Gość: smoth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 16:07 podoba mi sie to imie chcialabym tak nazwac nasza córczke ale nie mam poparciia w rodzinie- czy naprawde jest STRASZNE jak twierdza wszyscy do okoła?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Ismena??? 04.03.08, 16:24 Może nie straszne, ale bardzo odważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoth Re: Ismena??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 16:26 koza_w_rajtuzach napisała: > Może nie straszne, ale bardzo odważne. > dlaczemu???? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Ismena??? 04.03.08, 16:52 Dlatemu, bo kojarzy się jednoznacznie z mitologią grecką. Nie twierdzę, że to imię jest złe. Uważam je tylko za odważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoth Re: Ismena??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 16:59 no napewno jest nietypowe...ale czy aż takie odwazne??? sama nie wiem mnie sie tk podoba a tu aktegoryczne nie z kazdej strony w rodzinie!!! nawet mąż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Ismena??? 04.03.08, 17:23 Była tu kiedyś na forum mamy Ismeny i ona osobiście bardzo chwaliła sobie imię swojej córeczki. Zdrobniale mówiła do niej Ismenka i Isia. Imię mojej córki też spotkało się ze sprzeciwem ze strony rodziny. Najważniejsze jednak dla mnie było to, aby imię mojego dziecka podobało się zarówno mi jak i mężowi. Możesz próbować jeszcze wpłynąć na męża, być może przekona się jeszcze do Ismeny. To ładne imię, takie wdzięczne. Jeśli się nie przekona do Ismeny, to jestem pewna, że znajdziecie inne imię, które w równym stopniu będzie Wam się podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoth Re: Ismena??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 17:40 mezowi podoba sie BARBARA!!!!!!!! nie możliwe zebysmy sie dogadali w tej kwestiii!!!! róznica pogladów jest tak skrajna że mam depresje przez to- ciche dni i fukanie an siebie ..przez jedno imie.... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Ismena??? 04.03.08, 23:44 Też mam z mężem odmienny gust, a udało nam się znaleźć imię, które obojgu się podoba.. Nie fukajcie na siebie, tylko postarajcie się coś wymyśleć . Mojemu mężowi też podoba się Barbara, a ja osobiście nie lubię tego imienia, bo źle mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ismena??? 04.03.08, 22:11 Mnie się Ismena bardzo podoba, ale jeśli mężowi nie, to trzeba wypracować jakiś kompromis... Chyba, ze w końcu Ci ulegnie. A czy Ismena pasuje do Waszego nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoth Re: Ismena??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 08:45 gaudencja napisała: . A czy > Ismena pasuje do Waszego nazwiska? > mnie osobicie wydaje się że tak Ismena Złocińska chyba brzmi calkiem nieźle....dla mnie o wiele lepij niż Barbara Złocińska (brrrrrrrr) Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Ismena??? 05.03.08, 09:37 oj, czy ja wiem... Ismena jest ślicznym imieniem, ale do nazwiska z taką ilością znaków diakrytycznych średnio pasuje pomimo że nazwisko też bardzo ładne, to tak na marginesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoth Re: Ismena???Aurelia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:54 no ale chyab aż tak źle nie ejts?? nie gryzie sie chyba....w pismie moze waktycznie wygląda na nazbyt somplikwane- ale jak si to powie to ładne brzmi...ja sie tak strasznie upieram przy tym imieniu zwłaszcza ze widze ze jednak sie podoba i ze nie wydumalam sobie jakiegos "wygibasa" jak to mówie teściowa...która by chciała Dżesikę!!!! bleeee, moja mama Aurelię- nawet nawet.... maż ewentulanie na Aurelie by poszedł- może to byłby kompromis?? Aurelia? Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: Ismena???Aurelia??? 05.03.08, 11:09 Aurelia to mnie wiecej po przetlumaczeniu Zlocista Chyba za duzo tego zlota by bylo jak dla mnie. Z drugiej strony znam Adama Adamskiego, jest Jan Jankowski ... to Aurelia Zlocinska moze byc >>> i tak pewnie malo kto by jarzyl ze Aurelia to Zlocista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoth Re: Ismena???Aurelia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 11:11 bluejanet napisała: > Aurelia to mnie wiecej po przetlumaczeniu Zlocista Chyba za duzo > tego zlota by bylo jak dla mnie. > > Z drugiej strony znam Adama Adamskiego, jest Jan Jankowski ... to > Aurelia Zlocinska moze byc >>> i tak pewnie malo kto by jarzyl ze > Aurelia to Zlocista. hahahaha nawet nie wiedziałam.....ale tak w podtekscie to troche nawet fajne by to było nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Ismena???Aurelia??? 05.03.08, 12:19 Ismena Złocińska brzmi bardzo Ładnie. Basia Złocińska i Aurelia Złocińska też ładnie. Dżesice zaś nawet śliczne nazwisko nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoth Re: Ismena???Aurelia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 12:29 prosze Was nie dobijajcie mnie z tą Barbarą........... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Ismena???Aurelia??? 05.03.08, 14:59 oj od razu "dobijanie" ja dla córeczki miałam wybrane Barbara Ewa, no ale szykuje się syn. Ale jeżeli masz jakąś awersję do tego imienia to absolutnie się nie zmuszaj! Dżesika... o Jezu... powiedz teściowej że ona swoją szansę nadania imienia już miała Ismena jest ok i nie daj się zbić z pantałyku, no chyba że mąż tak samo na nią reaguje jak Ty na Basię a zerknij sobie jeszcze na wątek z rankingiem imion, może coś Was oboje tam zainspiruje? Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Re: Ismena???Aurelia??? 05.03.08, 17:59 to moze faktycznie Aurelia bylaby kompromisem? Skoro i Ty i Maz jestescie temu imieniu przychylni... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ismena??? 05.03.08, 17:47 Rzeczywiście nieźle brzmi, Barbara Złocińska także, Aurelia Złocińska również, choć tu występuje efekt powtórzenia znaczenia między imieniem i nazwiskiem, jak już napisały dziewczyny. Nie sądzę jednak, by wielu ludzi było to w stanie zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Ismena??? 04.03.08, 17:01 Kilka lat temu znajoma urodziła blizniaki. Chłopiec to Alex a dziewczynka właśnie Ismena. Na początki imie wzbudziło moje zaskoczenie, teraz bardzo mi się podoba. Tym bardziej, że dziewczynka jest śliczna i bardzo miła. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ismena??? 05.03.08, 13:08 Podoba mi się i Ismena, i Barabara i Aurelia. Ta ostatnia jednak grzyie mi się z nazwiskiem ze względu na znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś