donmari 26.09.07, 16:28 Jakie imiona nadają nauczyciele języków obcych? Czy zblizone do zagranicznych, czy topowe, czy staroświeckie? Znajome lingwistki nadały takie oto imiona: Luca-germanistka Błażej-anglistka Dionizja-romanistka Koni(Konstancja chyba, ale nie jestem pewna),Oliwia!!! i Aleksy- anglistka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: makowa_panienka Re: Językowcy!!!! IP: *.nat.tvk.wroc.pl 26.09.07, 17:07 Dawid - germanistka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Językowcy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 17:49 Z tymi imionami u lingwistów chyba różnie bywa. Na myśl przyszło mi teraz chociażby kilka "zestawów": Miłosz, Maksym - anglistka Jakub, Maksymilian - germanistka Adrianna - anglistka Julianna (z drugim Malwina ) - romanistka Tymoteusz - anglistka Maria, Zofia, Jan - romanistka Narazie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Językowcy!!!! 26.09.07, 19:48 Zgłasza sie germanistka z córeczką Józefinką Dzieci koleżanek: Anna Aleksandra Aleksander Kornelia Krzesimir Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki A ja jakim filologiem jestem? :P 26.09.07, 19:54 He he, to przekornie zapytam, jakim Waszym zdaniem filologiem jestem, skoro planuję nadać imię Sergiusz? Dzieci koleżanek filolożek: Weronika, Emilia Maria Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: A ja jakim filologiem jestem? :P 26.09.07, 21:05 kiedy byłam w 3 klasie liceum mojemu panu od angielskiego urodził się Tadeusz ))) Dawno temu to było Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: A ja jakim filologiem jestem? :P 26.09.07, 21:59 Malwina, Joanna, Witold - germanistka (moja osobista Mama!) Marta, Karolina, Justyna - germanistka (jej koleżanka) więcej nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Do Orvokki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 08:26 Jakos mi na mysl przyszło , ze cosik od Skandynawii. Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Do Orvokki 27.09.07, 09:17 > Jakos mi na mysl przyszło , ze cosik od Skandynawii. :o) Skandynawia to na razie miłość nie spełniona, solennie sobie obiecuję, że w końcu się wezmę za ten fiński. Ale z wykształcenia anglistka :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Do Orvokki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 09:49 No ale jakies przeczucie mialam Odpowiedz Link Zgłoś
0ttolina Re: Do Orvokki 27.09.07, 16:16 > Skandynawia to na razie miłość nie spełniona, solennie sobie obiecuję, > że w > końcu się wezmę za ten fiński. > Ale z wykształcenia anglistka Jezeli anglistka to w takim razie solemnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Do Orvokki 27.09.07, 17:22 > Jezeli anglistka to w takim razie solemnie.... A co, jak się człowiek nauczy angielskiego, to po polsku powinien zapomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunegunda Re: Językowcy!!!! IP: *.chello.pl 27.09.07, 09:25 dzieci anglistek: Kamil Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Językowcy!!!! 27.09.07, 13:09 Justyna (ur. 1981), Mateusz (1985), Andrzej (1991) - anglistka Tomasz, Maciej (obaj 1981)- anglistka Jan (ok. 2000) - iberystka Alicja (1987) - germanistka Agata, Michał (ok. 1985) - romanistka Marcin (1988), Wojciech (1995) - anglistka Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja i zagadka 27.09.07, 13:11 jakim filologiem zamierzam zostać, jeśli nazwałabym dziecko (gdybym planowała jakieś kiedyś mieć) Stefan Włodzimierz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: i zagadka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 13:18 Sądzę, że fililogiem rosyjskim . Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: i zagadka 27.09.07, 17:23 Jak Włodzimierz to też anglistka (strasznie mi się to imię podoba, niestety mężowi nie i odpadło w przedbiegach). Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: i zagadka 27.09.07, 20:36 znowu pudlo... ciekawe, czy ktos na to wpadnie Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: i zagadka 28.09.07, 22:26 Pani Mankencjo, powinnaś mieć syna Antonio! germanistka: Ewelina, Adam, Paulina anglista: Wiktoria, Mikołaj, Franciszek rusycystka: Monika rusycystka: Olga, Piotr anglista: Karina, Katarzyna, Anna, Paweł anglistka: Ernest romanistka: Mikołaj anglista: Karolina, Dominik A przyszły tatuś Wigi i Walerego to anglista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: i zagadka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:15 Antonio? To może chodzi o włoski ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: i zagadka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:18 No to jeszcze mi tylko Hiszpania na mysl przychodzi slysząc imie Antonio Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: i zagadka 03.10.07, 11:19 Gość portalu: Dee napisał(a): > No to jeszcze mi tylko Hiszpania na mysl przychodzi slysząc imie > Antonio Pozwólmy, że teraz w wątku pojawi się sama Mankencja i udzieli odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: i zagadka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:28 No to wnioskuje, ze zgadłam Ale po takiej podpowiedzi nie bylo trudno Uwielbiam Hiszpanię i Włochy Kocham wrecz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Do Mankencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 08:02 No to jakim jestes filologiem Mankencjo ? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Do Mankencji 03.10.07, 10:35 Gość portalu: Dee napisał(a): > No to jakim jestes filologiem Mankencjo ? Dee, w moim poprzednim poście jest podpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Do Mankencji 23.10.07, 14:49 nie jestem, a bede (jak sie dostane na studia i je skoncze) - francusko-katalonskim Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Językowcy!!!! 28.09.07, 17:53 Znane mi germanistki mają: Aleksandrę, Zuzannę i Kacpra. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Językowcy!!!! 28.09.07, 21:08 Zapomniałam o Rainerze-germanistka i Borysie-rusycystka Odpowiedz Link Zgłoś
abetyna Re: Językowcy!!!! 02.10.07, 14:29 ja - anglistka - Aleksander (2001) i Wiktoria (2007), kolezanki - tez anglistki : Michał, Aleksandra, Bartosz, Olga, romanistki: Zuzanna, Emilia, Julia, Michał, Jakub, Tomasz, germanistka powiła 2 lata temu ale zapomniałam imienia jej syna, ups Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Językowcy!!!! 03.10.07, 13:27 A przyszła mama Aleksandra i prawdopodobnie Dionizji to przyszła iberystka Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Językowcy!!!! 23.10.07, 15:05 Moja koleżanka anglistka - synek August Dorian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morarizo Re: Językowcy!!!! IP: *.chello.pl 23.10.07, 18:26 Jestem rusycystka - moja corcia ma na imie Marina (byly tkie w historii Marina Cvetaieva, Marina Vlady) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Językowcy!!!! 23.10.07, 18:30 W rzeczy samej, Cwietajewa była Mariną jak najbardziej (czemu stosujesz angielską transliterację?). Po polsku imię to brzmi Maryna... Odpowiedz Link Zgłoś
rychezaa Re: Językowcy!!!! 09.03.08, 09:29 Germanistka nazwała swoją córkę Pauliną, druga natomiast nazwała swojego syna Jeremim. Znajome mi małżeństwo anglistów ma córkę Dominikę. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezssska Re: Językowcy!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.08, 16:11 germanistka-amadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Językowcy!!!! 04.08.08, 21:10 Jestem germanistka Mam synka Adama Arkadiusza. W drodze Wojciech Wiktor lub Emilia Maria Odpowiedz Link Zgłoś
penellopa Re: Językowcy!!!! 04.08.08, 21:14 No ja to filolog, ale polski. Za to od gramatyki Mamy Cyryla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Językowcy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 11:36 anglistka -córka Nikola(4 l) romanistka córka Mia(12 l) Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Językowcy!!!! 30.12.08, 15:10 Jeśli dobrze kojarzę, to parę miesięcy temu kogoś tu zbulwersował przypadek znajomej anglistki, która dała córce na imie Julia Chodziło wówczas zdaje się o to, że jako nauczycielka czyli człowiek najpewniej światły powinna być bardziej oryginalna Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Językowcy!!!! 31.12.08, 10:10 uccellino napisała: > Jeśli dobrze kojarzę, to parę miesięcy temu kogoś tu zbulwersował > przypadek znajomej anglistki, która dała córce na imie Julia > Chodziło wówczas zdaje się o to, że jako nauczycielka czyli człowiek > najpewniej światły powinna być bardziej oryginalna > To ja założyłam ten wątek o anglistce w sierpniu, jeszcze pod starym nickiem-donmari(teraz mam donmari-2). Nie to żeby ta Julia mnie jakoś zbulwersowała, ale ja chciałam się tylko dowiedzieć, dlaczego jak jest ogólnopolski szał na jakieś imię to wszyscy je nadają. Wczoraj w lokalnej gazecie znalazłam artykuł nt statystyk za rok 2008 w jednym z miast mojego województwa. Najwięcej zarejestrowano Julii i Jakubów potem Wiktorii, Oliwii,Nikoli,Filipów i Wiktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Językowcy!!!! 31.12.08, 14:24 donmari-2 napisała: Nie to żeby ta Julia mnie > jakoś zbulwersowała, ale ja chciałam się tylko dowiedzieć, dlaczego > jak jest ogólnopolski szał na jakieś imię to wszyscy je nadają. IMO jest raczej odwrotnie - poniewaz wszyscy je nadają, jest na nie ogólnopolski szał. Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: Językowcy!!!! 23.03.09, 17:28 Znam piecioletnią Lorenę córkę anglistki. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Językowcy!!!! 24.03.09, 07:48 No to tak: ja lingwistka (specjalnosc glowna niemiecki, druga specjalnosc francuski i wloski) - Amelia znajome germanistki polskie: Ryszard/Stanislaw/Paulina/Radoslaw/Jowita/Nicole(!)/Matylda/Iwo znajome romanistki: Juliax2/Magdalena/Michal/Nina/Maksymilian/Mikolaj/Stanislaw/Barbara/M aria/Aleksandra anglistki: Barbara/Matylda/Gabriela Porownujac ze znajomymi innych zawodow nie widze zadnych osobliwosci...(wszystkie mamy absolwentki lingwistyki stosowanej z poczatkow lat 90-tych). Dzieci od lat 19 do 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koni Re: Językowcy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 15:06 anglistka- córka Mia,lat 5 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś