czarna.perla 12.11.08, 23:21 Takie wrażenie odnoszę. Szkoda bardzo, że to imię było tak często nadawane w latach 70-tych i 80-tych i przez tą jego popularnosc wtedy jest jakoś tak źle kojarzone teraz. Myslę jednak, że imię Agnieszka ma mimo wszystko dużo uroku i wiele ślicznych zdrobnień. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tami46 Re: czy mnie się wydaje, czy Agnieszka wraca do ł 12.11.08, 23:25 Zdrobnienia ładne ,imię tez mi się podoba,ale znajome mi Agnieszki to nie mają zbyt łatwego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: czy mnie się wydaje, czy Agnieszka wraca do ł 12.11.08, 23:41 Agnieszka naprawdę wróci do łask za 2-3 pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: czy mnie się wydaje, czy Agnieszka wraca do ł 13.11.08, 09:18 Uwielbiam to imię i nadałam je mojej córeczce, ale nie wydaje mi się żeby zaczęło być znów nadawane masowo (zresztą wcale bym sobie tego nie życzyła!) Może po prostu wśród Julek i Oliwek Agnieszka wyróżnia się, bo brzmi tak "swojsko" i zwyczajnie - a przecież na ogół ludzie lubią to co swojskie i znane, piosenki typu złote przeboje, filmy oglądane po 5 razy... Zdecydowana większość osób, które skomentowały imię mojej Agusi (rodzina, panie w przychodni, przedszkolu, na placu zabaw), mówiła właśnie coś w stylu: o jakie fajne, normalne imię, teraz nie ma małych Agnieszek. Podobne reakcje zaobserwowałam też na imię koleżanki mojego syna z klasy - Kasi; myślę, że działa tu ten sam mechanizm. W naszym pokoleniu Agnieszka się przejadła, więc w pokoleniu mojej córki będzie rzadka - ale uważam że to raczej evergreen, zawsze będzie nadawana, tylko niekoniecznie tak masowo jak w latach 70. A większą popularność zyska kiedy pokolenie dzieci mojej córki zacznie szukać imion dla swoich dzieci wśród imion XX-wiecznych przodków Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: czy mnie się wydaje, czy Agnieszka wraca do ł 13.11.08, 10:20 No a ja bym wolala nie byc Agnieszka, jakos od 40 lat nie moge sie z tym imieniem pogodzic...nie pasuje do mnie. Nie lubie go, choc mi juz az tak bardzo nie wadzi, jak jeszcze pare lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Chyba Ci się zdaje, niestety 13.11.08, 17:10 W Warszawie miejsce: 2004 - 32 2005 - 54 2006 - 50 2007 - 55 2008 dotąd - 66, czyli za Justyną, ale przed Moniką. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja w górę dla donmari 04.04.09, 21:54 Jak mam Ci pomóc w nauce korzystania z wyszukiwarki? :] Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: w górę dla donmari 05.04.09, 10:40 Skorzystałam z niej już po założeniu wątku. Ten, który został założony przed kilkoma miesiącami, przeoczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: w górę dla donmari 05.04.09, 11:01 donmari-2 napisała: > Skorzystałam z niej już po założeniu wątku. Ten, który został > założony przed kilkoma miesiącami, przeoczyłam. Z wyszukiwarki korzysta się PRZED zdublowaniem wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada77 Re: czy mnie się wydaje, czy Agnieszka wraca do ł IP: *.cdma.centertel.pl 04.04.09, 23:22 nie jest złe, chociaż znajome Agnieszki są ...takie sobie, dlatego też słabo mi się kojarzy, u mojej córki w klasie jest jedna Agnieszka, ale tez jedna Iza i Agatka czyli imiona z moich szkolnych lat i zdecydowanie wolę te imiona niz Juleczki, Zuzy, Oliwki, których mnóstwo dookoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada77 Re: czy mnie się wydaje, czy Agnieszka wraca do ł IP: *.cdma.centertel.pl 04.04.09, 23:24 a czy wraca do łask? raczej nie, predzej Magdalena, którą chętnie zdrabnia się do modnej teraz Leny, Magdalena zdecydowanie wróciła do łask, Anna zawsze na czasie, Joanny i Katarzyny czy Małgorzaty chyba są mniej popularne obecnie Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: czy mnie się wydaje, czy Agnieszka wraca do ł 06.04.09, 09:21 Nadal uwielbiam W naszym przedszkolu są już dwie Agnieszki-przedszkolaczki (w dwóch grupach) i jedna pani wychowawczyni. Moja A jest zachwycona, bo bardzo lubi swoją panią. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: czy mnie się wydaje, czy Agnieszka wraca do ł 06.04.09, 09:25 Zgadzam się, że na powrót ma jeszcze czas, ale słyszałam o dwóch małych ostatnio czyli nadal się nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: czy mnie się wydaje, czy Agnieszka wraca do ł IP: *.umcs.lublin.pl 07.04.09, 08:23 A ja mam Kasię i Małgosię. Są jedyne w klasie i przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: czy mnie się wydaje, czy Agnieszka wraca do ł 07.04.09, 10:43 Mam nadzieję, że nie Odpowiedz Link Zgłoś