clas_sic 01.02.08, 20:51 przeczytałam właśnie fragment jego wypowiedzi: "Ponieważ ostatnio byłem krytykowany za imiona dzieci, zastanawiałem się nad alternatywą. Więc: Zdzisława Czesława - źle. Henryka Maria - źle. Teodora Wieczysława - źle. Anna Katarzyna - za pospolite, choć mojej żony ci to. Jan Maria - źle, więc zostańmy proszę przy naszym upragnionym: Vivienne Vienna" IMO porównywalnie złe (natrętnie rymujące się) jest i Zdzisława Czesława i Vivienne Vienna, i chyba sama wolałabym imię pospolite a nie pretensjonalne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donmari Re: Wiśniewski - krytyka imion dzieci 01.02.08, 21:08 Nawet nie chce mi się tego komentować. Dlaczego pan Michał nie zmądrzeje i nie nada dzieciom normalniejszych iion? Vivienne podobno była już planowana gdy rodziłasię Fabienne Odpowiedz Link Zgłoś
clas_sic Re: Wiśniewski - krytyka imion dzieci 01.02.08, 21:19 bo on chyba naiwnie uważa że niezwykłe imię = niezwykłe życie... a jeśli córka będzie sprzedawać w warzywniaku, bo tatuś zbankrutuje? Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Wiśniewski - krytyka imion dzieci 02.02.08, 11:07 donmari, myslę, że "normalniejsze imiona" dla ciebie będą calkiem nienormalne dla innych Podoba mi się ogólnie zdecydowanie rodziców co do imienia dziecka, jeśli są pewni, że to ich wymarzone to niech będzie jakie tylko im przyjdzie do głowy. Ich wybór. A radzić czy komentować to warto jeśli się pytają czy nam się podoba lub co o nich myslimy. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorka Re: Wiśniewski - krytyka imion dzieci IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.08, 17:40 A ja sądzę, że obydwie jego żony nie miały żadnego wpływu na imiona dzieci, coś mi się widzi, że to 100% inicjatywa pana gwiazdora - chyba, ze kobitki są jednomyślne i obydwie postanowiły nadać potomstwu francuskie imiona (w co wątpię).. Biorąc pod uwagę, że nazwisko "Wiśniewski" jest zdecydowanie polskie, to te wydumane imiona pasują do niego jak świni kamizelka.. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Wiśniewski - krytyka imion dzieci 03.02.08, 21:04 Gość portalu: Zorka napisał(a): > A ja sądzę, że obydwie jego żony nie miały żadnego wpływu na imiona dzieci, coś > mi się widzi, że to 100% inicjatywa pana gwiazdora - chyba, ze kobitki są > jednomyślne i obydwie postanowiły nadać potomstwu francuskie imiona (w co > wątpię).. Biorąc pod uwagę, że nazwisko "Wiśniewski" jest zdecydowanie polskie, > to te wydumane imiona pasują do niego jak świni kamizelka.. Pozwolę sobie się pod tym podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Wiśniewski - krytyka imion dzieci 04.02.08, 11:36 Ja mam tylko nadzieję, że pan Wiśniewski nie przemaluje włosków swoim pociechom i nie okolczykuje jak siebie. Te imiona są bardzo typowe dla parweniusza, wydobytego z nizin siłą woli ludzi takich jak on sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwo Re: Wiśniewski - krytyka imion dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 19:14 a najnowsza pociecha sie zwie vivien vien wisniewska och co za szyk Odpowiedz Link Zgłoś