magdalena_76 07.10.03, 09:25 Hej ja jeszcze nie wiem, jakiej płci jest nasze Małe, jeżeli będzie chłopczyk (a coś czuję, że będzie...) to bedzie Mateusz "dar od Pana Boga" - ale to imie juz się przewijało na forum. A dziewczynka - Milena - co o tym sądzicie? Milka Milenka Milutka Lena Lenka Leneczka... Już bym chciała mówić do Maluszka po imieniu... Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusia029 Re: MILENA!!! 07.10.03, 09:38 Podoba mi sie imię Lena, a Milena, no cóż, też ładne. Zależy które bardziej pasuje do nazwiska Mama Oleńki i Inusi. Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: MILENA!!! 17.01.04, 17:10 Milena brrrrrr.... to imie, mozliwe ze brzmieniowo ładne, kojarzy mi się z okropną osobą i jeśli istnieje chociaż cień prawdy że osoby noszące to samo imie są do siebie podobne, stanowczo ODRADZAM Milene!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: MILENA!!! 07.10.03, 10:18 Hej. Znałam jedną Milenę, niezbyt podoba mi sie to imię bo mi sie z nią kojarzy. Koleżanka z liceum też dała tak córce na imie. Ogólnie nie przepadam za tym imieniem,lecz nie sugeruj sie moją opinią, każdy ma swój gust. Jesli Tobie sie podoba to najważniejsze. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: MILENA!!! 07.10.03, 14:23 Czesc ! A mnie sie podoba. Zostan przy tym imieniu. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
nicol-e Re: MILENA!!! 07.10.03, 20:22 Milena- fajne imie, choć kiedy brałam slub- 1 stycznia 2000, Millenium, to większośc urodzonych wówczas dzieci to wlaśnie Mileny- dziewczynki i Milany- chłopcy. Spotkalam się z wersją, jak na te milenki obcy, czy znajomi wolają Milki- to juz okropne okreslać dziecko jak krowe z reklamy czekolady. Bo Milenka, to milenka, Lena tez slicznie- ale Milka - brrr pozdrawiam- Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
agusia029 Re: MILENA!!! 08.10.03, 07:40 Ze zdrobnieniem "Milka" spotkałam sie już bardzo, bardzo dawno - w latach 80 - tych, kiedy to u nas jeszcze nikt nie słyszał nie tylko o czekoladzie milce,ale w ogóle o czekoladzie Tak nazywała swoją córkę Emilkę moja ciotka i robi to nadal. Nigdy jednak mi się to zdrobnienie nie podobało i chociaż wczesniej uwazałam imię Emilia za ładne, to przestało mi się podobać właśnie przez to zdrobnienie. Co do imiena Milena (patrz wcześniej). Pozdrawiam. Mama Oleńki i Inusi. Odpowiedz Link Zgłoś
caterinka1 Re: MILENA!!! 09.10.03, 22:11 FAJNE IMIĘ MILENKA, MILI MAM KOLEZANKE MILENE I MI SIĘ Z NIA DOBRZE KOJARZY Odpowiedz Link Zgłoś
mamamilenki Re: MILENA!!! 10.10.03, 19:27 Cześc, Ja uważam, że imię jast śliczne. W końcu moja córeczka tak ma na imię! Milunia za tydzień skończy jeden roczek. Jest kochaną, grzeczną (różnie to bywa..), mądrą dziewczynką. Mówimy do niej Milusia, Milunia, Milenka, a jak porozrabia to po prostu poważnym tonem Milena!A propos Milki - uważam że jak dziewczynka będzie inteligentna to sobie tak ułozy kontakty z rówiesnikami, że nie będą tak jej nazywać. est jeszcze tyle zdrobnień. Lena, Lenka, Mila. (A krówka Milka jest moim zdaniem sympatyczna). Przynajmniej, imię jest orginalne i mało popularne. Często brane za czeskie lub słowackie niż polskie imię. Jest imieniem starosłowiańskim, kiedyś bardzo popularnym w Polsce w latach 20-tych. Oznacza osobę miłą. Polecam, Magdalena mama Milenki Wiktorii. Odpowiedz Link Zgłoś
