pluskotka 17.09.08, 23:13 Znalazłam właśnie takie imię na naszej-klasie, nosi je jedna tylko dziewczynka. Jakoś nie wierzę, że to nie jest jakiś pseudonim.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Konilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 09:25 Witam , Konilia jest moją córką . Nie jest to psudonim . Imieniny obchodzi 31 marca . Byliśmy pierwszymi ludzmi w Polsce , którzy dali tak na imię dziecku . Od 2001 roku imię weszło do kalendarza . Pozdrawiam Blanka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia 10.10.08, 11:45 Gość portalu: gość napisał(a): > tak na imię dziecku . Od 2001 roku imię weszło do kalendarza . Do którego kalendarza i skąd wzięliście to imię? Kojarzy mi się z chudą dziewczynką o końskiej twarzy (jak Wieńczysław Nieszczególny). Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Konilia 17.10.08, 12:10 czyli "radosna twórczość" może ktoś musiał zacząć ale mnie też się kojarzy z Koniem Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Konilia 10.10.08, 09:41 Paulo, oczywiście w 1994 roku nie było w Polsce Konilii i jak sądzę nie ma jej do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Konilia 10.10.08, 09:42 Chyba, że rodzicom spodobało się zdrobnienie Connie i postanowili wymyślić formę oficjalną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Konilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 10:42 Najgorzej jest jak ktoś wypowiada się o czymś , o czym nie ma zielonego pojęcia . Poszperaj troszkę w necie to może znajdziesz historię imienia Konilia a nie Connie . Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Konilia 10.10.08, 10:47 Otóż szperałam. Najlepsze źródło internetowe (behindthename.com) nie zna Konilii. Odpowiedz Link Zgłoś
joantoniuk Re: Konilia 14.11.08, 22:14 Blanka, nie przejmuj się. Konilia jest tak samo cudowna i wyjątkowa jak jej imię, i to jest najważniejsze. A wszystkim, którzy nie mają nic innego do roboty, jak wyśmiewać się z cudzych imion, gratuluję dobrego samopoczucia i jednocześnie współczuję ich dzieciom takich rodziców, którzy uczą je od kolebki nietolerancji i braku kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia 14.11.08, 23:09 Joantoniuk, klasyczny tekst z serii "skond w was tyle jadu" i "wspułczuję waszym dziecią". Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
joantoniuk Re: Konilia 15.11.08, 22:51 Widzę, że gaudencja jest z gatunku tych, co to uwielbiają mieć zawsze ostatnie zdanie i za wszelką cenę. Bardzo proszę. A niech jej tam będzie, niech się skojarzy z koniem. Ona ma rację, a my mamy spokój. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia 15.11.08, 23:03 Zaraz zaraz, zmieniłaś temat i w ogóle mi nie odpowiedziałaś. Buuu Odpowiedz Link Zgłoś
joantoniuk Re: Konilia 16.11.08, 12:19 Zadałas jakieś pytanie? Przepraszam, nie zauważyłam. A jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia 16.11.08, 12:44 Nie, nie zadawałam żadnego pytania, albowiem dyskusja na forum nie musi przybierać formy stawiania ciągłych wzajemnych pytań. Niezadanie pytania nie musi wiązać sie z brakiem odpowiedzi. Takowa może paść również w związku z czyimś stwierdzeniem lub komentarzem. Polecam: odpowiedź ż V, DCMs. ~edzi; lm MD. ~edzi 1. ustna lub pisemna reakcja na pytanie lub zwrot skierowany do kogoś; replika na krytykę, zarzuty 2. odpowiadanie na zadany (przez sprawdzającego wiadomości) temat; treść tego, co zostało odpowiedziane na zadany temat 3. czyn, postępowanie