ap-pi 20.11.07, 22:02 zastanawiam sie nad imieniem dla córeczki. ktore z imion byscie wybrały? amelia nadia milena zofia natalia a moze jakies inne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: imię dla córeczki 20.11.07, 22:08 Z rozważanych wybrałabym Milenę. Moje propozycje: Emilia Noelia Melania Nadzieja Malwina Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: imię dla córeczki 20.11.07, 22:32 Z podanych przez ciebie: Zofia, Amelia, Milena w takiej kolejnosci. A moze Emilia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: imię dla córeczki IP: *.smrw.lodz.pl 20.11.07, 22:43 wybrałabym Zosię Odpowiedz Link Zgłoś
ap-pi Re: imię dla córeczki 21.11.07, 08:22 dzieki za posty. wyglada na to, ze na razie najwiecej sympatii budza amelka i zosia nadal nie jestem pewna, co wybrac. na szczescie jest jeszcze troszke czasu na myslenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: imię dla córeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 08:42 Z tych, ktore podałas to tylko Amelia. Moje propozycje, moze cos Ci sie spodoba: - Bianka - Berenika - Ida - Malwina - Marcelina - Marcjanna - Gaja - Judyta - Idalia Odpowiedz Link Zgłoś
oksana6 Re: imię dla córeczki 21.11.07, 12:03 Ja jak bym miała mieć córeczkę była by to Oksanaalbo Oliwka. Odpowiedz Link Zgłoś
claire_de_lune Re: imię dla córeczki 21.11.07, 12:08 Zofia, Natalia, Amelia. Wszystko zalezy jeszcz od tego jak komponuje sie z nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P) Re: imię dla córeczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 15:02 Amelia tylko i wylacznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur Re: imię dla córeczki 22.11.07, 13:44 ap-pi napisała: > zastanawiam sie nad imieniem dla córeczki. ktore z imion byscie > wybrały? > > amelia > nadia > milena > zofia > natalia Nie podobają mi się, niestety. Żadne. Ale jakby mój mąż podał mi taką listę i koniecznie bym musiała wybrać coś dla swojej córeczki, to padłoby na Zosię. > a moze jakies inne? Mnie się podobają imiona głównie z mojego pokolenia: Agnieszka, Kasia, Ania, Małgosia. Poza tym Antonina (Antosia, Tosia) - tak nazywałoby się moje dziecko, gdyby było dziewczynką. Ze starodawnych podoba mi się Pola i Anastazja, ale nie wiem, czy dałabym tak dziecku. Stoję na stanowisku, że imię powinno być często spotykane w otoczeniu, choć nie za często. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imię dla córeczki 22.11.07, 15:19 Zdecydowanie jakieś inne. Np: Anna Marta Magdalena Melania Laura Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: imię dla córeczki 22.11.07, 19:31 Amelia albo Zofia, oba bardzo mi sie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: imię dla córeczki IP: *.chello.pl 01.12.07, 19:38 Dla małej księżniczki tylko imię Daria to jest imie księżniczek perskich staroperskie imie pasujące do ślicznych dziewczynek i ma bardzo miłe i pozytywne znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
oliwciaaa12 Re: imię dla córeczki 07.12.07, 18:13 z tych wszystkich podoba mi sei amelia to jedno z moich ulubionych,niedawno siostrzyczka mi sie urodzila i jest zuzia a ja jestem oliwka ) Odpowiedz Link Zgłoś
julia78 Re: imię dla córeczki 07.12.07, 19:58 Z Twojego zestawu wybrałabym Zofię-mam straszny sentyment do tego imienia i jak urodzi mi się córeczka na pewno tak ją nazwę;D Z pozostałych bardzo podoba mi się Milena - uważam je za bardzo kobiece i wdzięczne imię-miękko brzmi Odpowiedz Link Zgłoś