donmari 19.05.08, 22:07 Jak Wam się podoba? Znałam kędyś Stefcię, która kazała nazywać się...Milenką Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Stefania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 22:27 Podoba mi się to imię, ale tylko w pełnej formie. Natomiast zdrobnienia Stefka, Stefcia czy Stefa już nie bardzo. Jeżeli już zdrobnienie to najbardziej przypadło mi do gustu Stenia. Moja babcia była Stefanią i była chora jak ktoś do niej mówił Stefa. No i to imię kojarzy mi się ze Stafanią Harper (nie wiem czy tak to się pisze) z "Powrotu do Edenu". Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_do_bicia Re: Stefania 19.05.08, 23:37 Staroswieckie , kojarzy mi sie z imieniem dla starszej Pani (Stefania Grodzienska ) ale... bardzo sie podoba Piekne imie ! Mysle ze to imie moze stac sie b. modne zwl. jak pojawi sie na poczatek troszke małych Stefanii i wlasnie przestanie sie kojarzyc z imieniem dla "babci" Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Stefania 20.05.08, 00:10 Kiedyś była piosenkarka Stenia Kozłowska,wiem ,że jej wnuczka to juz Stefania. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Stefania 20.05.08, 07:38 Nie podoba mi się to imię. Takie jakieś.. mało wdzięczne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Stefania 20.05.08, 08:39 to imię mojej ukochanej babci. mimo tego nie podoba mi się w formach stefcia, stefa, stefanka... imię pasujące do staruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Stefania 20.05.08, 10:20 Moja babcia tez byla Stefania, ale jakos mnie nie przekonuje to imie. Natomiast bedac w Polsce ostatnio spotkalam na jednym placu zabaw az dwie male Stefanie (2 lata i 6 lat). Na tymze placu przebywal jednoczesnie Kazimierz, Kajetan i Teodor. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Stefania 20.05.08, 10:33 agi40 napisała: > Moja babcia tez byla Stefania, ale jakos mnie nie przekonuje to imie. > Natomiast bedac w Polsce ostatnio spotkalam na jednym placu zabaw az > dwie male Stefanie (2 lata i 6 lat). Na tymze placu przebywal > jednoczesnie Kazimierz, Kajetan i Teodor. Niesamowite! Stefania mi się podoba, ale bez wielkich zachwytów. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Stefania 22.05.08, 13:39 panna_turkus napisała: > to imię mojej ukochanej babci. Mojej także. Ale chyba nie nadałabym córce, mając do wyboru wiele imion rodzinnych, które podobają mi się bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
marlies80 Re: Stefania 20.05.08, 13:57 a mi się to imię BARDZO podoba.... jakoś tak przychodzi ma na myśl od razu piękna kobieta.... Kojarzy mi się z włoskim czy hiszpańskim "Estefania", z gracją itp... oryginalne i piękne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Stefania 20.05.08, 17:31 Ogromnie mi się podoba. Myśleliśmy swego czasu o tym imieniu dla przyszłej córeczki (miałaby imię po ukochanej Babci Oblubieńca). Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Stefania 20.05.08, 18:47 Cudowne! Wprawdzie kojarzy mi sie z "Tredowata", ale to in plus, bo uwielbiam ta ksiazke. Poza tym zdrobnienie Stenia dla malej dziewczynki jest nieslychanie piekne dla ucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Stefania IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.08, 21:26 A ja znam 20-letnią Stefanię.Nie wiem,jak na nią mówią.Podoba mi się zdrobnienie Stefanka-jak ciasteczko) Natomiast na starszą panią /też znajomą/ mąż mówi tefa okropnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefania Re: Stefania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 23:37 haha xd ja jestem Stefania i mam 14 lat xd napoczatku ludzie sie zbijali z imienia i wgl. ale potem to fajnie przynajmniej jestes popularna i rozpoznawana xD no i Stefan mowia mi bo Stenia glupio brzmi ;p lol Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Stefania 01.07.08, 00:04 Gość portalu: Stefania napisał(a): > haha xd > ja jestem Stefania i mam 14 lat xd > napoczatku ludzie sie zbijali z imienia i wgl. > ale potem to fajnie przynajmniej jestes popularna i rozpoznawana xD > no i Stefan mowia mi bo Stenia glupio brzmi ;p lol Gratuluję ładnego imienia Fajny post, Stefanio. Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: Stefania 30.06.08, 23:59 donmari napisała: > Jak Wam się podoba? Znałam kędyś Stefcię, która kazała nazywać > się...Milenką A ja mialam w rodzinie Matyldę, która kazala nazywać się Wisią, bo imię Matylda uważała za paskudne.. Stefania byla jej siostrą i imienia zmieniać nie chciala. Stefania to moja prababcia.. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Stefania 01.07.08, 11:10 Nie podoba mi sie. Wydaje mi sie takie malo wdzieczne, przyciezkie jakies... Odpowiedz Link Zgłoś
gandziaxd Re: Stefania 01.07.08, 12:04 podoba mi sie ale tylko cała forma.Zdrobnienia juz nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJECZKA SUper to [...] IP: 222.255.24.* 24.07.08, 16:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefucha fuuj. IP: *.ip.netia.com.pl 02.08.08, 18:13 a ja jestem stefanią i nienawidzę swojego imienia. jest obrzydliwe. jak ktoś na mnie woła stenia, stefa, stefka etc to mi się zbiera na wymioty. a jak mówi na mnie tak ktoś kto mnie zna i wie, że tego nienawidzę to powstrzymuję przed spoliczkowaniem tej osoby. naprawdę! to imię wzbudza we mnie taką odrazę ;|... mam 12 lat. teraz już nie nabijają się z mojego imienia i mówią na mnie tak jak chcę; steff, steffi, stefucha albo ewentualnie stephenie. wszystkie inne odmiany nie wchodzą w grę! fuj. jak ja bym chciała się normalnie nazywac, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: fuuj. IP: *.zabrze.net.pl 02.08.08, 19:04 Stefucha, za bardzo się przejmujesz. Stefania to bardzo ładne imię, sama widzisz, że większość odpowiedzi w tym wątku jest pozytywna. Rzeczywiście zdrobnienia nie są zbyt fajne, ale przecież znalazłaś na to sposób - sama możesz się przedstawiać takim zdrobnieniem, jakie Ci się podoba. Głowa do góry, najgorsze masz już za sobą, bo to dzieci w przedszkolu/pierwsze klasy podstawówki są najbardziej dokuczyliwe jeśli chodzi o przezwiska, teraz raczej dziewczyny bedą Ci zazdrościć oryginalnego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś