Gość: PRC IP: *.tomaszow.mm.pl 11.06.08, 23:54 Dzien dobry; Emanuel - co myslicie? Dziekuje bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibulka Re: Emanuel 12.06.08, 00:40 Robert Gawliński ma (chyba!) syna Emanuela. samo imię mi się podoba, jego brzmienie i pisownia, ale nie nadałabym dziecku. ewentualnie na drugie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Emanuel 12.06.08, 10:37 Noooo... ja swego czasu chorowałam na Emanuela. jakieś szesnaście lat - czy osiemnaście - miałam. Moi synowie mieli się nazywać Amadeusz i Emanuel Ostatecznie jednak wyrosłam z tego - a przede wszystkim nijak nie pasowałyby mi do nazwiska. Do tych imion nazwisko nie może być proste typu: Burak czy Konopka. No gryzie mi się. Najlepiej by mi te imiona pasowały do bohaterów jakiejś baśniowej opowieści, takiej Narnii dajmy na to. Ale znałam osobiście pewnego Emanuela! dzieckiem jeszcze byłam, a on starszym panem i nauczycielem, muzykiem. W sumie mam do tego imienia duży sentyment mimo że brzmi bardzo delikatnie, trochę kobieco, to jeśli komponuje sie z nazwiskiem - to dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Emanuel 12.06.08, 11:02 znam jednego Emanuela to wyjątkowy chłopak z wyjątkowym imieniem, przez 22 lata swojego życia imię pomagało mu w tym co robił ( sam to potwierdza), bo nie udziwnione a jednak inne sprawiało ze wszyscy pamiętali młodego roześmianego chłopca, nastolatka a teraz mężczyznę... Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Emanuel 12.06.08, 14:43 Mnie sie to imie kojarzy z motylem z jakiejś bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Emanuel 12.06.08, 19:44 Motyl Emanuel był w Makowej Panience. Mi się to imię podoba, ale nie odważyłabym się go nadać. Zbyt wzniosłe... Chociaż większości narodu, zwłaszcza teraz, wśród patriotyczno-piłkarskich emocji, może się kojarzyć z Emanuelem Olisadebe. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Emanuel 12.06.08, 17:44 Podoba mi się. Brat mojej Mamy miał być Emanuelem lub Gabrielem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRC Re: Emanuel IP: *.tomaszow.mm.pl 15.06.08, 22:38 Dziekuje bardzo wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: Emanuel 17.06.08, 00:45 2 dni temu poznalam pierwszy raz w zyciu Emanuela, w skrocie mowia na niego czasem Emek. Nie wiem jednak,czy pasuje mu do nazwiska, bo owego nie znam. Bardzo ladne imie, ale nie jestem pewna czy dalabym tak na imie dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Emanuel 17.06.08, 08:05 znałam jednego emka (emanuela) rocznik 77. sama bym się nie zdecydowała. za odważnie jak dla mnie. swoją drogą emek to świetny skrót! Odpowiedz Link Zgłoś