wiollinkach.pl 07.07.08, 10:30 co myślicie o tym imieniu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Oskar 07.07.08, 11:47 Nieszczegolnie mi sie podoba, niesie tez pewne skojarzenia srodowiskowe w najmlodszym pokoleniu. Z meskich i wzglednie znanych imion na "O" wybralabym Olgierda, z pozostalych - Otmara (Otomara). Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Oskar 07.07.08, 13:13 Kiedyś bardzo mi się podobało. Teraz niesie ze sobą skojarzenia, które mi akurat nie pasują Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Oskar 07.07.08, 18:55 Kojarzy mi sie z Ulica Sezamkowa i pewnym posazkiem wielce porzadanym wsrod aktorskiej braci. Niestety, zupelnie mi nie lezy. I tak jak Gaudencja bardzo lubie Olgierda Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Oskar 07.07.08, 22:32 nie podoba mi się - podobnie jak Olivier/Oliwier, Barajan, Kevin/Kewin itp. Nie moja bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Oskar IP: *.cable.ubr03.bath.blueyonder.co.uk 07.07.08, 22:38 niestety bardzo kojarzy mi sie z jamnikiem mojej sasiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Oskar 07.07.08, 22:54 Jestem z tym imieniem osłuchana od wczesnego dzieciństwa, całkiem je lubię - ale bez zachwytu. Nie wiem jakie macie skojarzenia środowiskowe, Dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
corel6 Re: Oskar 07.07.08, 23:09 Ja również chętnie poczytam o "skojarzeniach środowiskowych" związanych z tym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julie1789 Re: Oskar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 00:21 Nie jestem fanką imion typu Wanessa/Samanta, Brajan/Kewin/, ale jakoś do Oskara nic nie mam Nie jest to moje ulubione imię, ale jednak lubiane. O skojarzeniach "środowiskowych" co do tego imienia też chętnie poczytam , bo jedyny Oskar, ajkeigo znam, to 19-letni inteligentny tegoroczny maturzysta, absolwent jednego z najlepszych LO w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Oskar 08.07.08, 20:01 Moim zdaniem jest to obecnie imię z grupy Marcelów, Kamilów, Dawidów, Patryków - dla jednych zupelnie normalne, dla innych lekko, hmmmm - ryzykowne? Ja bym w każdym razie nie nadała. Natomiast zetknęłam się z Oskarem okołosześćdziesięcioletnim, tłumaczem, i w jego przypadku to imię odbieram bardzo pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiollinkach.pl Re: Oskar 08.07.08, 06:10 Ja też bym chętnie poczytała o skojarzeniach środowiskowych i jak większość z was nie lubię imion typu Otton Brajan Dżesika i tego typu inne ale ten Oskar to już sama nie wiem mąż tak się napalił bo nie jest takie oklepane jak inne które mnie się podobają Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Oskar 08.07.08, 10:01 Otto / Otton i Dżesika wrzuceni do jednego worka? To ja chętnie o tym poczytam! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Oskar 08.07.08, 10:03 olianka napisała: > Otto / Otton i Dżesika wrzuceni do jednego worka? To ja chętnie o > tym poczytam! Też przysiadłam z wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Oskar 08.07.08, 10:36 O matkozcorkom, a co ma Otton do Dzesiki? Troszke przesadzilas, kolezanko Odpowiedz Link Zgłoś
wiollinkach.pl Re: Oskar 08.07.08, 10:42 No widzę że wsadziłam kij w mrowisko poprostu ani jedno ani drugie imię mi się nie podoba i tylko dlatego taki przykład nic po za tym Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Oskar 08.07.08, 21:31 U mnie na minus. A dziś rozmawiałam z koleżanką, to mi powiedziała, że Oskar to można psa nazwać ale nie syna. Odpowiedz Link Zgłoś
corel6 Re: Oskar 08.07.08, 21:51 No coż, na szczęscie nie każdy ma tak "rozgarnięte" koleżanki... Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Oskar 08.07.08, 22:04 Ale dobrze jest wiedzieć, co piszczy w każdym środowisku Odpowiedz Link Zgłoś
corel6 Re: Oskar 09.07.08, 10:51 Koleżanka to zapewne reprezentantka tzw. klasy wyższej... Fakt, jej poziom wypowiedzi niechybnie na to wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wiollinkach.pl Re: Oskar 09.07.08, 11:03 Oj ta dzisiejsza artstokracja skoro psom daje się imię Oskar to suczka przepraszam jak się będzie wabić Klaudia Samanta Dzesika czy poprostu Kasia Zosia Czy Marysia No ale są gusta i guściki i o tym się nie dyskutuje Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Oskar 09.07.08, 11:55 Pudło Koleżanka mentalnie dryfuje ku sferze dresiarzy ) Dobrze jest mieć znajomych w każdym środowisku, żeby nie gdybać o różnych sposobach myślenia, ale je znać. Odpowiedz Link Zgłoś
corel6 Re: Oskar 09.07.08, 12:10 Zatem logiczny wniosek z Twojej wypowiedzi przeczy temu co napisałaś na początku: skoro w środowisku "mentalnych dresiarzy" to imię nie budzi entuzjazmu, to widocznie jego miejsce przyporządkowania społecznego znajduje się zupełnie gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Oskar 09.07.08, 12:14 Chyba mnie z kimś mylisz, nie napisałam nigdzie, że imię Oskar jest arystokratyczne czy dresiarskie. Napisałam tylko, że mnie się nie podoba i dodałam zdanie koleżanki, która ma więcej kontaktu z tym drugim środowiskiem, ale na podstawie jednej wypowiedzi nie wyciągam wniosków na całą społeczność. Odpowiedz Link Zgłoś
corel6 Re: Oskar 09.07.08, 12:49 Swój negatywny stosunek do tego imienia wzmocniłaś przytoczeniem wypowiedzi swojej koleżnki, uważam, że nie jest to ani arystokratyczne ani dresiarskie imię choć opinie wyrażane w większości na tym forum niejednokrotnie plasują go obok lub na równi z imionami tybu Brajan lub Dżesika, a to moim zdaniem duże nadużycie. Kończąc dyskusje myślę, że i tak każda z nas pozostanie przy swojej opinii, do czego zresztą ma prawo, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łucja Re: Oskar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 15:20 Oskar to jedno z moich ulubionych imion męskich. Odpowiedz Link Zgłoś