wywołane czyimś postępowaniem, reakcja na coś; odpieranie czegoś 4. sport. w szachach: ruch czarnych lub białych figur wykonywany po ruchu przeciwnika Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Konilia 10.10.08, 11:33 Angielska "Cornelia" tak się wymawia. W Polsce - cóż, radosne słowotwórstwo rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Konilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 15:10 Wszystkim Państwu dziękuję za bardzo miłą dyskusję . Niestety nie będę zniżać się do Państwa poziomu bliskiego zera . Pozdrawiam mama KONILII ! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia 10.10.08, 16:56 mamo Konilii, nie chciałaś uchylić rabka tajemnicy dot. pochodzenia imienia córki, ale niestety jesteśmy bardzo nieporadni i nie możemy sami nic znaleźć. Jedyne, co na przykład namierzyłam w sprawie conilii sensownego, co Conilia divina, gatunek nicienia. Czyżbyś tym się inspirowała nadając imię córce? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Konilia 12.10.08, 11:18 No właśnie skąd ten pomysł, zaciekawiło mnie to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Konilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 14:06 Znalazłam tę dziewczynkę na nk, i jedno z jej zdjęć komentuje jej mama o imieniu Blanka, więc chyba jednak ta Pani tutaj ma rację Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Konilia 12.10.08, 14:40 Tak, właśnie łatwo znaleźć i dziewczynkę i jej matkę, a potem się podszyć pod jedną z nich. Trudniej przypadkowo trafić na forum na kilka minut po pojawieniu się wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia 12.10.08, 20:52 Gość portalu: napisał(a): > Znalazłam tę dziewczynkę na nk, i jedno z jej zdjęć komentuje jej > mama o imieniu Blanka, więc chyba jednak ta Pani tutaj ma rację Może i rzeczywiście jest jej mamą, ale nie oznacza to, że ma rację w pozostałych kwestiach... W każdym razie nie napisała nic, co by o tym swiadczyło, tylko obraziła sie i poszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Konilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 12:29 różne imiona słyszałam,ale Konilia to lekka przesada...od razu na myśl przychodzi Konina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicuta Re: Konilia IP: *.acn.waw.pl 13.10.08, 22:54 mnie si ekojarzy z koniina - alkaloidem ze szczwolu plamistego, ktorym otruto Sokratesa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaZosia Re: Konilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 09:47 nie podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Konilia 17.10.08, 12:42 Brzmi jak nazwa przyprawy... Ciekawa jestem jaka mogła być inspiracja rodziców. Może się odezwą? Odpowiedz Link Zgłoś
krimhilda Re: Konilia 17.10.08, 13:00 Po wlosku coniglia (wym. konilia) to kroliczyca Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam zajrzałam sprawdzić co z tym dziwolągiem :) 12.11.08, 14:33 dziwolągiem imienniczym oczywiście. a tu nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaszokowana Re: zajrzałam sprawdzić co z tym dziwolągiem :) IP: *.pool.tripleplugandplay.com 14.11.08, 23:51 Jak wam nie wstyd wysmiewac sie z imienia dziewczynki i jej mamy?A tobie Gaudencjo to wogole sie dziwie ,takie teksty pisac ze kojazy ci sie z koniem.Moderujesz wszystko o imionach a wysmiewasz sie (nie pierwszy raz)z niespotykanych imion.Mnie sie bardziej podoba imie tej dziewczynki niz imie popularne np dorota. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: zajrzałam sprawdzić co z tym dziwolągiem :) 15.11.08, 13:53 Gość portalu: zaszokowana napisał(a): A > tobie Gaudencjo to wogole sie dziwie ,takie teksty pisac ze kojazy > ci sie z koniem.Moderujesz wszystko o imionach a wysmiewasz sie (nie > pierwszy raz)z niespotykanych imion. Hohoho, po raz pierwszy zarzuca mi się, ze wyśmiewam się z niespotykanych imion, jakem gaudencja, a wcześniej boniedydy. Tego jeszcze nie było. Zaimponowałaś mi. A wracając do meritum - bycie modem odbiera mi prawo do skojarzeń, przepraszam Cię bardzo? Kojarzy mi się Konilia z koniem i wanilią (koniem pachnącym wanilią? koniem waniliowym?) i nic na to nie poradzę. Wątek pojawił się, zanim przyszła tu mama dziewczynki i tak sobie teoretyzowałyśmy o samym imieniu - nie o dziewczynce. Miałyśmy nadzieję, ze mama dziewczynki powie nam, skąd sie wzięło to imię - ale nie, nic z tych rzeczy, a wobec braku jakichkolwiek dostępnych nam źródeł na jego temat możemy jedynie przypuszczać, ze je sobie wymyśliła. Nie jest to zresztą karalne, ale podkreślam, że na tym forum dyskutuje się właśnie o imionach, w tym o gustach dotyczących imion, i jeśli sie to komu nie podoba, niech założy sobie inne forum o imionach, na którym będą panować jego zasady (i zobaczymy, jaki będzie na nim ruch). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Konilia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.08, 16:09 31.03 to dzień imienin Kornelii. Mi się to imię kojarzy z konwalią, oraz z białą polną koniczynką. Odpowiedz Link Zgłoś
nanonverne Re: Konilia 15.11.08, 18:24 Myślę, że warto pamiętać ,iż za imieniem kryje się dziewczynka - dziecko z krwi i kości, wrażliwa istotka - jak każdy mały człowiek...czy wypada osobom dorosłym zamieszczać nie zawsze sympatyczne komentarze....???? - Ot, rodzice postanowili nazwać swoją perełkę oryginalnym imieniem....gdzież ta polska tolerancja...eh! Jestem "za" imieniem ( brzmi bardzo łagodnie dla ucha)- i jak zawsze nie mam żadnych skojarzeń....dotyczy to absolutnie wszystkich imion..... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia 15.11.08, 18:42 nanonverne napisała: > Myślę, że warto pamiętać ,iż za imieniem kryje się dziewczynka - dziecko z krwi > i kości, wrażliwa istotka - jak każdy mały człowiek...czy wypada osobom dorosły > m > zamieszczać nie zawsze sympatyczne komentarze....???? Ludzie w ogóle sa wrażliwi, więc nie wypada komentować w ogóle ludzkich zachowań - ani ubioru (białych skarpetek do garnituru, ubrania zapiętego na krasnalka gapcia, cudnych białych kozaczków nabijanych ćwiekami), ani zachowania - jak przypomne sobie nietolerancyjnych rodziców, którzy niszczyli moją dziecięcą wrażliwość zawstydzając mnie przy próbach jedzenia ryby nożem, aż mi się uaktywniają wszystkie traumy wieku młodzieńczego. Jestem też stanowczo na stanowisku, ze wrażliwym dzieciątkom nie nalezy zwracać uwagi na próby publicznego dłubania w nosie. Piękne to, co piszesz, ale z drugiej strony nie zgadzam się, ze imiona są wyjęte spod oceny. Przeczytaj sobie imiona wymienione w poście erby i zastanów się z ręką na sercu, czy rzeczywiście uważasz, ze niektórych imion nie godzi się komentować i czy nie masz z nimi żadnych skojarzeń. Nie są to juz czasy, kiedy imienia nie można zmienić, a zatem nie można imienia porównywać z niepełnosprawnością. Ot, rodzice postanowili > nazwać swoją perełkę oryginalnym imieniem....gdzież ta polska tolerancja...eh! Tolerancja nie oznacza niemożności skomentowania. Słowo "tolerować" pochodzi od łac. tolerare, czyli 'wytrzymywać; znosić'. Nietolerancja objawiałaby się dyskryminacją tej dziewczynki z powodu imienia, a cóż my robimy? tylko sobie na publicznym forum komentujemy, czego byśmy zresztą nie uczynili stykając sie z dziewczątkiem twarzą w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
nanonverne Re: Konilia 15.11.08, 19:51 Z całym szacunkiem gaudencjo....post erby popada w skrajność. Pisząc o imionach mam na myśli rodziców kochających swoje dziecię, którym nie w głowie krzywdzić najdroższy skarb...a swoją drogą ciekawy byłby przekrój historyczny...zachowanie rodziców i przyczyny nadawania imion...tak, z ręką na sercu, nie odważyłabym się krytykować jakiegokolwiek imienia....wiem co czuje człowiek, kiedy jego imię jest przedmiotem komentarza (jestem "właścicielką" takowoż...temat rzeka...jeśli wtrąciłam wątek to jedynie ze względu na dziewczynkę > Tolerancja nie oznacza niemożności skomentowania. Słowo "tolerować" > pochodzi od łac. tolerare, czyli 'wytrzymywać; znosić'. > Nietolerancja objawiałaby się dyskryminacją tej dziewczynki z powodu > imienia, a cóż my robimy? tylko sobie na publicznym forum > komentujemy, czego byśmy zresztą nie uczynili stykając sie z > dziewczątkiem twarzą w twarz. O la, la .... i .." cierpieć"...A dziewczątko wygląda rezolutnie...a nuż spojrzy na forum...Nie sztuka pisać za zasłonką.... Pozdrowionka dla przyszłego dzieciątka gaudencjo Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia 15.11.08, 20:28 nanonverne napisała: > Z całym szacunkiem gaudencjo....post erby popada w skrajność. Pisząc o imionach > mam na myśli rodziców kochających swoje dziecię, którym nie w głowie krzywdzić > najdroższy skarb.. A czy myślisz, ze rodzice z postu erby chcieli skrzywdzić dziecko? moim zdaniem nie, tzn. moze i tak, ale nie ma powodu, by przypuszczać, ze chcieli skrzywdzić dziecko oni, a nie akurat mama Konilii. Szkoda, ze nie mozemy zrobić eksperymentu - zakupiłabyś Rymuta i wskazała imiona, którymi rodzice: a) chcieli skrzywdzic dziecko; b) nie chceli skrzywdzić dziecka. Czy jeśli ktoś nazwał córkę Wredzia, chciał ją skrzywdzić, czy nie? A Kwitosława? A Odorka, Oralia, Ryczysława, Putencjanna? To są autentyki. > O la, la .... i .." cierpieć"...A dziewczątko wygląda rezolutnie...a nuż > spojrzy na forum...Nie sztuka pisać za zasłonką.... Trudno, a nuż spojrzy. Nie będzie żyć w próżni. Nasze zachowania, wygląd, cechy non stop są oceniane przez innych ludzi. Ważne, zeby nikt jej nie dyskryminował z powodu imienia. My możemy sobie dywagować, ze Konilia to prawdopodobnie popsuta angielska Kornelia, która nam sie kojarzy czy z koniem, czy z czymś innym, natomiast ona z tą wiedzą zrobi, co chce. Albo będzie nosić to imię z radością, albo je zmieni, chocby na Kornelię, czyli na prawidłową formę własnego imienia, i pozbędzie się pseudoangielskiego dziwoląga. > Pozdrowionka dla przyszłego dzieciątka gaudencjo Tylko dla jednego? A co z tym już będącym na świecie? Ale i tak dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konwalia Konilia sliczne imie ! IP: *.pool.tripleplugandplay.com 15.11.08, 23:02 Sliczne imie jezeli juz sie z czyms kojarzy to tylko z Konwalia.Lubie niepospolite imiona ,smiesza mnie imina typowo chlopskie Antek FRanek Juzek Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Konilia sliczne imie ! 15.11.08, 23:08 Gość portalu: Konwalia napisał(a): Lubie niepospolite imiona ,smiesza mnie imina typowo > chlopskie Antek FRanek Juzek Otóż Juzek jest wybitnie niepospolity i mnie również śmieszy. W przeciwieństwie do Józefa. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia sliczne imie ! 16.11.08, 00:08 Ciekawe, jaka jest jego pełna forma: Juzew? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Konilia sliczne imie ! IP: *.pool.tripleplugandplay.com 16.11.08, 00:56 Skoro dziewczynka ma tak na imie tzn ze takie imie istnieje.Mnie sie podoba Konilia nie jest zle,widzialam profil dziewczynki na NK i jest tak samo piekna i orginalna jak jej imie.Tylko pogratulowac rodzicom! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Konilia sliczne imie ! 16.11.08, 11:22 Gość portalu: zuza napisał(a): > Skoro dziewczynka ma tak na imie tzn ze takie imie istnieje. Czyli istnieją również imiona Nadka, Higiena, Edmunt, Biżena, Bernasia, Kadet, Luidzi, Rabin, Tacijana, bo istnieją ludzie noszący takie imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia sliczne imie ! 16.11.08, 12:06 A czy ty jej przypadkiem nie znasz osobiście, i stąd to zaangażowanie? Obejrzałam sobie także wczoraj ten profil i szczerze mówiąc nie zauważyłam niczego, co by odstawało od normy w którąkolwiek stronę. Ale nie dyskutujmy o osobach. Odpowiedz Link Zgłoś
joantoniuk Re: Konilia sliczne imie ! 16.11.08, 12:17 Osobiście? pl.youtube.com/watch?v=iEiY_nh0oBM Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia sliczne imie ! 16.11.08, 12:39 Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi - nie można znać osobiście osoby, której zdjęcia zostały użyte w jakimś klipie? Z drugiej strony, jeśli zdjęcia te zostały użyte, czyni ją to z całą pewnością oryginalną, wspaniałą i nadzywczajną lub pozwala to stwierdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Konilia sliczne imie ! IP: *.pool.tripleplugandplay.com 16.11.08, 13:39 Nie nie znam osobiscie dziewczynki o tym imieniu.Tak mi sie wydaje ze zdrobniale mozna mowic do niej Koni ,to zdrobnienie jest poprostu sliczne a jest chyba tez osobnym imieniem gdyz pamietam jak moja rodzinka rozwazala to imie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia sliczne imie ! 16.11.08, 13:48 Gość portalu: zuza napisał(a): > sliczne a jest chyba tez osobnym imieniem gdyz pamietam jak moja > rodzinka rozwazala to imie. To trochę nie tak. Gdyby czyjakolwiek rodzina rozważała imię Treblinka, nie oznaczałoby jeszcze, że jest to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Konilia sliczne imie ! 16.11.08, 15:27 Rozpętałam burzę w szklance wody. Ile to razy słyszałam niepochlebne opinie o swoim imieniu i jeszcze nie mam przez to depresji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Konilia sliczne imie ! IP: *.pool.tripleplugandplay.com 16.11.08, 15:59 Oj jestesmy zacofanym narodem i ´nie tolerancyjnym.Dziwne jest Goldencjo ze nie wiesz ze jest samodzielne imie Koni dosc czesto nadawane dziewczynak w Niemczech.Dla tego nie rozumiem dla czego wyjezdzasz tu z Treblinka?W Niemczech jest duzo dziewczynek o imieniu Koni. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia sliczne imie ! 16.11.08, 23:11 Gość portalu: zuza napisał(a): > Oj jestesmy zacofanym narodem i ´nie tolerancyjnym. Nie wiem, a propos czego ten komentarz - moze wyjaśnisz? IMO ni przypiął, ni przyłatał. Dziwne jest > Goldencjo ze nie wiesz ze jest samodzielne imie Koni dosc czesto > nadawane dziewczynak w Niemczech.Dla tego nie rozumiem dla czego > wyjezdzasz tu z Treblinka?W Niemczech jest duzo dziewczynek o > imieniu Koni. Doprawdy? A czy możesz podać jakieś dane, na podstawie których to stwierdziłaś? Dudena Lexikon der Vornamen nie zna takiego imienia. Kiedy już podasz nam te dane, dowiedź związku między Koni a Konilią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Konilia sliczne imie ! IP: *.pool.tripleplugandplay.com 17.11.08, 01:32 Imie Konni wysteppuje dosc czesto w Niemczech.Osobiscie znam kilka dziewczynek o tym imieniu ale ty Gaudencjo bedziesz twierdzila ze takiego imienia nie ma.Jestes smieszna! www.baby-vornamen.de/Maedchen/K/Ko/ Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia sliczne imie ! 17.11.08, 09:28 1. Rzuć statystykami państwowymi, a nie jakimiś dziwacznymi stronkami - czy znasz także dziewczynki o imieniu "Kobita"? 2. O czym ty w końcu piszesz - o Koni, Konni czy też o Konilii? Wątek jest o Konilii, jeśli jeszcze tego nie zauważyłaś. 3. Jestem bardzo śmieszna Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Konilia sliczne imie ! 17.11.08, 11:47 Gość portalu: zuza napisał(a): > Oj jestesmy zacofanym narodem i ´nie tolerancyjnym.Dziwne jest > Goldencjo ze nie wiesz ze jest samodzielne imie Koni dosc czesto > nadawane dziewczynak w Niemczech.Dla tego nie rozumiem dla czego > wyjezdzasz tu z Treblinka?W Niemczech jest duzo dziewczynek o > imieniu Koni. ???? W których Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
joantoniuk Re: Konilia sliczne imie ! 17.11.08, 08:41 gaudencja napisała: > Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi - nie można znać osobiście > osoby, której zdjęcia zostały użyte w jakimś klipie? Jak nie rozumiesz, to trudno. Po postach sądziłam, że jesteś bardziej dociekliwa, spostrzegawcza i lepiej potrafisz kojarzyć dane. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia sliczne imie ! 17.11.08, 09:25 Ale jestem głupia, ciemna i nie zrozumiałam, racz więc dostosować swój poziom do mojego i wyjaśnić mi uprzejmie, co autor miał na myśli załączając linka do klipu z tym, a nie innym komentarzem. Samodzielne dociekania zawiodły mnie bowiem do konstatacji, iż sądzisz, że osoby z klipu nie można znać osobiście (albo - iż wystąpienie w klipie czyni ją nadzwyczajną i oryginalną), co z kolei w moim osądzie jest wyrazem prowincjonalizmu - zarówno faktycznego, jak i intelektualnego. Odpowiedz Link Zgłoś
joantoniuk Re: Konilia sliczne imie ! 17.11.08, 14:27 gaudencja napisała: > Samodzielne dociekania zawiodły mnie bowiem do konstatacji, iż > sądzisz, że osoby z klipu nie można znać osobiście. Zatem wiedz, iż jest wprost przeciwnie, można być nawet jej ciotką. I radziłabym Ci bardziej na luzie podchodzić do tego forum. Za bardzo chyba przejęłaś się rolą. To może nie wyjść na zdrowie Twojemu dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia sliczne imie ! 17.11.08, 21:18 joantoniuk napisała: > gaudencja napisała: > > Samodzielne dociekania zawiodły mnie bowiem do konstatacji, iż > > sądzisz, że osoby z klipu nie można znać osobiście. > > Zatem wiedz, iż jest wprost przeciwnie, można być nawet jej ciotką. Niee, to niemożliwe. Zabiłaś mnie. Ciotką? Dziewczynki z piosenki? Nigdy. Ludzie z piosenek nie mają rodzin, bo są niezwykli ex definitione, a to wyklucza posiadanie rodziny. To by jednak wyjaśniało tak silne osobiste zaangażowanie. > I radziłabym Ci bardziej na luzie podchodzić do tego forum. Za bardzo chyba prz > ejęłaś się rolą. To może nie wyjść na zdrowie Twojemu dziecku. Moja wdzięczność