Gość: Dotka IP: *.aster.pl 10.11.08, 23:52 Niedługo urodzi mi się córcia. Wciąż mam dylemat, które imię dla niej wybrać z tych, które mi się najbardziej podobają. Dodam jeszcze, że tak jak starsza siostra będzie to z pewnością platynowa blondyneczka o niebieskich oczach (po rodzicach A oto moje typy: - Jaśmina (Jaśminka) - Wiktoria (Wiki) - Gabriela (Gabrysia, Gabi) Kochane Mamy i nie tylko, które imię byście wybrały, proszę o mały ranking w/w imion. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tami46 Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 11.11.08, 00:14 Moj typ to Jaśmina Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 11.11.08, 00:58 Jaśmina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eleonora Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 01:03 Zdecydowanie Gabriela. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 11.11.08, 02:38 1.Jaśmina długo, długo nic 2.Wiktoria 3.Gabriela Kiedyś bardzo podobała mi się Wiktoria, ale ze względu na szaloną popularność, trochę się chyba przejadła. Do Gabrieli nigdy nie miałam sentymentu. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 11.11.08, 06:49 Gabriela ew. Jaśmina. Wiktoria to wyjątkowo brzydkie imię . Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 22.01.23, 23:20 Tak wiem, data i pewnie autorka wpisu tego nie przeczyta...Ale dla mnie Gabriela to wyjątkowo brzydkie imię Inaczej mówiąc - każdy ma swój gust, a zamiast sformułowania "wyjątkowo brzydkie" można użyć łagodniejszego "nie podoba mi się" lub "nie jest w moim guście". Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 23.01.23, 18:15 Spotkałam się jeszcze z imieniem Aubriela i Audriela. Przy Gabrieli trzeba uważać, żeby nie wyszła Garbiela omyłkowo. Nie lubię skrótu Gabrysia, jest poza moim gustem. Gabriela kojarzy mi się ogólnie z ceramiką, brzękiem, chłodem, lodową bryłką przez brzmienie. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 11.11.08, 08:50 hmmmmm... naprawdę chcesz kolejną Wiki? Gabriela też jest dość często spotykane, ale mi osobiście jeszcze nie obrzydło jak wszechobecne Julki, Oliwki, Wiki itp a Jaśmina... no nie wiem... jakieś dla mnie "nieoswojone" i zdrobnienie Jaśminka- za długie Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 11.11.08, 10:36 Jaśmina lub Gabriela Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 11.11.08, 11:26 Jaśmina. Ewentualnie Gabrysia, choć sporo ich. Wiktorii całe watahy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sahara77 Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca IP: 195.205.24.* 11.11.08, 11:44 zdecydowanie Jaśmina Odpowiedz Link Zgłoś
robatchek Jaśmina! 11.11.08, 12:42 Śliczne, wdzięczne, delikatne imię, w sam raz dla słodkiej, rozkosznej dziewuszki, dorastającej panienki... No i sama zobacz, jak brzmi - pani Jaśmina... Cudo! Reszta, delikatnie mówiąc... Albo nie, nic nie powiem, bo mnie znów obsobaczą ;P Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 11.11.08, 15:15 Wszystkie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 11.11.08, 15:49 Wszystkie są w porządku. A jak ma na imię starsza córka? Wybrałabym chyba Gabrielę lub Jaśminę. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 11.11.08, 17:42 Gabrysia Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Gabriela 11.11.08, 18:47 Z podanych imion zdecydowanie Gabriela, potem Wiktoria. Jaśmina kojarzy mi się ze śniadą Arabką, jak ma być blondynka to trochę niekonwencjonalnie Odpowiedz Link Zgłoś
anetad25 Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 11.11.08, 19:18 Podobaja mi sie wszystkie trzy Twoje typy, najbardziej Wiktoria ( jakoś nie odczuwam popularności tego imienia a w calym przedszkolu mojej córeczki sa moze ze trzy Wiktorie na 150 dzieci), potem Gabrysia ( wydaje mi sie bardziej popularna od Wiki) i na końcu Jaśminka ( nie spotkałam jeszcze dziewczynki o tym imieniu, które tez uważam za śliczne choć bardzo rzadkie Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 12.11.08, 10:49 Jak dla mnie, zadne z nich ale jesli KONIECZNIE to Jasmina. a moze: Antonina(Tosia) Kalina(Kalinka) Rozalia Marcelina/Marcjanna Dionizja(Dionka, Dyzia) PS. Moja sasiadka sama ma Dionizje(2007) i Antonine(2008) Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 12.11.08, 11:37 Jaśmina lub Gabriela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowita771 Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 12:37 > a moze: > Antonina(Tosia) > Kalina(Kalinka) > Rozalia > Marcelina/Marcjanna > Dionizja(Dionka, Dyzia) Wiedziałam, że znajdzie się ktoś, kto będzie miał w nosie, że autorka napisała wyraźnie, że interesuje ją ranking w obrębie trzech w/w imion. Cóż, ponoć tylko 7% ludzi rozumie tekst pisany, więc w tym wątku i tak jest świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 15:54 Wiktoria ładnie ale za bardzo ostatnio popularna chyba Gabrysia podoba mi się najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 12.11.08, 17:13 Zdecydowanie Gabriela. Jaśmina tak sobie, Wiktoria zdecydowanie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 13.11.08, 12:40 hmm trudno powiedziec..wiki mi si enie pdoba, z reszta gabi tez...jasminka tylko w wersji niepolskiej owszem ale strasznie popularne wsrod moich znajomych..ale stawialabym chyba na nia Odpowiedz Link Zgłoś
pajacyk124 Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 13.11.08, 12:56 Wszystkie ładne. Najmniej podoba mi się Wiktoria. Odpowiedz Link Zgłoś
kirah2 Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 13.11.08, 13:47 Jaśmina! piękne imię, a Wiktorie i Gabrysie są na każdym kroku teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 13.11.08, 16:01 Wybrałabym Jaśminę. Na pewno odrzuciłabym Wiktorię. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 14.11.08, 12:57 Jaśmina (o ile nazwisko pozwala na bezpretensjonalne zestawienie) lub Gabriela. Wiktoria won! Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Jaśmina! 14.11.08, 19:05 poza tym, wszystkie podane imiona mi się podobają. Gabriela najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
angel_voice1983 Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca 20.11.08, 11:41 Jaśmina PIĘKNE!!! Dawno, dawno temu podobała mi się Wiktoria, ale ze względu na jej mega popularność nie dałabym tak na imię dziecku. Gabriela też ładnie, ale nic nadzwyczajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca IP: *.lanet.net.pl 24.11.08, 21:27 Gabrysia jest śliczne, ja będę miała albo Gabriela albo Gabriele Jaśminka też jest ładne, rzadko spotykane Wiktorie bym odpuściła ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.08, 08:44 Najbardziej do tej blondyneczki pasuje Jaśmina choć mi się niezbyt podoba takie za bardzo udziwnione Imiona Wiktoria i Gabriela mi się bardzo podobają ale do takiej niebieskookiej nie za bardzo pasują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Które z podanych imion dla dziewczynki poleca IP: *.xdsl.centertel.pl 29.11.08, 09:30 Wiktoria na milion procent Odpowiedz Link Zgłoś