julianka06 18.07.08, 20:18 Po rozpatrzeniu wszystkich propozycji, dla siostry Julianki wybraliśmy Marcysię. Ale nie wiemy, czy lepsza będzie Marcjanna czy Marcelina. Po raz ostatni (mam nadzieję) proszę Was o pomoc: Julianna i Marcjanna Julianna i Marcelina jak lepiej? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Julie1789 Re: Wybraliśmy Marcysię - ale problem zostaje :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 20:20 Zdecydowanie Marcelina - całkiem ładne, sympatycznie brzmiące imię. Imię Marcjanna natomiast w ogóle mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wybraliśmy Marcysię - ale problem zostaje :/ IP: *.brnt.adsl.virgin.net 18.07.08, 20:24 Marcelina Odpowiedz Link Zgłoś
krimhilda Re: Wybraliśmy Marcysię - ale problem zostaje :/ 18.07.08, 20:27 Marcelina zdecydowanie, poza tym latwiej sie wymawia Odpowiedz Link Zgłoś
gandziaxd Re: Wybraliśmy Marcysię - ale problem zostaje :/ 18.07.08, 20:30 tez jestem za Marceliną Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Wybraliśmy Marcysię - ale problem zostaje :/ 18.07.08, 20:44 Ja też głosuję na Marcelinę. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Wybraliśmy Marcysię - ale problem zostaje :/ 18.07.08, 20:45 Marcelina po co ma się rymować Odpowiedz Link Zgłoś
julianka06 Nawojka? 18.07.08, 23:19 Z poprzedniego wątku przedstawiłam mężowi cztery propozycje: Oktawia (mąż odrzucił), Marcelina/Marcjanna (zaakceptował) i Nawojka. Przy tym ostatnim nieco zdziwił, ale było to zdziwienie raczej pozytywne. Jedno pytanie - jak to zdrabniać - bo według mnie imię już brzmi jak zdrobnienie. Nie wiem czy będzie funkcjonalne dla kobiety w wieku 40-50lat. Chociaż jak zauważyła mal_art "Julianna i Nawojka" brzmi bardzo ładnie. Tylko nie wiem czy ta Nawojka nie jest zbyt oryginalna. Dwa imiona nie wchodzą w grę. No nic, dużo tych wątpliwości, ale mam nadzieję że mi pomożecie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Nawojka? IP: *.socal.res.rr.com 19.07.08, 07:29 Mnie sie najbardziej podoba Marcjanna Nawojka jakos w ogole nie kojarzy mi sie z imieniem, cos mi nie gra Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Nawojka? 19.07.08, 09:53 dla mnie brzmi ślicznie, ale zbyt zdrobnieniowo, żeby nadać dziecku. laleczce, to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
rurka-z-kremem Re: Nawojka? 19.07.08, 11:40 A może, skoro Nawojka brzmi jak zdrobnienie, warto się pokusić o nadanie niezdrobnionej formy tego imienia - Nawoja? Odpowiedz Link Zgłoś
julianka06 Re: Nawojka? 19.07.08, 16:37 Problem w tym, że Nawoja mi się nie podoba. Jak dla mnie brzmi tak "zwaliście" Nie wiem jak to określić. Chyba zostaniemy przy Marcelinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rurka-z-kremem Re: Nawojka? 19.07.08, 18:10 Uważam, że Marcelinka będzie dobrym wyborem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Wybraliśmy Marcysię - ale problem zostaje :/ 19.07.08, 12:06 Głosuję na Marcelinę, jest lepsza od Marcjanny. natomiast Nawojki nie jestem w stanie zaakceptować. Brzmi jak przezwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Wybraliśmy Marcysię - ale problem zostaje :/ 19.07.08, 14:36 Marcelina w tym wypadku zdecydowanie lepsza. Julianna i Marcjanna jakoś mi nie brzmią, może przez powtarzające się "-anna" na końcu. Nawojka też mi się podoba, ale w tym przypadku stawiałbym na Marcelinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Wybraliśmy Marcysię - ale problem zostaje :/ IP: *.as.kn.pl 19.07.08, 21:42 musisz wybrac czy wolisz wolac Marcja, Marcela (Marcelka)czy Nawa. Odpowiedz Link Zgłoś
julianka06 Czekamy na Marcelinkę :) 20.07.08, 12:09 Jak w temacie. Bardzo dziękuję za pomoc, mam nadzieję, że już się nie rozmyślę. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś