donmari-2 22.01.09, 14:07 Dla lalki porcelanowej. Lalka ubrana jest w kraciastą sukienkę i ma naturalnie skręcone brązowe loki. Zakupiona została w Libercu. Jakie imię by do niej pasowało? Chodzi mi po głowie Milena. Macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Re: Czeskie imię 22.01.09, 14:14 www.mybirthcare.com/favorites/pg1/Czechoslovakian-names.asp ale coś tu mało żeńskich babynamesworld.parentsconnect.com/czech-names-1.html chyba najlepsza jest Domeczka )) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Czeskie imię 22.01.09, 14:19 Irzinka (powinno być pisane przez R z daszkiem, ale nie umiem). Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Czeskie imię 22.01.09, 15:32 Ashton, dzięki że zadałaś sobie trudu i podrzuciłaś linki. Zwróciłam uwagę na różne formy "milkowe" tzn. Mila, Milada lub Milka. Które najlepsze? A propos-zdziwiło mnie, że Milana to w Czechach imię unisex Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Czeskie imię 22.01.09, 15:48 babynamesworld.parentsconnect.com/polish-names.html Polskie imiona z tej "bardzo mądrej" strony. Proponuję poszukać tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Czeskie imię 22.01.09, 16:01 no to namieszałam, przepraszam Ale przyznajcie że "polskie" imię Biata ma coś w sobie, a Kryzys jest bardzo na czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lejla81 Re: Czeskie imię IP: *.ip.netia.com.pl 23.01.09, 12:25 Ja byłam bardzo ciekawa, co będzie jak wybiorę zakładkę unisex names, i wyszło mi Karol, Lolek i Ola Odpowiedz Link Zgłoś
cicuta Re: Czeskie imię 22.01.09, 20:01 wolę Miladę od Mileny. Czeskie to oczywiście Libusza, czy po czesku Libusze - imię załozycielki Pragi. Rużena, ostatnio był wątek o tym imieniu. Albo Alena, o, to mi do lalki pasuje i bardz się czesko kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Czeskie imię 22.01.09, 21:26 Libuszka, jak wokalistka i skrzypaczka mojej ulubionej czeskiej grupy Albo Manka - jak żona Rumcajsa (po czesku nie nazywa się wcale Hanka!) Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Czeskie imię 23.01.09, 18:26 Wprawdzie to tylko lalka, ale myślę zostać przy tej Milenie. Cicuta, fajny pomysł z tą Aleną. W Libercu kupiłam dwie lale-"siostra" bezimiennej jest rosyjską Wierą(wprawdzie do zagranicznych imionjestem niechętna, ale Wiera mnie ostatnimi czasy porywa, o czym pisałam).Więc Milena czy Alena? Odpowiedz Link Zgłoś
cicuta Re: Czeskie imię 23.01.09, 23:03 Alena. Dla mnie Milena jest imieniem neutralnym w miare, mnie si enie do konca czesko kojarzy - no chyba, ze w zdrobnieniu, jak slysze Milenka, to zawsze mam czeskie skojarzenia (milenka to po czesku kochanka, ukochana). Alena dla wzystkich bedzie zdecydowanie czeskie Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Imię wybrane-MILADA 25.01.09, 11:42 Jeszcze do wczoraj była Milena, ale zdecydowałam, że jednak lepsza będzie Milada Odpowiedz Link Zgłoś