mariol2 22.09.03, 08:51 Najprawdopodobniej na przełomie listopada i grudnia urodzi nam sie synek. podoba nam się imię Wiktor ale nie mam pomysłu na zdrobnienia. Może wy coś wymyślicie. Pozdrawiam Mariola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozalk Re: zdrobnieni-Wiktor 23.09.03, 18:50 do Wiktorii pasuje Wika, a do chłopca może Wikuś lub Wiki? Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra27 Re: zdrobnieni-Wiktor 23.09.03, 22:03 Nasz Wiktor ma już 5,5 miesiąca i bardzo się cieszę, że myślicie o tym imieniu. O zdrobnienia nie musicie się już martwić; one same przychodzą z czasem. My nazywamy swojego Wiktorek, Wikuś, ale najczęściej po prostu Wiktor. Pozdrawiam, życząc dużo zdrowia i pomyślnego rozwiązania. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: zdrobnieni-Wiktor 23.09.03, 23:25 Koleżanka mówi na swojego siostrzeńca Wicio po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
procenka Re: zdrobnieni-Wiktor 24.09.03, 14:00 hej, moja wielka milosc miala na imie wiktor... mowilam do niego "wix" albo "wiki" albo po prostu wiktor. to piekne imie. pozdr iza Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: zdrobnieni-Wiktor 24.09.03, 14:40 A z kolei mąż mojej innej koleżanki , który ma na imię Wiktor, uzywa zdrobnienia Witek. Odpowiedz Link Zgłoś