Gość: vw_passat_b4 IP: *.wlb.vectranet.pl 30.05.08, 19:12 Witam wszystkich. Pytanie dotyczy imienia dla pierwszego wymarzonego synka Nikodem, czy Remigiusz?? Remigiusz podoba mi się od kilku lat, ale ostatnio coś mnie nakręciło na Nikodema i już sam nie wiem... Proszę o Waszą opinię. Serdeczne dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donmari Re: Remigiusz, czy nikodem? 30.05.08, 19:42 Mnie się podobają oba. Ale optuję za Nikodemem. Mam w pogotowiu dla ewentualnego synka za te kilka-kilkanaście lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onis Re: Remigiusz, czy nikodem? IP: *.chello.pl 30.05.08, 20:00 Remigiusz Nikodem tez ładne,ale ja akurat mam złe skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darrem Re: Remigiusz, czy nikodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 20:12 Masz taki sam zestaw jak ja zenim urodził się synuś. Teraz na kolanach siedzi mi mały Remigiusz, super chłopak z fajnym imieniem Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Remigiusz, czy nikodem? 30.05.08, 20:31 Oba imiona mnie sie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Remigiusz, czy nikodem? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 30.05.08, 21:19 I jedno i drugie bardzo ładne i ładne zdrobnienia. U mnie z przewagą na Nikodema, ale niezależnie które dasz synek będzie miał śliczne imię Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Remigiusz, czy nikodem? 30.05.08, 21:20 Ja stawiam an Nikodema ale Remik też ładne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vw_passat_b4 Re: Remigiusz, czy nikodem? IP: *.wlb.vectranet.pl 30.05.08, 21:44 Dziękuję za odpowiedzi. Jak na razie 4 osoby za Nikodemem, 2 za Remigiuszem, ale poczekamy, aż więcej osób się wypowie. Co do zdrobnień. Jak dla mnie najładniejsze to Remik i Niko. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Remigiusz, czy nikodem? 30.05.08, 22:29 Remik, ale jeśli jesteś w ciązy i ostatnio Ci się spodobał Nikodem, może to oznaczac, że dziecko "chce" się tak nazywać i poważnie wzięłabym to imię pod rozwagę, albo zostawiła sobie w odwodzie oba i sprawdziła po porodzie, na kogo dziecko bardziej wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Remigiusz, czy nikodem? IP: *.inowroclaw.mm.pl 31.05.08, 11:40 Remigiusz, dla syna również rozważam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vw_passat_b4 Re: Remigiusz, czy nikodem? IP: *.wlb.vectranet.pl 31.05.08, 17:58 @Gaudencja: w ciąży nie jestem, bo jestem facetem. Ale tak się szczęśliwie złożyło, że dziewczyna pozwoliła mi wybrać imię i całkowicie zdała się na moją decyzję, więc wszystko zależy ode mnie... Od zawsze chciałem Remika - imię to wziąłem sobie na Bierzmowaniu, także już trochę mi się podoba... Ale Niko niedawno mi zawrócił w głowie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Remigiusz, czy nikodem? 31.05.08, 19:29 to poważna decyzja przed tobą... Niko, Nikoś - to jedno z moich ulubionych imion Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Remigiusz, czy nikodem? 10.06.08, 17:36 Gość portalu: vw_passat_b4 napisał(a): Od zawsze chciałem Remika - imię to > wziąłem sobie na Bierzmowaniu, także już trochę mi się podoba... Ale Niko > niedawno mi zawrócił w głowie... W takim razie zostałabym przy Remigiuszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Remigiusz, czy nikodem? IP: *.lublin.mm.pl 31.05.08, 15:39 Obydwa imiona ładne, trudno wybrać, chyba zdecydowałabym się na Remigiusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vw_passat_b4 Re: Remigiusz, czy nikodem? IP: *.wlb.vectranet.pl 09.06.08, 18:23 Odświeżam temat, przydałoby się poznać opinie większej ilości ludzi. Proszę o wypowiadanie się i prezentowanie własnych typów. serdecznie dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś