narvill 08.01.09, 12:22 w poszukiwaniu imienia przerzuciłam wczoraj Wikipedię To co znalazłam było zaskakujące, mam nadzieję, że nikogo nie urażę ale te imiona to prawdziwe cudaki Dorzućcie coś jak macie Kwadrat Prymityw Tryfiliusz (kojarzy mi się nieodparcie z chorobą weneryczną Tyburcy Torlak Twardostoj (imię dla prawdziwego mężczyzny) Częstogoj Diodor Dziadumiła (the best of Eksuperiusz Eufrozja Ewangelina Fidol Gleb Gonsalwy (to jest akurat urzekające) Kalistrat (kojarzy mi się z kastratem) Karp Markwart Marutas Pachomiusz no i na razie tyle Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ona Re: prawdziwe dziwolągi :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 12:32 Ewangelina coś w sobie ma...ale co to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
zirczik Re: prawdziwe dziwolągi :) 08.01.09, 12:48 Gleb imię męskie pochodzenia staroskandynawskiego; rosyjska wersja staroskandynawskiego imienia Guðleifr, na Ukrainie, Bialorusi i Rosji bardzo popularne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: prawdziwe dziwolągi :) 08.01.09, 14:17 najlepsze jest Marutas, rym wiadomy na k... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: prawdziwe dziwolągi :) IP: *.as.kn.pl 08.01.09, 21:23 A ja myślałam, że na marudę Ale Eufrozja, Ewangelina, Fidol są o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: prawdziwe dziwolągi :) 08.01.09, 14:25 Rzeczywiście to dziwolągi jakich mało, z tym że akurat Markwart podoba mi się do szaleństwa, a i Diodor bardzo. Co do reszty - mniej więcej podzielam Twoje zdanie. Kiedyś był wątek o imionach naprawdę krzywdzących i większość z nich się MSZ do nich zalicza. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: prawdziwe dziwolągi :) 08.01.09, 14:27 ...może nie większość, ale około 50%. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna narvill! 08.01.09, 20:30 no dzięki bardzo za ten wątek! uśmiałam się do zakrztuszenia normalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: narvill! 05.06.09, 14:47 Najlepszy jest Twardostoj, z zaparciem mi się kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: prawdziwe dziwolągi :) 05.06.09, 20:45 Twardostoj i Częstogoj to strzały w dziesiątkę. Szczególnie godne polecenia dla bliźniaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krooowka Re: prawdziwe dziwolągi :) 05.06.09, 21:57 uczylam kiedys w Anglii dziewczynke Ewangeline, ale po ang.pisalo sie Evangeline. Mowili na nia Evie (czyt. iivii) co mi sie bardzo podobalo Odpowiedz Link Zgłoś
girl.of.your.nightmares Re: prawdziwe dziwolągi :) 06.07.09, 03:43 słyszałam kiedyś o imieniu Dydymus Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: prawdziwe dziwolągi :) 06.07.09, 18:35 W majowej "Claudii" był artykuł o oryginalnych imionach. Jedną z bohaterek reportażu była siedmiolatka z imieniem- teoretycznie,okazuje się-nie do nadania. Jakie to było imię? Oralia! Odpowiedz Link Zgłoś