kasienka.3 29.09.08, 15:41 Tak ma zamiar nazwac swoja cureczke moja znajoma. Jak wam sie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasimodo82 Re: Joanna Maria 29.09.08, 16:00 Bardzo lubię imię Joanna. Nie przepadam natomiast za zdrobnieniem Asia (za dużo ich chyba jest w moim pokoleniu). Znacznie bardziej wolę Joasię. W tym konkretnym przypadku zachodzi pewne niebezpieczeństwo pomyłki z Anną Marią. Ale oba imiona naraz podaje się tak rzadko, że chyba nie ma się czym przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: Joanna Maria 29.09.08, 16:54 Bardzo się podoba! Sama mam tak na imię! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Joanna Maria 29.09.08, 17:34 Joannę lubię na tle innych imion popularnych, natomiast myślę sobie, ze jest to wybór na tyle mieszczący się w normie, ze nawet nie wiem, co miałabym o nim pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Joanna Maria 29.09.08, 17:37 Mam kuzynkę Joannę Marię. Ja jednak jej pierwszego imienia wyjątkowo nie lubię, wolę Janinę. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Joanna Maria 29.09.08, 18:12 Uwielbiam Joasię, ale mam ich za dużo w rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Joanna Maria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 22:49 Nie będę obiektywna, bo dokładnie tak mam na imię. Co do mylenia z Anną Marią - nie miałam takiego problemu, a we wszelkich bardziej oficjalnych sytuacjach używam obu imion. Zestaw bardzo mi się podoba brzmieniowo i wizualnie - imię Joanna bardzo lubię, Maria jako pierwsze imię mi się nie podoba, jako drugie bardzo (z różnymi imionami). Przy czym zawsze żałowałam, że w moim pokoleniu to zestaw dość banalny (pomijając fakt, że mało kto używa obu imion): Joanna to jedno z najpopularniejszych imion wśród obecnych dwudziestoparulatek, a Maria to absolutnie najpopularniejsze drugie imię (choć u mnie w rodzinie akurat nadawane tradycyjnie na drugie od kilku pokoleń). Imienniczek-rówieśniczek mała Joanka nie będzie miała wiele, natomiast dla wielu osób może brzmieć to bardzo zwyczajnie bądź, co gorsza, "ciotkowato". Nie wiem też, czy podoba Ci się zdrobnienie Asia - jeśli nie, to trudno będzie go uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Joanna Maria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 22:51 > Nie wiem też, czy podoba Ci się zdrobnienie Asia Tzn. Twojej znajomej . Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka.3 Re: Joanna Maria 30.09.08, 14:12 Osobiscie Joanna Mnie nie zachwyca, poniewaz znalam kiedys pewna Joanne za ktora nie przepadalam. Asia to ladne zdrobnienie a co do mojej znajomej to jej oto nie pytalam ale wydaje Mnie sie ze tak skoro postanowila nazwac tak swoja curke. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Joanna Maria 30.09.08, 16:07 a ja nie lubię joanny w żadnej formie Odpowiedz Link Zgłoś