sevilay 09.10.07, 19:10 Własnie tak sobie pomyslałam,że to nawet ładne imię. No może dziecka bym tak nie nazwała ( z róznych względów,głownie dlatego,ze za mało tureckie) Co sądzicie o samym imieniu? Jak odrzucić skojarzenia z Zagłobą ( i onucą,mojej mamie się z onucą kojarzy) to nawet całkiem,całkiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asidoo Re: Onufry 09.10.07, 19:17 Pytałam niedawno o Onufrego. Ciekawe ilu jest ich w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Onufry 09.10.07, 19:20 Przepraszam, nie zauwazyłam,że juz ktoś pytał. Ale co sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Onufry 09.10.07, 20:04 Polubiłam już Pafnucego, za Eustachym szaleję, ale do Onufrego nie mogę się przekonać. Szkoda, że nie ma obecnie wielu wielbicielek Bogarta, namawiałabym je do nadania imienia na cześć sławnego imiennika. Jest 372 Onufrych. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Onufry 09.10.07, 21:26 Mnie się również nie podoba, z ogórkami mi sie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Onufry 10.10.07, 10:48 Z ogórkami? A jakim to sposobem? Napisz bo ja tez mam czasem ciekawe skojarzenia Czy to nazwa jakiejś ogórkowej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Onufry 09.10.07, 21:33 Nieeeee.... Dla mnie uwolnienie się od skojarzeń z Zagłobą jest niemożliwe, a brzmieniowo też mnie nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś