Gość: jola IP: *.brnt.adsl.virgin.net 09.01.08, 09:19 Czesc dziewczyny,ciekawa jestem co sadzicie o tym imieniu? Wiem, ze macie specyficzny gust na stare imiona itd (czasami mi sie podobaja Wasze propozycje) i ciekawa jestem Waszego zdania co do Dominika Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nastka_19 Re: Podoba Wam sie Dominik? 09.01.08, 09:27 Dominik jako imie dla synka jestem za, kiedys podobalo mi sie szalenie dzis troszeczkę mniej ale nadal uważam je za b.ladne Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Podoba Wam sie Dominik? 09.01.08, 09:38 Odbieram je neutralnie, mimo ze ma ciekawego patrona, samo imię mnie nie przekonuje. Mam dziwne skojarzenia osobowe. Zdecydowanie wolę Dominikę. ---- Filipiny, USA, Fuerteventura... Książkowa pasja Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Podoba Wam sie Dominik? 09.01.08, 09:46 podoba mi się do tego stopnia, że tak właśnie będzie miał na imię syn, którego się spodziewam Dominik Marek Odpowiedz Link Zgłoś
clas_sic Re: Podoba Wam sie Dominik? 09.01.08, 10:15 a ja mam inne skojarzenia... dla mnie Dominik to mały chłopczyk i jakoś nie pasuje mi np. do 30 letniego chłopa o wzroście 190 cm. No i kwestia dopasowania do nazwiska. znałam kiedyś jednego: Dominik Chomik - moim zdaniem brzmi mało poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola do clas_sic IP: *.brnt.adsl.virgin.net 09.01.08, 10:28 No wlasnie to zalezy tez od skojarzen.. Ja znam 35 letniego Dominika, kawal chlopa, duzy, silny facet. Nazwisko nasze pasuje, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam również do clas-sic :) 09.01.08, 11:54 Mam nadzieję, że z nazwiskiem Potocki nie brzmi już aż tak niepoważnie Odpowiedz Link Zgłoś
clas_sic Re: również do clas-sic :) 09.01.08, 23:37 jasne, że z Potockim brzmi lepiej... Tu jeszcze dodatkowo natrętnie się rymuje, co moim zdaniem potęguje efekt niedopasowania (mnierj niedopasowany ale tez zwracający uwagę znany mi zestaw: Kuba Kubala) - ale to moje zdanie. I jak mężczyzna sympatycznie uśmiechnięty, okrąglutki i pyzaty blondyn przedstawił mi się "Dominik Chomik" to wywołał tym uśmiech na mojej twarzy. Moja szwagierka odmówiła przyjęcia nazwiska męża (stanęło w końcu na nazwisku podwójnym) bo stwierdziła, że przy jej "pompatycznym" imieniu krótkie i konkretne (odzwierzęce) nazwisko brzmiałoby śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Podoba Wam sie Dominik? 09.01.08, 10:13 Podoba mi się, ale dla swojego dziecka będę raczej rozważała inne. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Podoba Wam sie Dominik? 09.01.08, 10:45 Bardzo podoba mi się Dominika, jednak Dominik wydaje mi się zbyt delikatny, chociaż ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Podoba Wam sie Dominik? 09.01.08, 10:57 Nie podoba mi się to imię zupełnie, Dominika zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Podoba Wam sie Dominik? 09.01.08, 19:52 Nie jestem przekonana do tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafka1973 Re: Podoba Wam sie Dominik? 09.01.08, 20:23 Niestety, nie podoba mi sie to imię. Wydaje mi się, że nie pasuje do dorosłego mężczyzny słusznej postury, na jakiego przecież może wyrosnąć mały, rozkoszny Dominik. Może przez to "-mini-" w środku? Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Podoba Wam sie Dominik? 10.01.08, 10:44 Nie podoba mi się ani Dominik, ani Dominika. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Podoba Wam sie Dominik? 10.01.08, 11:00 Nie podoba mi się to imię. I nie dlatego, że mam gust na stare imiona, ale dlatego, że brzmienie tego imienia mi nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Podoba Wam sie Dominik? 10.01.08, 12:37 Podoba mi się, jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: Podoba Wam sie Dominik? IP: 83.1.72.* 10.01.08, 18:29 Gość portalu: jola napisał(a): > Czesc dziewczyny,ciekawa jestem co sadzicie o tym imieniu? Dominik jest imieniem prawie jak większość innych. Ja zawsze szukam w każdej rzeczy czegoś dobrego i na szczęście znajduję. Akurat imię w/w jest odnotowane w hagiografii, ale nosili je również grzeczni i niegrzeczni chłopcy, brzydcy i ładni. Popatrzcie przykładowo na tego gościa: droitdevant.hautetfort.com/archive/2008/01/10/villepin-c-est-un-jeune-confrere.html , przecież jest całkiem niczego sobie, - mimo dojrzałego wieku. Poza tym ta cudowna piosenka: "Domino, Domino, cały Paryż piosenkę tę śpiewa .... etc, etc." z akordeonem w tle. Jolka, bądź dobrej myśli! Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Podoba Wam sie Dominik? 11.01.08, 19:19 Cale dzieciństwo spędziłam z kuzynką Dominiką i kiedy później spotkalam chłopca Dominika to dziwiłam się, że ma imię dziewczynki. I tak mi zostało do dziś - kojarzę je z imieniem dziewczęcym. (choć to przeciez normalka, ze jest Aleksander/Aleksandra itp, ale akurat Dominik mnie nie przekonuje) M. Odpowiedz Link Zgłoś