pola260 30.12.08, 12:14 Które imię bardziej Wam się podoba przy czym zaznaczam, że Apolonia nie wchodzi w grę. Czy Zoję odbieracie jako zbyt udziwnione imię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Pola czy Zoja? 30.12.08, 12:56 Skoro nie może być Apolonia to pozostaje Zoja. Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Pola czy Zoja? 30.12.08, 14:27 Oba wspaniałe, Zoja nie jest udziwniona, zgadzam się, że Pola, a nie Apolonia Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Pola 30.12.08, 14:40 Zdecydowanie Pola! Zoję odbieram jako bardzo udziwnione imię. Ponadto kojarzy mi się z zołzą. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Pola czy Zoja? 30.12.08, 14:56 Oba niezłe. Szkoda, że Apolonia nie wchodzi w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Pola czy Zoja? 30.12.08, 15:10 Zoja. Zdecydowanie. Znam jedną świetną dziewuszkę o tym imieniu, kojarzy mi się dzięki niej z osobą niekonwencjonalną, pogodną, energiczną i z charakterem - a to sztuka być taką osobą mając zaledwie dwa latka Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Pola czy Zoja? 30.12.08, 15:17 > osobą niekonwencjonalną, pogodną, energiczną i z charakterem - a > to sztuka być taką osobą mając zaledwie dwa latka Szczególnie niekonwencjonalną Wytłumacz nam to dokładniej Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Pola czy Zoja? 31.12.08, 10:27 Niedawno urodzona wnuczka sąsiadki z parteru dostała na imię Pola. Ale Zadno z tych imion nie podoba mi się niestety. Może zamiast Zoi zdecydowanie popularniejsza ale IMO dużo ładniejsza Zofia? Odpowiedz Link Zgłoś
pola260 Re: Pola czy Zoja? 31.12.08, 11:47 Och nie, tylko nie Zofia. Jeżeli o mnie chodzi zdecydowanie NIE. Powoli skłaniam się coraz bardziej do Zoi Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Pola czy Zoja? 31.12.08, 12:34 Zgadzam się z donmari. Ani jedno ani drugie mi się nie podoba. Obydwa są dla mnie udziwnione, nawet bardziej Zoja. Zamiast niej wybrałabym polską Zosię. Odpowiedz Link Zgłoś
pola260 Re: Pola czy Zoja? 31.12.08, 12:39 Dzięki za radę. ja jednak po raz drugi i wyraźnie informuję że rozważania dotyczą Poli i Zoi, nie Apolonii i tym bardziej nie Zofii. Odpowiedz Link Zgłoś
pola260 Re: Pola czy Zoja? 31.12.08, 17:47 Tak, chłopiec będzie miał na imie Marcel. Dziewczyna na 99% Zoja właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Pola czy Zoja? 01.01.09, 21:09 pola260 napisała: > Tak, chłopiec będzie miał na imie Marcel. Dziewczyna na 99% Zoja właśnie A rozważaliście imię Marceli? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pola czy Zoja? 01.01.09, 22:41 Przyłączam się do pytania - lepiej IMO nadać Marcelego w polskiej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pola czy Zoja? 31.12.08, 14:10 Żadne, ale jeśli już, to ostatecznie Zoja. Odpowiedz Link Zgłoś
miamia Re: Pola czy Zoja? 01.01.09, 20:56 Oba bardzo fajne, aż trudno wybrać. Zoja bardziej ortyginalne aczkolwiek nie udziwnione. Zgadzam się, że jeżeli wybór padnie na Polę to tylko i wyłącznie Pola, nie Apolonia. I nie Zofia! Zoś są cąłe tłumy, zero oryginalności mimo ładnego imienia. Podsumowując - stawiam jednak na Zoję. Odpowiedz Link Zgłoś
lerami Re: Pola czy Zoja? 08.01.09, 19:16 Moja teściowa twierdzi, że w Rosji imie Zoja to odpowiednik polskiej Zofii. Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Pola 08.01.09, 19:22 uwielbiam to imie Zoja troszke mniej, ale tez fajne - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pola czy Zoja? 08.01.09, 23:44 lerami napisała: > Moja teściowa twierdzi, że w Rosji imie Zoja to odpowiednik polskiej Zofii. A skąd czerpie swoją wiedzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Pola czy Zoja? IP: *.as.kn.pl 08.01.09, 22:19 Wolę Zoję. A może Milena <Mila> ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pola czy Zoja? IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.09, 01:00 Zoja! Moja córcia ma tak na imię Wciąż mnie ono zachwyca Życzę szczęśliwego rozwiazania! Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Zoja 25.02.09, 19:08 Kiedyś miałam obydwa imiona "na tapecie" prócz tego Iga, Nela,Tatiana, Marianna,Olga Wybrałam Zoję, którą właśnie idę wykąpać polecam u nas imię pasuje w 150% Mylą czasami z Zosią ale jak zapamiętają to nie ma zmiłuj...pozostaje w głowie na długo. Poza tym...ostatnio byliśmy w szpitalu gdzie na sali leżały cztery Zuzanny w wieku od kilku miesięcy do 3 lat no i jedna Zoja. Pielęgniarki miał kłopot z wydzielaniem leków...nie chciały wierzyć że to czysty przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama ... 26.02.09, 12:32 niestety żadne mi się nie podoba, ale jak miałabym wybrać, to Pola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość (mama Zoi) Re: Zoja IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 17:27 Jak miło spotkać - nawet w wirtualnym świecie - inną Zojkę Moją córcię też nazywają Zosią, szczególnie starsi ludzie Ale mimo to uważam, ze to cudne imię z ogromnym potencjałem, jeśli chodzo o zdrabnianie itp. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ametyst Re: Pola czy Zoja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 15:49 kto? Zoja kogo? Zoi komu? Zoi kogo? Zoi z kim? z Zoją o kim? o Zoii Zoju! Nieciekawie brzmi odmian tego imienia,zresztą po filmie "Co ludzie powiedzą" imię to na zawsze kojarzyć mi się już będzie z psem. -- Lepsza Sonia. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Pola czy Zoja? 26.02.09, 15:58 A jak brzmi odmiana imienia Maja i Kaja? Też nieciekawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ametyst Re: Pola czy Zoja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 12:59 O Zoi,racja,hihi. Zoe, Zoja — imię żeńskie pochodzenia greckiego, oznaczające "życie" (z gr. Ζωη [zóé]). W postaci Zoja imię to występuje przede wszystkim w krajach Europy wschodniej[1]. W Kościele katolickim istnieją dwie święte patronki tego imienia[2]. Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: Pola czy Zoja? 26.02.09, 21:54 Zoja. Slicznie, sama bym nadala gdyby nie to ze zajela juz to imie najlepsza kumpela. Zachwyca mnie zdrobnienie Zojka. Pola to dla mnie cos jak Tola, takie slabiutkie imie dla dziewczynki-kwiatuszka, a ja preferuje silne imiona. Apolonia to z kolei stara babcia, mila, pachnaca fiolkami ale stara jak swiat samiuski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apolka Re: Pola czy Zoja? IP: *.aster.pl 28.03.09, 20:43 lipsmacker napisała: > Apolonia to z kolei stara babcia, >ale stara jak swiat samiuski. ejjj. no! ja wiem, że 22 lata to już nie pierwsza młodość, ale bez przesady ;p > mila, z tym jestem skłonna się zgodzić :] >pachnaca fiolkami wole Opium, ale na temat podobno watpliwej urody tego zapachu nasłuchałam się co najmniej tyle, ile na temat podobno watpliwej urody imienia. imienia ani perfum zmieniac nie zamierzam :] buziaki Pola (Apolonia!) Odpowiedz Link Zgłoś
mania_1623 Re: Pola czy Zoja? 01.03.09, 10:29 Zoja.Pola jest teraz bardzo popularna, a Zoi się raczej na ulicach nie słyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mań Re: Pola czy Zoja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 21:02 Zoja zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apolka Re: Pola czy Zoja? IP: *.aster.pl 28.03.09, 21:28 mnie Zoja kojarzy się z postacią z serialu 'Dom', młoda aktywistką ZMP, ktora chciała być nazywana Zoją, a nie Zosią (bo bardziej wschodnie), a potem zmieniła front i przedstawiała się Sofie. Odpowiedz Link Zgłoś