renka14 03.10.03, 15:32 czy podoba wam się imię Regina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cardamomo Re: Regina 03.10.03, 16:54 bardzo mi się podoba. Jest oryginalne, mało popularne i nie wydumane. Królewskie I pasuje do dziewczynki, nastolatki i dorosłej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia029 Re: Regina 03.10.03, 18:24 Mi kojarzy się jednoznacznie z moja ciocią lat 60 jako jeden wyraz Ciociaregina, mam jeszcze Ciocięjulę, a przecież Julia to teraz takie popularne, wiec pewnie Regina też powraca do łask. A swoja drogą wtedy też chyba nie było takie popularne, bo mój maz bardzo się ździwił gdy usłyszał jak ma na imię moja ciocia. Reszta rodzeństwa mojej mamy miała raczej "normalne" imiona (Danuta, Roman, Jan, Wanda), nie wiem skad sie wzięła Regina, ale niestety Babci juz o to nie zapytam. Swoją drogą jak się tak dłuzej zastanowic i nie brac pod uwage cioci, jest całkiem ładne, moze rzeczywiście takie jakby królewskie. Pozdrawiam. Mama Oleńki i Inusi. Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: Regina 03.10.03, 20:05 dzięki dziewczyny, piszcie, ja to potem wydrukuję i pokażę babci mojej najprawdopodobniej dziewuszki, też Reginy, która jest najzagorzalszą przeciwniczką dania jej tak na imię my z mężem jesteśmy nieprzejednani Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Regina 04.10.03, 13:50 Dla mnie brzmi bardzo majestatycznie , po królewsku. Zresztą "Regina" to chyba znaczy królowa po łacinie czy po jakiemuś. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Regina 05.10.03, 18:03 Czesc ! A mnie nie za bardzo sie podoba ,ale to rzecz gustu. Pozdr. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Regina 06.10.03, 09:46 Mi także nie bardzo się podoba to imię, lecz każdy ma swoj gust. Pozdrawiam. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Regina 06.10.03, 14:08 Regina dosłownie znaczy królowa. (po łacinie oczywiscie). Mnie się niespecjalnie podoba, ale na pewno jest oryginlane Pozdr Cysia Odpowiedz Link Zgłoś