tippi 03.02.08, 23:02 Wpadło mi niedawno do głowy przy przeglądaniu mitów greckich, i brzmieniowo bardzo się spodobało Co myślicie o tym imieniu? Są jakieś nadania w Polsce? I jakie zdrobnienia? P.S. Uprzedzając niewybredne w stylu wypowiedzi trollów- pytam czysto teorytycznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Telemach 03.02.08, 23:33 Mnie się podoba. Jest jeden Telemach i jeden Telemachos. Zdrobnienia - moze Telik? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Telemach 04.02.08, 09:22 lubię imiona, w których jest jakiś "kontrapunkt", jakiś dźwięk, o który można "ucho zaczepić". Telemach brzmi dla mnie zupełnie bezbarwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Telemach 07.02.08, 23:08 Mam od razu mityczne skojarzenia i jakoś mi nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Telemach 02.07.08, 17:00 W warunkach polskich odpada. Zbyt duzo skojarzen z machaniem, telewizorem, telefonem... Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: Telemach 02.07.08, 18:06 Gdzie twoj dom, Telemachu? Telemach i dzinsy - to ksiazki z mojego dziecinstwa. Pozostajac w temacie to ja juz bym wolala Odysa albo Parysa. dla mnie takie ciut rozmemlane i nie widze fajnego skrotu pozdr Odpowiedz Link Zgłoś