candy26 17.12.07, 20:01 Techjana...Gdzieś to imie słyszałam tylko skrocone Techjanka?Znacie takie imie?Czy moze powinnam zrobic sobie badania na sluch? A teraz prywatnie: Jezus Maryja dziewczyny wpadlam.Masakra najgorsze jest to ze moj syneczek ma dopiero 9 mies.!!Nie jestem jeszcze gotowa na kolejne dziecko,wcale sie nie ciesze wrecz rozpaczam.Ale maz powiedzial zebym sie nie martwila ze damy rade...mam taka nadzieje.Kazal mi tez wejsc na forum i prosic o pomoc w wyborze imienia dla dziecka bo wie ze to mi sprawia radosc(wybieranie imion).Chce by i to dziecko mialo dwa imiona jak brat.Chlopca mysle ze nazwalam bym zaslyszanym juz na tym forum imieniem: Marcjan Wiktor lub Kacper Marceli a dziewczynke: Lena Anna Patricia Anna Natasza Anna A wasze propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tremollo Re: Techjana 17.12.07, 23:05 Znam tylko imię Tatiana i tak nazywa się moja córa. Wariantem tego imienia jest Tacjana ale to pierwsze jest popularniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Techjana 17.12.07, 23:20 NIgdy nie słyszałam tego imienia. Najpierw pogratuluję i uważam, że Marcjan Wiktor to świetny wybór. Dla dziewczynki proponuję Helenę Annę. Ani Patrycja, ani Natasza mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
inesitaa Re: Techjana 18.12.07, 13:00 Ej kochana, z takim mężem to na bank szwajcarski dasz radę. Pomyśl sobie, że między dzieciaczkami będzie tak niewielka różnica, że będą niemal rówieśnikami. Doskonale wiem (moja córa ma 4 miesiące a przyjaciółki syn 7), że taki dziewięciomiesięczniak wymaga jeszcze sporo uwagi, ale już bawi się sam, je ładnie, wychodzi się pomału z pieluchowo-niedospaniowego dołka a i ciało odpoczywa, regeneruje się a tu kolejny bobas i bieganie od łóżeczka do łóżeczka...wcale nie musi tak być, przecież mały będzie miał już jakieś półtora roku, będzie mógł z powodzeniem chodzić do żłoba, będą się dzieciaki chowały razem (a nie tak jak u mnie gdzie brat jest młodszy o osiem lat). A czym później tym trudniej zdecydować się na drugą latorośl (los Ci oszczędził rozmyślań z serii 'czy już, czy jeszcze poczekać'). Poza tym jak już wyleziesz z pieluch po drugim maluchu to będziesz wolna niczym ptak, a jak dzieci pójdą do szkoły to z pielgrzymką na kolanach do Częstochowy pójdziesz podziękować za tę 'wpadkę'. Pozdrawiam serdecznie PS: Kacper i Lena to śliczne imiona Odpowiedz Link Zgłoś