lumja 20.08.08, 17:24 ostatnio spotkalam dziewczyne o tym imieniu. Polkę. Spodobalo mi sie, a wy co sadzicie? Ktos cos wie na temat tego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilianna Re: Janna 20.08.08, 17:47 Na pierwszy rzut oka wyglądała mi na wybrakowaną Joannę. I chyba właśnie Janna czy Jana to starodawne wersje Joanny. Ale w sumie to mi się podoba, chociaż pewnie powodowałoby mnóstwo pomyłek właśnie z Joanną czy Hanną. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Janna 20.08.08, 17:51 Mila alternatywa dla tych, ktorzy chca miec Janeczke, a nie lubia imienia Janina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: Janna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 18:26 Janna - super! Nie znałam wcześniej takiej formy. Jest słodka! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Janna 20.08.08, 20:12 Jedna ze średniowiecznych form imienia Joanna. Całkiem sympatyczna, tyle ze stwarzająca dużą groźbę przekształcania na inne wersje przez otoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Janna 20.08.08, 20:57 W kalendarzu znalazłam kiedyś Janę, przez jedno"n" Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Re: Janna 20.08.08, 22:20 Nigdy wcześńiej nie słyszałam, ale spodobało mi się. Choć pewnie byłoby notorycznie mylone z Joanną i Janiną. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Janna 20.08.08, 22:43 aneladgam napisała: > kojarzy mi się z Ahonenem Oooo, dobre skojarzenie. I od razu jeszcze bardziej mi się to imię spodobało . Jak syn będzie Adam, to córka może być Janna . Odpowiedz Link Zgłoś