Gość: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 21:39 w wieku od paru miesięcy do 14 lat (kolejność przypadkowa): Franciszek Jerzy Stanisław Jan Antoni Zuzanna Marianna Emilia Magdalena Krystyna Wiktoria Zuzia, Wika i Emilka jak by z innej bajki Jak dla mnie zbyt popularna jest większość może z wyjątkiem Magdaleny i Krystyny. Jakieś zdanie ktoś ma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Mama, Tata + 11 21.12.07, 21:45 To jest rodzeństwo? Podoba mi się Jerzy, Franio, Staś, Antek oraz Krysia. Zupełnie nie pasuje mi tu Wiktoria. Imiona chłopców sa moim zdaniem bardziej "zgrane". Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Mama, Tata + 11 21.12.07, 22:12 bardzo fajne imiona. w rodzinach wielodzietnych niestety kojarzą mi się same Wanessy, Dżesiki i Nikole, oraz jakieś inne Nikolasy. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.76 Re: Mama, Tata + 11 23.12.07, 21:17 a co masz do Nikoli i rodzin wielodzietnych,tym bardziej że też reprezentujesz rodzinę wielodzietną . Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Mama, Tata + 11 24.12.07, 09:14 a niby dlaczego w rodzinach wielodzietnych ludzie mają nadawać Nicole i Dżessiki?! w życiu takiej bzdury nie słyszałam. zwłaszcza że przy pierwszym dziecku mało kto wie, że będzie miał wiele dzieci. Oto imiona w znanych mi rodzinach wielodzietnych, zaczynam od mojej: - Aleksander, Magdalena, Urszula, Marta, Jan, Michał, Tomasz - Paweł, Tomasz, Ewa, Maria, Jan, Piotr, Adam, Krzysztof, Beata - Agnieszka, Bartosz, Karolina, Paulina - Jan, Weronika, Jadwiga, Maria może troszkę komuś osłabię stereotyp rodziny wielodzietnej, która ma się równać rodzinie niegustownej Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Mama, Tata + 11 24.12.07, 12:15 jeżdżąc po mieście przypomniałam sobie jeszcze rodzinę matematyków, znajomi moich rodziców, pięcioro dzieci o imionach: Maria, Tomasz, Małgorzata, Dorota, Jan oraz rodzeństwo jednego z uczniów: Maria, Stanisław, Bogumił, Dorota natomiast nie znam ani jednej rodziny wielodzietnej, gdzie imiona byłyby w klimatach zacytowanych przez Ciebie, ibulko Więc może to troszkę poprawi Twoje mniemanie o rodzinach, gdzie się poszczęściło dużą ilością dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Mama, Tata + 11 24.12.07, 12:24 aneladgam napisała: > > natomiast nie znam ani jednej rodziny wielodzietnej, gdzie imiona byłyby w > klimatach zacytowanych przez Ciebie, ibulko Ja znam. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Mama, Tata + 11 24.12.07, 13:53 olianko droga, absolutnie nie twierdzę, że takich rodzin nie ma chciałam tylko zaznaczyć, że są też inne, i kto wie czy nie większość? (nie wiem, tylko wysuwam takie przypuszczenie). W moim otoczeniu rodzin wielodzietnych jest sporo a o żadnej nie można powiedzieć że ma zapędy by dawać dzieciom imiona "brzmiące zagranicznie". jeśli ibulce imiona w rodzinach wielodzietnych kojarzą się wyłącznie z takimi - to tylko współczuję. ale zapewniam Was, kochane rozum w narodzie nie upadł, wiele rodziców nadaje licznej gromadce imiona zwykłe, ładne i powszechnie przyjęte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kundzia Re: Mama, Tata + 11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.07, 22:02 Też pochodzę z rodziny wielodzietnej i nasze imiona są zwyczajne jak u większosći ,ale nawet jak ktoś nada dziecku imię typu Nikola ,Wanessa,to jest to wyłącznie jego sprawa i nie trzeba robić z tego jakiejś tragedi,imię ma się podobać rodzicom a nie obcym ludziom, bo im nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mama, Tata + 11 22.12.07, 10:00 Umiarkowanie mi się podobają te imiona, są w większości zbyt zwyczajne, jak na mój gust. Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: Mama, Tata + 11 24.12.07, 10:50 Chyba znam tę rodzinkę z tv. Bardzo sympatyczne wrażenie sprawiają. Imiona raczej mi sie podobają, szczególnie Marianna, Franciszek, Stanisław. Jaś, gdbyby urodził sie dziewczynką miał podobno mieć na imię Noemi. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Mama, Tata + 11 25.12.07, 09:39 Wszystkie imiona ładne oprócz Wiktorii.. no i może jeszcze Jurka . Odpowiedz Link Zgłoś