Gość: samcia IP: *.mp1.dr.home.nl 01.10.08, 01:30 Co sadzicie o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: samcia Re: Samuel IP: *.mp1.dr.home.nl 01.10.08, 12:21 Na dobra sprawe przy kazdym pytaniu, kazdy moze skorzystac z wyszukiwarki, bo pytania i imiona sie powtarzaja. Wlasciwie to jakby skorzystac z twojej rady to forum nie powinno sie ruszac juz od dobrych paru miesiecy. W moim pytaniu chodzilo o odbior osobisty przez ludzi tego imienia. Imie mi sie podoba, a znajomi sie smieja. Nie chce dawac dziecku imienia z ktorego by sie inni smiali. Totez jestem ciekawa reakcji forumowiczek. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Samuel 01.10.08, 13:26 Gość portalu: samcia napisał(a): > Na dobra sprawe przy kazdym pytaniu, kazdy moze skorzystac z > wyszukiwarki, bo pytania i imiona sie powtarzaja. Wlasciwie to jakby > skorzystac z twojej rady to forum nie powinno sie ruszac juz od > dobrych paru miesiecy. Niestety nie zgodze się z Tobą - nawet pobieżna lektura forum powinna zweryfikowac Twoją opinię. > W moim pytaniu chodzilo o odbior osobisty przez ludzi tego imienia. > Imie mi sie podoba, a znajomi sie smieja. Nie chce dawac dziecku > imienia z ktorego by sie inni smiali. Totez jestem ciekawa reakcji > forumowiczek. Własnie na ten temat wypowiadają się forumowiczki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Samuel 03.10.08, 22:53 Gość portalu: samcia napisał(a): > Na dobra sprawe przy kazdym pytaniu, kazdy moze skorzystac z > wyszukiwarki, bo pytania i imiona sie powtarzaja. Wlasciwie to jakby > skorzystac z twojej rady to forum nie powinno sie ruszac juz od > dobrych paru miesiecy. Spokojnie mozna sie dopisywać do starych wątków na ten sam temat, chyba ze wszystkie się poarchiwizowały - w takim przypadku nie ma innego wyjścia, trzeba założyć nowy (ale uprzednia lektura starych nie zaszkodzi, choćby po to, by po raz tysięczny nie pytać o zdrobnienia, jeśli jest już podabych mnóstwo propozycji). Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Linki 01.10.08, 13:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=36644432&wv.x=2&a=36644432 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=6560065&a=6560065 Wyszukanie tych trzech wątków zajęło mi 2 minuty. IMO zawierają one osobiste opinie forumowiczek. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia24615 Re: Samuel 04.10.08, 12:41 Nawet ładne ale jak bym dawała dziecku to Samuel byłoby drugim imieniem a pierwszym np. Aleksander, Dominik, Emil. Odpowiedz Link Zgłoś
allia80 Re: Samuel 13.11.08, 12:13 chciałabym tak nazwać syna ale mój TŻ protestuje i twierdzi, że będą mu dokuczać (ze względu na to że to imię typowo hebrajskie)... z drugiej strony Samuel L. Jackson na typowego mieszkańca Izraela nie wygląda poza tym Dawid (a Dawidów przecież pełno biega) moim zdaniem tak samo typowo hebrajskie.. mam nadzieję, że uda mi się przekonać TŻ do Samuela Piękne imię.. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Samuel 13.11.08, 16:50 Mojemu męzowi podoba się, chyba za dużo "Barw szczęscia" ogląda ;] Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Samuel 14.11.08, 20:38 Sarmackie - a co powie o Samuelu Zborowskim? Odpowiedz Link Zgłoś