nastka_19 12.08.08, 22:11 takie imiona wybrali dla swoich dzieci znajomi, początkowa Lajla miała być Letycją, ale rodzicom coś sie odwidziało imię Leti,zaś Lucuś od początku był i chyba zostanie Luckiem. Parka ma przyjść na świat pod koniec sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Lucjan i Lajla 12.08.08, 22:18 W takim razie trzymam kciuki za Lucjana Spolszczenie imienia żeńskiego rekomendowane przez słownik Ossolineum to Leila, ale tak naprawdę MSZ nie bardzo wiadomo, jak je spolszczyć. Pozdrawiam, i ciekawe, kto się narodzi. g. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Lucjan i Lajla 12.08.08, 22:20 W sumie mi się podoba. Chociaż zamiast Lucjana wolę Lucjusza. Lucjan kojarzy mi się trochę "dziadkowo", ale to pewnie jeszcze wspomnienie z czasów oglądania kiedyś MjM . A Lajla... Hmm, dla mnie piękne imię, ale czy w Polsce takie zarejestrują? Wolę wersję Leila, ale to już pewnie w ogóle odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Lucjan i Lajla 12.08.08, 22:26 Lucjan podoba mi się ogromnie. Lajla wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Lucjan i Lajla 13.08.08, 10:27 Lucjan tak, Lajla wogóle mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gandziaxd Re: Lucjan i Lajla 13.08.08, 15:49 Lajla-sliczne imię!Lucjan za to mnie nie przekonuje Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Lucjan i Lajla 13.08.08, 19:23 Oba imiona osobno są w porządku, ciekawe i całkiem miło brzmiące. Razem jakoś mi nie pasują - Lucjan i Letycja bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Lucjan i Lajla 13.08.08, 20:29 Mnie tez bardziej odpowiada Letycja i Lucjan. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Lucjan i Lajla 14.08.08, 20:43 Lejla i Letycja rodem z brazylijskiej telenoweli, takie latynoskie Nikolki. Lucjana zamieniłabym na Lucjusza, bardziej mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Lucjan i Lajla 15.08.08, 18:23 a wiec pomimo wcześniejszych zapewnień o doborze imienia Lajla odpadła na rzecz Leny a to wszystko zasługa przyjaciela taty, który myląc wybrane imię powiedział kładąc rękę na brzuch właśnie Lena a mama poczuła silne ruchy, rodzice zdecydowali wiec ze właśnie to imię wybrała sobie córeczka czekamy więc na Lenę Natalie i Lucjana / Tomasza /Bartosza ( tu trwa spór) a właśnie które byście wybrały ? mi Lucjanek nie bardzo podchodzi i probowałam perswazji na Juliana ale to jakaś tradycja rodzinna więc będzie Lucek Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Lucjan i Lajla 15.08.08, 18:49 Hehe....usmialam sie z tego przyjaciela taty.....a moze to wlasnie tata, a nie przyjaciel, skoro dziecie tak silnie reaguje na jego dotyk,a mam decyduje sie az na zmiane imienia ))) Ale ad meritum....tak jak juz wyzej ktos powiedzial, Lucjan i Lajla to dla mnie dwie rozne bajki, ale rzeczywiscie juz Lucjusz i Lejla brzmi lepiej. Natomiast Lena i Lucjan.....hm.....moze jeszcze im sie ze sto razy odwidzi? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lucjan i Lajla 18.08.08, 20:03 Hmm, chyba jednak wolę Lenę od Lajli Lucjan Bartłomiej; Bartosz moim zdaniem nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Lucjan i Lajla 23.08.08, 13:32 dzieciaczki zrobiły psikus pojawiły sie dzisiaj na świecie, ale nie jako parka, świat powitało dwóch zdrowych chłopców, wywołując tym ogromne zdziwienie taty, którego nie potrafił ukryć otrzymali imiona Lucjan Tomasz Antoni Bartosz Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lucjan i Lajla 23.08.08, 13:41 Super Miła wieść! Bardzo mi sie ich imiona podobają Wszystkiego najepszego dla maluszków i ich rodziców! g. Odpowiedz Link Zgłoś
aire1 Re: Lucjan i Lajla 27.08.08, 14:32 Całe szcęście że zminili, Lajla/Leila to imię arabskie, za grosz nie pasuje do Lucjana, bez Lucjana też dziwaczne na gruncie polskim. Odpowiedz Link Zgłoś