nastka_19 05.11.07, 20:50 dokładnie tak jak w temacie etapy wyboru imion... dawno nie widziana znajoma spodziewa sie niedługo "mnogiego rozmnożenia" dokładnie potrójnego a to nie lada wyzwanie imionka dla takiej gromadki (: i tak razem z mężem zanim doszli do zgody i ostatecznych( chyba ) imion przerobili kilka etapów. ważne było aby imionka były na tą samą literkę i tak ETAP I - brzmi- no to tak zwyczajnie Mikołaj, Magda i Maciej ETAP II - a może tak zgodnie z modą Oliwer, Oskar, Oliwia ETAP III - a gdyby tak bardziej oryginalnie Nikolas, Nadia, Natan ETAP IV - tradycja rodzinna (imionka po literce od jednego z rodziców) Kamil, Kasia i Kajetan ETAP V - to obecny - i moje stwierdzenia może coś na I I tak został Igorek, Ignaś i Idalia bądź Inga które z tych imion z 5 etapów choć trochę przypadły Wam do gustu, bo mnie się podoba etap I, IV bądź V, ale tak naprawdę to troszeczkę bym tu zamieszała i chyba został by Natan, Igorek ( Ignacy) i Nadia (: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Etapy wyboru 05.11.07, 20:52 Ten ostatni etap podoba mi się najbardziej, zwłaszcza z Idalią. Gdybyż jeszcze zamiast Igora był taki np. Iwo, bo o Imbramie czy Ingbercie nie śmiem marzyc Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Etapy wyboru 05.11.07, 20:56 oj niestety chyba nie Igor był pierwszą pewną propozycją imienia (: Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Etapy wyboru 05.11.07, 20:58 A ja myślę, że przyszli rodzice jeszcze zmienią zdanie, bo nie sądzę, żeby się zdecydowali na Idalię i Ignacego, skoro wcześniej rozważali Nikolasa i Oliwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Etapy wyboru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 08:27 Mnie podoba sie etap V - Igor, Ignacy i Idalia. A z etapu III - Natan z IV - Kajetan Chyba bym rowniez namieszała Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Etapy wyboru 06.11.07, 09:55 Mi podoba sie etap pierwszy i czwarty oraz pojedyncze imiona z pozostałych (Idalia!!!!! Ignacy, Oskar, Natan i Igor), bardzo nie podoba mi się etap drugi (jakoś nie umiem znaleźć żadnego uroku w Oliwii i Oliwierze jakkolwiek bądź pisanym). A w ogóle to JA na pewno bym zamieszała bo nie podoba mi się za bardzo nadawanie dzieciakom imion na tę samą literę, jakby były jakąś serią produktów do sprzedania (no chyba, że ktoś ma taka tradycję rodzinną... Ja całe szczęście nie mam i bardzo się cieszę, nie chciałabym dopasowywać się do takiej tradycji) - no ale jeśli ktoś ma takie upodobanie, to czemu nie? Podobnie jak Olianka uważam, że rodzicom rozważającym imiona Nikolas i Oliwier jeszcze zdąży się odmienić i raczej nie będzie Idalii ani Ignacego... Poza tym chyba trochę nieszczęśliwe połączenie - Igor i Ignacy, Igorek i Ignaś brzmią ładnie, ale oba imiona można zdrobnić do Igusia (chociaż okropnie nie podoba mi się to zdrobnienie!) i będą wtedy Igusie dwa... I jeszcze może siostrzyczka Iga, to już kompletne związanie ich ze sobą, nie służące raczej rozwojowi jako odrębnych jednostek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Etapy wyboru IP: *.fdk.airbites.pl 06.11.07, 15:40 1 propozycja jest ładna 4 też ale zamieniłabym Kasię na Kinge 5 również ok Odpowiedz Link Zgłoś