Sophie
          Matea
          Collen
          Paul
          Michael
          Joey

Więcej na razie nie znam.
          • olkaaaa Re: U nas 26.09.08, 22:52
            u mnie tak

chłopcy
            patryk
            mateusz
            maksymilian
            tobiasz
            sebastian(mój)
            kasjan
            karol
            iwo
            kacper
            mikołaj

zuzia
            maja
            oliwia
            martyna
            aneta
            reszte zapomniałam
            • gaudencja Re: U nas 26.09.08, 23:26
              Kasjan!
              Iwo i Tobiasz zresztą też.
              • Gość: Funia Re: U nas IP: *.tosa.pl 28.09.08, 21:28
                W grupie mojej córki:
                Amelka, Julka. Rozalka, Hania, Olga, Ola, Zuzia, Marysia (x2),
                Michalinka, Kasia, Nela, Dominika, Norbert, Jasiu, Alan, Eryk,
                Czarek, Piotruś, Wojtek i Darek.
                Grupa trzylatków.
                • gaudencja Re: U nas 28.09.08, 21:33
                  Czarek z Darkiem zdziwili mnie najbardziej.
                  • aniamaciej2 Re: U nas 29.09.08, 12:54
                    najmłodsza grupa żłobowa
                    Marta smile
                    Zuzia
                    Julcia (a jakże)
                    Aleks(y)
                    Damian
                    Nikodem
    • ikaes Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 25.02.09, 23:00
      Grupa zerówkowa (nie pamiętam wszystkich, ale co tam):
      Chłopcy:
      Franciszek
      Jakub
      Jan
      Aleksander
      Wojciech
      Szymon
      Mateusz
      Samir
      Jeremi (albo Jeremiasz, nie wiem, bo jest dopiero od stycznia)

Dziewczynki (z tym problem, bo ja mam chłopaka i lepiej rozeznaję
      się w chłopcach):
      Zuzanna
      Julia
      Pola
      Karolina
      Anna
      Katarzyna
      Matylda
      Wiktoria
      (i dalej nie pamiętam, w tym roku połączyli w grupę zerówkową dzieci
      z dwóch grup i część dzieci jest nowa, ale jutro spojrzę na listę i
      może zapamiętam)

W zeszłym roku były jeszcze dzieci z 2003 r. (tamte to rocznik
      2002), pamiętam, że byli:
      Bruno
      Maja
      Daniela
      Antoni
      • Gość: angelsik Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) IP: 94.254.190.* 14.03.09, 22:09
        W przedszkolu (grupie)w którym mialam praktyki były imiona:
        Wiktoria x 3
        Oliwia x 2
        Julia x 3
        Amelia x 1
        Lilianka x 1
        Zuzia x 1
        Daria x 1

Mateusz x 2
        Jasiek x 2
        Kacper x 1
        Daniel x 1
        Błażej x 1
        Kewin x 1
        Emmanuel x 1
    • nextmama Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 10.08.09, 00:00
      Anastazja
      Lena
      Julka
      Zuzia
      Liwia
      Zosia
      Weronika
      Wiktoria x 2
      Nina
      Kaja
      Karinka
      Marysia

Antek x 2
      Aleksander
      Alex
      Ignaś
      Michał x 2
      Marcin
      Tomek
      Piotr
      Kacper x 2
      Kuba x 2

dzieci z klasy 0
      Agata
      Iza
      Agnieszka
      Natalia
      Michał
      Adrian
      Filip
      Adam
      Kacper
      Oskar
      Antek x 2
      Maksio
      Dalia
      Hubert
      Marika
      Dominika x 2

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.