jest niezmierna. Gdzieżbym była, gdyby nie twoje światłe pouczenia, co powinnam robić, a czego nie. Nie pozostaje mi nic innego, jak się zrewanżować: radziłabym Ci popracować co nieco nad zastąpieniem toksycznego jezyka pełnego odniesień personalnych argumentacją choć odrobinę dotyczącą tematu rozmowy i pozbawioną osobistych przytyków. Pozwoli ci to na zmniejszenie się liczby pyskówek, w których bierzesz udział. A teraz EOT i - plonk na czas jakiś, więc mozesz sobie dla czystej satysfakcji posiadania ostatniego słowa odpowiedzieć mi coś, ale i tak tego nie zobaczę. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
joantoniuk Re: Konilia sliczne imie ! 17.11.08, 23:24 gaudencja napisała: > mozesz sobie dla czystej > satysfakcji posiadania ostatniego słowa odpowiedzieć mi coś A nie odmówię sobie. Bardzo dziękuję za pozwolenie. gaudencja napisała: > radziłabym Ci > popracować co nieco nad zastąpieniem toksycznego jezyka pełnego > odniesień personalnych argumentacją choć odrobinę dotyczącą tematu > rozmowy i pozbawioną osobistych przytyków. Pozwoli ci to na > zmniejszenie się liczby pyskówek, w których bierzesz udział. Pragnę zauważyć, iż posługiwanie się toksycznym językiem w tym wątku ty sama zainspirowałaś. Czy sądziłaś, że masz na to wyłączność? Zwróć też, proszę, uwagę, iż ja rozmawiałam wyłącznie z tobą. To zatem ty najwyraźniej generujesz na tym forum niezliczoną ilość pyskówek. gaudencja napisała: > Jedyne, co na przykład namierzyłam w sprawie > conilii sensownego, co Conilia divina, gatunek nicienia. Czyżbyś tym > się inspirowała nadając imię córce? Tak wyglądał twój, jakże merytoryczny i poparty argumenatmi, wywód dotyczący tematu rozmowy. Ach, jak miło było czytać rodzicowi te przesympatyczne słowa na temat imienia swojego dziecka. Czy na pewno inni mają brać z ciebie przykład? I to by było na tyle. Żegnam się z gaudemencją - mistrzynią toksykologii i pyskologii stosowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Konilia sliczne imie ! 17.11.08, 11:42 Gość portalu: Konwalia napisał(a): > smiesza mnie imina typowo > chlopskie Antek FRanek Juzek O Juzek też mnie śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Konilia sliczne imie ! 17.11.08, 18:26 Typowo chłopskie? Teraz chłopskie imiona to Nikola, Andżelika i Martin. Nie znasz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuopi Re: Konilia sliczne imie ! IP: *.pool.tripleplugandplay.com 17.11.08, 18:41 Pluskotka nie masz racji,przypomnij sobie jak chlopi (czyt stajenni) mieli na imie?Franciszek a nie Martin Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia sliczne imie ! 17.11.08, 21:19 ...ale teraz mają Martin (w Polsce). Pluskotka ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuopi Re: Konilia sliczne imie ! IP: *.pool.tripleplugandplay.com 17.11.08, 21:39 Wiem wiem goudencjo ze ty lubisz prostackie imiona,pewnie dla tego ze ze wsi jestes i sama masz imie wiesniackie(prawdziwe imie)Wiec tutaj wszystkie mamusie namawiasz na imiona chlopskie zeby sie nie wyrozniac. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konilia sliczne imie ! 17.11.08, 21:44 Proponuję pohamować swoje wyrafinowanie i nie zmieniać aż tak często nicków. W tym wątku naliczyłam ich już co najmniej cztery. Pozostałe poruszone przez Ciebie tematy pozostawię bez odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Konilia 18.11.08, 13:38 Calkiem ladne, kojarzy mi sie z koniczyna. Sympatyczne dla ucha. Odpowiedz Link Zgłoś