kkatarynka 12.02.08, 10:13 Moi rodzice wrocili wlasnie z wakacji gdzie spotkali 12 a moze 14- letnia dziewczynke o imieniu Innocenta zwana Inka. Co sadzicie o tym imieniu? Wole go od Mariki z poprzedniego watku, ale nie nadabym tsk dziecku na imie. Moim zdaniem to imie dobre dla zakonnicy , moze przez znaczenie. Nie wiecie moze ile razy zostalo nadane ostatnimi czasy? podejrzewam ze niewiele Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Innocenta 12.02.08, 11:01 Nie jest złe, mnie się z papieżami kojarzy, sama bym nie nadała. Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Innocenta 30.07.08, 16:17 abiela napisała: > Nie jest złe, mnie się z papieżami kojarzy, sama bym nie nadała. U mnie podobnie. Brzmienie jest w porządku, ale znaczenie i historia sprawiają, że skreślam to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
krimhilda Re: Innocenta 12.02.08, 13:33 Kazdy rodzic marzy chyba o tym, aby coreczka byla niewinna Imie nie podoba mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
igasiaa Re: Innocenta 12.02.08, 16:30 patrząc na to imię, przed oczami staje mi jedynie papież Innocenty i czwarta krucjata do Ziemi Świętej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werbena Re: Innocenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 20:37 To chyba imie z tradycji hiszpanskiej - ja znalam jedna Immaculade - Hiszpanke; dla mnie fajne imie jesli powiazane jakos z tradycja rodzinna, majace wyjasnienie, a nie tak tylko nadane "bo fajnie brzmi" Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Innocenta 13.02.08, 11:14 Wlasnie chcialam napisac, ze siostry Innocenty powinna byc Immaculata Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Innocenta 13.02.08, 11:14 Aha: Immaculada w Hiszpanii jest zdrabniana do Ady)) Bylaby Inka i Ada Odpowiedz Link Zgłoś
blue_ice1 Re: Innocenta-sorry :) 14.02.08, 12:12 ale natychmast przyszla mi do glowy PLACENTA )) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Innocenta-sorry :) 16.02.08, 19:18 A ja trzeciej siostrze dalabym Sanctissima)) Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Innocenta 30.07.08, 16:14 Gość portalu: werbena napisał(a): > To chyba imie z tradycji hiszpanskiej - ja znalam jedna Immaculade - > Hiszpanke; W kwestii formalnej: hiszpańskie (kastylijskie) imię to INmaculada. To jedno z imion związanych z dogmatami, w tym wypadku niepokalanego poczęcia. Najpopularniejszym zdrobnieniem jest Inma. Wydaje mi się, że wariant kataloński to IMMaculada. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Innocenta 13.02.08, 10:45 Faktycznie bardzo "zakonne". Zaznaczam,z e to subiektywny odbiór. Nie nadałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Innocenta 02.03.08, 17:21 Mnie sie to imie podoba, poza tym jeśli rodzice chcieli mieć Inkę zdrabnianą na podstawie początkowej sylaby imienia, to jest to jedyny możliwy dla mnie wybór (i bardzo go pochwalam). Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Innocenta 29.07.08, 17:33 Od kilku dni Innocenta chodzi mi po głowie Odpowiedz Link Zgłoś
penellopa Re: Innocenta 30.07.08, 14:48 No mnie się bardzo podoba. P>S> Łucja też)) Odpowiedz Link Zgłoś