aatta11 09.03.08, 21:26 Gilbert-podoba Wam się??? jak brzmi? napiszcie szczerze jeśli chodzi o nazwisko to myślę, że by do niego pasowało tylko chodzi mi o imię samo w sobie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Gilbert-ładnie??? 09.03.08, 21:29 MNie się średnio podoba, bałabym się, że będą z niego robić Dżilberta. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Gilbert-ładnie??? 09.03.08, 22:22 Dlaczego? Przeciez po angielsku tez wymawia sie Gilbert. Mi sie srednio podoba (Gil? yyy...). Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Gilbert-ładnie??? 09.03.08, 22:25 mmaupa napisała: > Dlaczego? Przeciez po angielsku tez wymawia sie Gilbert. > Ale nie wszyscy o tym wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gilbert-ładnie??? 09.03.08, 22:36 Podoba mi się (silne skojarzenia z "Anią z Zielonego Wzgórza", ale obawiałabym się prób mówienia do dziecka "Dżilbert" lub "Żilber(t)". Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Gilbert-ładnie??? 10.03.08, 09:27 Ładne imię, ale kojarzy się jednoznacznie Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Gilbert-ładnie??? 10.03.08, 09:46 otóż to chyba że właśnie o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Gilbert-ładnie??? 10.03.08, 11:27 bardzo fajne , oryginalne imię Nie wiem dlaczego G-ilbert mialby być DŻ-ilbertem Nawet prazez myśl by mi nie przeszło, że można to imię w taki sposób odczytać . No chyba , że Twój syn będzie mieszkał we Francji - to wówczas owszem mógłby być Żilbertem Ale w Polsce??? Idąc waszym rozumowaniem- dlaczego Joanna nie jest DŻ-owanna czy Gustaw - Dżustawem ??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Gilbert-ładnie??? 10.03.08, 11:49 czy ja coś takiego zasugerowałam? Odpowiedz Link Zgłoś
aatta11 Re: Gilbert-ładnie??? 10.03.08, 12:38 Właśnie nie chcialabym, żeby to imię od razu kojarzono z Anią z Zielonego... choć ją uwielbiam hahaha no i Boże broń nie z gilem...bllle ale bardzo mi się ono podoba może do tego jeszcze dopasujemy jakieś drugie imię??? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gilbert-ładnie??? 10.03.08, 22:19 Drugie musi być dostosowane przede wszystkim do nazwiska, ale może: Gilbert Mikołaj Gilbert Wojciech Gilbert Sebastian Gilbert Julian Gilbert Jerzy Gilbert Iwo Gilbert Emil Gilbert Fryderyk Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Gilbert-ładnie??? 10.03.08, 13:04 shilla01 napisała: > Idąc waszym rozumowaniem- dlaczego Joanna nie jest DŻ-owanna czy > Gustaw - Dżustawem ??? > Bo sa imionami znanymi od setek lat i ludzie je znają. Wielu specjlaistów mogłoby się silić na poprawność i czytać to imię właśnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Gilbert-ładnie??? 10.03.08, 23:05 wydaje mi się , że troszkę robicie z igły widły Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: Gilbert-ładnie??? 03.04.08, 22:09 Dla mnie Gilbert to bardziej nazwisko niż imię.Zwłaszcza teraz kiedy oglądam serial,w którym mam przyjemność podziwiać rodzeństwo: Emme i Eliota Gilbert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mami Re: Gilbert-ładnie??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.04.08, 10:31 bardzo mi sie podoba, bedac w ciazy nawet zastanawialam sie nad nadaniem,ale zabraklo mi odwagi Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Gilbert-ładnie??? 04.04.08, 17:09 Podoba mi sie, ale skojarzenie z Ania z Zielonego Wzgorza pojawilo sie natychmiast Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Gilbert-ładnie??? 04.04.08, 20:38 Podoba mi sie francuska wymowa W Polsce jakos tak srednio Odpowiedz Link Zgłoś