lemur_ks 07.09.03, 21:12 Hej ! A jak Wam się widzi i słyszy imię Karina ? Mnie się osobiście nie podoba, choć znam jedną fajną dziewczynę o tym imieniu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
titicaka Re: Karina 08.09.03, 09:59 Mnie sie tez nie podoba , brzmi bardzo twardo ,ale moi przyjaciele nazwali tak swoja corke ,wiec moze zmienie zdanie z czasem... Bea Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Karina 08.09.03, 10:46 Hej. Mi także się to imię nie podoba, ale każdy ma swój gust. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Karina 21.07.04, 13:45 madziarek_edziecko napisała: > Hej. > Mi także się to imię nie podoba, ale każdy ma swój gust. Mi też się nie podoba, a do tego dochodzą negatywne skojarzenia, bo znałam jedną okropną Karinę... Odpowiedz Link Zgłoś
kari7 Re: Karina 23.09.03, 11:02 Ja mam tak na imię i wcale nie narzekam.Moze i troche brzmi twardo, ja sie przyzwyczaiłam.Co prawda wczęsniej kojarzono moje imie z filmem "KARINO" i miałam ciagłe skojarzenia z koniem....No i przrkrecano je róznie na Karolinę, Halinę, Malinę...Ale uwazm że jest fajne i przynjamniej nie łatwo je zapomnieć. Wszytko to kwestia gustu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kag1 Re: Karina 03.10.03, 13:30 kari7 napisała: > Ja mam tak na imię i wcale nie narzekam.Moze i troche brzmi twardo, ja sie > przyzwyczaiłam.Co prawda wczęsniej kojarzono moje imie z filmem "KARINO" i > miałam ciagłe skojarzenia z koniem....No i przrkrecano je róznie na Karolinę, > Halinę, Malinę...Ale uwazm że jest fajne i przynjamniej nie łatwo je zapomnieć. > Wszytko to kwestia gustu. > Pozdrawiam Ja rownież mam tak na imię. Mam podobne doświadczenia z przekręcaniem imienia na m.inn. Kalina, Kamila i wspomniane wcześniej. Mimo że może brzmi troszkę twardo można je ładnie zmiękczyć np Karinka mama czasem mówi do mnie Karcio. A jak ktoś woła Karina to przynajmniej wiem żę do mnie w przeciwieństwie do Ań, Kaś czy Monik. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Karina 05.10.03, 18:26 Czesc ! A mnie sie lepiej podoba niz Patrycja,Regina. Nie dalabym chyba dziecku tak na imie ale samo imie jest nie zle.Pozdr. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
maminka_wiktorynki Re: Karina 15.02.04, 20:11 A byłaś kiedyś Maryną?? Bo mnie tak zniekształcili raz Odpowiedz Link Zgłoś
caterinka1 Re: Karina 09.10.03, 22:07 a DLA MNIE TO IMIE JEST SUPER JEST TO CHYBA WŁOSKIE IMIE.KARINA ZNACZY ŁADNA PO WŁOSKU .NAPRAWDE PIĘKNE IMIĘ.POZDRAWIAM WSZYSTKIE 'ŁADNE" KARINKI Odpowiedz Link Zgłoś
ik.mis Re: Karina 03.02.04, 12:45 Panie o imieniu Karina powiedzcie jak zdrabniano Wasze imię? Moja córka (12 l.) nosi takie imię ja najbardziej lubię wersję bez zdrobnień. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Karina 04.02.04, 13:25 Karinka, Karunia, Karusia, Karusiak, Karineczka- tak zdrabniamy imie coreczki kolezanki Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena22 Re: Karina 04.02.04, 12:17 Mi to imię (przynajmniej na dzień dzisiejszy) się podoba i to zdecydowanie bardziej niż Patrycja,Renata,Marzanna,Żaneta,Aneta,Barbara. Nawet się zastanawiam czy w przyszłości nazwę tak moją córkę..ale o tym zadecyduję w odpowiednim momencie.. ) Pozdrawiam,papa Odpowiedz Link Zgłoś
wawrz Re: Karina 12.05.04, 23:32 Ja nazwałam tak moją córeczke, mnie podoba sie bardzo!!!W mojej okolicy Karinka (9 miesiecy) ma dużo koleżanek i jest wiele osób które nie pamietają imion innych dzieci znajomych,a Karinke wszyscy pamietają!!!Fakt ze to imię odbierane jest dziwnie wiem po swoim doświadczeniu szczególnie przez osoby starsze.Papa mama Karinki Odpowiedz Link Zgłoś
ik.mis Re: Karina 21.07.04, 13:01 Witam jestem mamą Kariny, obecnie 13-letniej. W przypadku córki też sprawdza się to, że jest ona zapamiętywana przez różne osoby, dzięki niezwykłemu imieniu. Zapytałam córcię ostatnio, jak się czuje ze swoim imieniem, czy nie jest jej z nim trudno w jakiś sposób, czy nie wolałaby mieć na imię inaczej. Odpowiedziała, że absolutnie, po prostu nie wyobraża sobie mieć na imię inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna251 Re: Karina 24.07.04, 23:25 Bardzo ładne- sama chcialabym sie tak nazywac... Odpowiedz Link Zgłoś
kajkooo Re: Karina 30.07.04, 12:59 Mam na imię Karina i nigdy nie myślałam o tym,że brzmi "twardo".Dla mnie brzmi jakoś po "radziecku",ale już się przyzwyczaiłam. Faktycznie jest tak ,że gdy się przedstawiam część osób reaguje-o,jakie ładne imię,jakie niespotykane.Byłam też pytana,czy pochodzę ze Śląska-bo tam jest to ponoć popularne imię.Zdrobniale można do mnie mówić Kaja,Kajka.Najokropniejszego przekręcenia imienia dopuściła się kiedyś sąsiadka,zapytała:"Kataryna,rodzice są w domu?" Pozdrawiam wszystkie Kariny i Karinki. Mama Gabrysi Odpowiedz Link Zgłoś