milenalapa1 Re: MILENA!!! 10.10.03, 22:56 Cześć, ja mam na imię Milena i jestem z tego faktu bardzo zadowolona . Teraz częściej się spotyka to imię na ulicy, ale kiedy byłam małą dziewczynką to praktycznie każdy się dziwił, że mam bardzo rzadko spotykane imię. W klasie np. było kilka Agnieszek a Milena zawsze była jedna . W domu mama wołała na mnie Milusia. Siostra moja, jak była malutka i nie potrafiła dobrze mówić przerobiła moje imię na "Lela" i tak już zostało. Teraz wszyscy na mnie tak mówią. Także dla najbliższych i przyjaciół jestem "Lelka". Pozdrawiam wszyskie Milenki te obecne i te przyszłe Odpowiedz Link Zgłoś
cathy25 Re: MILENA!!! 14.10.03, 15:52 Czesc! Osobiscie uwazam imie Milena za najladniejsze na swiecie i jesli podoba Ci sie to imie ,to zostan przy swoim wyborze.Przynajmniej bedziesz miala pewnosc ,ze w klasie Twojej coreczki,nie bedzie jeszcze pieciu innych dziewczynek o takim imieniu.Nie jest ono ( na szczescie) zbyt popularne,a przy tym wcale nie jest wymyslne.I mozna je ladnie zdrabniac Milunia ,Milusia ,Mila. Ja tez mam coreczke Milenke i osobiscie jestem bardzo zadowolona ,ze ja tak nazwalam. Pozdrawiamy Cie serdecznie Cathy i Milena Michelle Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: MILENA!!! 15.10.03, 00:24 Podoba mi się Znam jedną Milenę, teraz to juz 15 latka, ale jest to mądra, miła, ciepła dziewczyna. Poznałam ją jako 8 latkę i od razu dała się polubić choć jest to dla mnie obca osoba (widujemy się tylko w wakacje, gdyż spędzamy je w tym samym miejscu). Mam miłe skojarzenia z tym imieniem) Odpowiedz Link Zgłoś
iza2_edziecko Re: MILENA!!! 12.01.04, 16:28 Ostatnio natknęłam się na to imię i bardzo mi się spodobało, bo do tej pory nie miałam koncepcji jak nazwać dziewczynkę. Mąż zaakceptował, więc jezeli brzusio (17 tygodniowy) okaże się płci żeńskiej to najprawdopodobniej zostanie Milenką. Poprzednio z Damiankiem też tak było - wpadliśmy na nie przypadkiem, i tak już zostało. Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
kj74 Re: MILENA!!! 13.01.04, 12:08 Uważam, że to bardzo ładne imię no i a mnóstwo ładnych zdrobnień. Pozdrawiam kj Odpowiedz Link Zgłoś
mamabruna Re: MILENA!!! 13.01.04, 15:53 Mi sie podoba. ja też o tym imieniu myslałam dla dziewczynki, ale mam chłopca - Bruna. może następnym razem bedzie Milenka )) pozdrawiam lidka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=8646102 Odpowiedz Link Zgłoś
michalina04 Re: MILENA!!! 25.01.04, 13:20 > Hej ja jeszcze nie wiem, jakiej płci jest nasze Małe, jeżeli będzie > chłopczyk (a coś czuję, że będzie...) to bedzie Mateusz "dar od Pana Boga" - A nie rozważałaś w tym kontekście Bogdana, Bohdana, Bożydara albo Teodora? Mateusz to najpopularniejsze ostatnio w Polsce imię męskie. > ale to imie juz się przewijało na forum. > A dziewczynka - Milena - co o tym sądzicie? Jak dla mnie, zbyt jednoznacznie czeskie, żebym je kiedykolwiek miała ochotę nadać swojej córce. Odpowiedz Link Zgłoś
mm-ka Re: MILENA!!! 27.01.04, 19:23 Witaj,moja córka to też Milena,ma już 9 lat i jest bardzo pogodną i miłą dziewczynką-takę przytulaszczką-poprostu Milenką. Mi to imie jest bardzo biskie i choć nie mam pojęcia jakie ma znaczenie dla mnie jest związane z miłością. Pozdrawiam serdecznie życzę powodzenia. M Odpowiedz Link Zgłoś