kizimizi2 Najpopularniejsze imiona w 2008 roku 22.01.09, 09:06 mam Mię, czyli Amelkę i miała być wyjątkowa i jedyna! a tu mam szocka nastepny ma byc synek i nie powiem jakie ma miec na imie, choć tez jest na liście, ale nisko, bo jak jest nisko to spadnie i bedzie jedynym ... na świecie niezle to obmyslilam co?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 20:40 moje imię w latach 60-tych było bardzo rzadkie. miałam kompleks, bo w szkole i przedszkolu przezywali mnie Ola-Fasola. Teraz Oli jak mrówek. Moja córka ma na imię Tamara. Ma imię po świetnej narciarce z lat 80-tych. Wszystkich znajomych zszokowało wtedy to imię. Ale dzięki temu że córka ma rzadkie imię jest bardziej rozpoznawalna i zapamiętywana. Jest miła, urodziwa i dobrze się innym kojarzy to imię. Nazwaliśmy ją Tamara, bo kojarzyło nam się to imię z osobą urodziwą, wspaniale jeżdzącą na nartach (mieliśmy nadzieję że nasze dziecko też będzie tak świetnie jeździło na nartach). Zdrabnialiśmy jej imię na Tamcia. Popularność imienia to falowa sprawa. Druga córka też miała rzadkie imię a teraz stało się bardzo popularne, z czego nie jest zadowolona i chętnie zmieniłaby na jakieś bardziej oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dusia Re: Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 19:51 Moja córka ma jedno z takich oryginalnych imion - Bogna. Fajnie jej z tym, bo w każdej kolejnej szkole jest jedyną posiadaczką tego imienia. Ale z tą oryginalnością i niepowtarzalnością imienia można przesadzić. Mój były mąż swoją córeczkę nazwał Mirą i kiedy tylko mała zaczęła mówić, okazało się, że ma z wymową swojego imienia problemy. Nazwała się więc Mają - było jej tak prościej i wygodniej. Teraz ma 3 lata i na pytanie "Jak masz na imię?" Odpowiada "Maja". "A nie Mira?". "Nie, Maja! Mira to jest to samo, tylko po francusku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajak Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 13:58 a moja córcia 3 miesięczna ma na imię IZABELA Odpowiedz Link Zgłoś
eandf Czyli bez zmian, od lat, no i dobrze 26.01.09, 15:14 Kiedy urodzil sie Franek, ktos powiedzial ze teraz duzo Frankow bo to juz drugi o ktorym slyszal. Marty tez nie ma na liscie. Od lat za to Nicole, Oliwie, Kuby, Julki, Bartki, jakby jakies limity byly. Czasem mnie dziwi efekt wyszukiwania imion dla potomkow. W rezultacie ludzie robia tak jak by szli do sklepu, brali pierwsze lepsze dostepne i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcdata Re: Czyli bez zmian, od lat, no i dobrze IP: 195.160.253.* 25.05.09, 08:42 Jak mysle o Franku, Stanisławie, Bożydarze, Mieszku, Antonim etc to tylko jedna mysl przychodzi mi do głowy.... biedne dzieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuska Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 11:55 no coz...a ja lada dzien spodziewam sie narodzin Samuela... Odpowiedz Link Zgłoś
2mamuska Najpopularniejsze imiona w 2008 roku 28.01.09, 16:19 a ja mam Antka (2 latka)i Anielkę (6 m-cy). sama mam na imię Daria, imię to w latach 70' i 80' było rzadkością, teraz jest bardzo popularne. więc nigdy nie wiadomo jak to z tymi imionami będzie. ważne, żeby nie było ośmieszające, i żeby się łatwo dało zdrobnić.pozdrawiam wszystkie Darie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Radek is the best :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 15:27 tyle postów, a nikt nie napisał,że ma synka Radosława. A ja mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała-mi Natan IP: 79.139.59.* 10.02.09, 08:34 mój synuś, który urodzi się, mam nadzieję, w tym tygodniu- dostanie na imię Natan. Choć wydawało mi się, że to żadko spotykane imię, to ostatnio spotkałam co najmniej kilku chłopców o tym imieniu. Ale już postanowione! A dziewczynka byłaby Laurą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luziol Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.09, 15:23 A moj kuzyn nazwal syna Mike W pracy beda sie do niego zwracac per panie "Majku" Inny przyklad z zycia: Kevin Gołąbek Jak tu sie smiac? Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Najpopularniejsze imiona w 2008 roku 29.01.09, 15:40 > Jak tu sie smiac? Zapłakać. www.zw.com.pl/artykul/3,329808_Nastolatki_o_niepopularnych_imionach_czesciej_popelniaja_przestepstwa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Milena IP: *.is.net.pl 23.07.09, 12:17 Moja córka ma tak na imie Milena dla mnie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mloda Re: A Wacek i tak jest najładniejsze IP: *.magma-net.pl 29.01.09, 20:30 Wacek - też mi się podoba najbardziej, ale wszyscy wyśmiewają z powodu wiadomych konotacji Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A Wacek i tak jest najładniejsze 29.01.09, 20:43 Mój kolega tak nazwał syna. Kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.chello.pl 29.01.09, 15:36 Ja swojemu dziecku dałam na imię Pola, bo rodziłam za granicą, i strasznie tęskniłam za Polską. Poza tym było ładne, krótkie i do wymówienia przez tubylców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSIA Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.187.243.196.ip.airbites.pl 29.01.09, 15:47 Ja w lipcu 2007 r. urodziłam córeczkę-na początku chciałam jej dać na imię Wiktoria ale później (w połowie ciąży) stwierdziłam, że najbardziej będzie jej pasowało imię Hanna i rzeczywiście jak się urodziła to nie miałam żadnych wątpliwości. Synek miałby na imię Franek (ale jeszcze nic straconego) Pozdrawiam p.s. a co do Julek to rzeczywiście jest ich od groma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.gprs.plus.pl 29.01.09, 15:49 moje imię (olga) nie jest zbyt często spotykane, jednak wiele osób mówi mi że jest ciekawe i ma to coś Rodzice wybrali je ze względu na długie nazwisko, praktyczne podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jor Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: 193.128.223.* 29.01.09, 16:04 A ja mam na imie Jordan i mój syn który urodzil sie w wigilie tez. I moim skromnym zdaniem to jest fajne imie mimo ze nie jest popularne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.OLOWEK.ds.uni.wroc.pl 29.01.09, 16:20 a mnie dziwi totalny brak imienia "Tomasz" w moim miejscu zamieszkania bardzo popularne, i wydaje mi się odpowiednie dla każdego chłopca. nie ośmieszające, miło brzmiące i ma fajne zdrobnienia. tak nazwę synka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 16:52 koszmar jakiś! mam na imię julia i mam 25 lat. jak byłam w podstawówce czy liceum, to byłam jedyna julia na cala szkole! a teraz w hipermarketach szaleje jak słyszę co chwila wołających swoje julia rodziców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 17:44 każdy tu wtrąca trzy grosze, że jego dziecko nie jest w pierszej dziesiątce, więc i ja to zadeklaruję (i córka i syn, choć imiona polskie). Zastanawiam się nad fenomenem popularności imion. Skąd się bierze nieprzemijająca moda na Julię (tak mniej więcej od 8 lat) albo Kuba (tyle samo)? Kiedyś był szał na Oliwie- ponoć po jakimś serialu. Taka Zuzanna albo Zofia - w latach 80-90 nikłe szanse na takie imiona. Brzmiały staroświecko. Pod koniec lat 90- tendencja się odwróciła i mój syn ma 4 koleżanki Zuzie. Piękne imię. Bardzo chętnie poczytałabym jakąś pracę socjologa na ten temat. Nie wystarczy przepisać proste fakty, szkodaże autor nie pokusił się o pokazanie co tak naprawdę powoduje, że mamy tyle Julii, Wiktorek, Jakubów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.ludwik02 Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.01.09, 18:03 Na Miły Bóg: gdzie słodkie Krystyny, Ewy, Usie i Grażynki, gdzie Józki, Zbyszki, Tomki, Krzysie i Ryśki? Świat się kończy ... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najpopularniejsze imiona w 2008 roku 29.01.09, 20:44 Gość portalu: konrad.ludwik02 napisał(a): > Na Miły Bóg: gdzie słodkie Krystyny, Ewy, Usie i Grażynki, Przekroczyły wiek balzakowski, niektóre dość wyraźnie. I dalej są słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
habibi888-pl Najpopularniejsze imiona w 2008 roku 29.01.09, 18:43 A gdzie Benedykt?? Odpowiedz Link Zgłoś
kacha95 Najpopularniejsze imiona w 2008 roku 29.01.09, 19:51 a ja chciałam dac tak ładnie na imię MAJA a tu prosze w pierwszej 5 i gdzie nie spojrze to słysze MAJA, MAJA echhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamuńka Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 19:59 A ja mam córkę Olgę i w jej szkole są tylko 2 albo 3. Najbardziej mnie śmieszy, jak krzyczy, że chciałaby mieć na imię Natalia, Agnieszka lub Julka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.acn.waw.pl 29.01.09, 22:39 W podstawówce (dawno temu) miałam kolegę o imieniu Omer!, a dziś syn mojego znajomego zwie się Tristan! Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 09:26 za komuny, gdzie królowały Krystyny,Bożeny,Beaty,Iwony i Jole oraz Jacki,Jurki,Jarki,Darki i Marki spotkałem rodzeństwo o imionach Justyn i Benita. Największe jaja były z kumplem, na wykładach na uczelni przy sprawdzaniu listy obecności często czytano go per "Justyna" nikt nie mógł uwierzyć,ze facet ma na imię Justyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: 86.84.114.* 30.01.09, 11:06 A moja corka ma na imie Katja. Bardzo lubie rosyjskie imiona. Zdrobniale: Kat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Och Re: Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.4web.pl 30.01.09, 12:51 Po prostu Kaśka. I mówić do dziecka Kat! Kacie! Tragedia. Biedna ta twoja dziecina, biedna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: 86.84.114.* 30.01.09, 14:32 Drogi(a) Och. Jakos nie widze, zeby moja corka miala problemy ze soba. Nie chodzi trzy razy w tygodniu do psychologa zeby poradzic sobie z trauma, ktora matka jej zafundowala. A tak na marginesie w kraju w ktorym mieszkamy "kat" znaczy "kot" z czego moja corka, wielbicielka kotow jest bardzo dumna. ps. Pozdrawiam serdecznie i nie wsciekaj sie tak , bo zlosc pieknosci szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najpopularniejsze imiona w 2008 roku 30.01.09, 13:30 A czy chodzi w czerwonym stroju i worku na głowie z wyciętymi otworami na oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Najpopularniejsze imiona w 2008 roku 30.01.09, 18:41 Gość portalu: karol napisał(a): > per "Justyna" nikt nie mógł uwierzyć,ze facet ma na imię > Justyn A mój kolega Marian, na konferencjach, gdzie kwaterowano dwie osoby w jednym pokoju, dostał parę razy pokój z kobietą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magam5 A ja nie powiem jak mają na imię moje córeczki, bo IP: *.ip.netia.com.pl 30.01.09, 11:53 ... rzadkie imiona takie właśnie mają pozostać. A Wy sobie sami radźcie z wyborem imiona dla swojej pociechy. Moja rada: czasem warto z konkretnym wyborem poczekać do samych narodzin, bo czasem się okazuje, że jak zobaczymy dziecię, to uzmysłowimy sobie, że " takie " właśnie imię pasuje do niego)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: 78.8.138.* 30.01.09, 12:10 ja jestem amelia i tak się przyzwyczaiłam do tego że babcie krzyczą do mnie: jakie ty masz rzadkie imię! że teraz mi troche smutno że przestało być rzadkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Najpopularniejsze imiona w 2008 roku IP: *.lutn.cable.ntl.com 30.01.09, 13:51 Ja drogie panie sadze ze o gustach sie nie dyskutuje, lecz z drugiej strony nie dalabym dziecku na imie Alan czy Nikola.... Odpowiedz Link Zgłoś