zaba133 27.01.09, 12:55 dziś poczytałam listę wszystkich przedszkolaków z przedszkola u mojej córki (Kraków) no i okazuje sie ze w całym przedszkolu jest zatrzęsienie Oliwii !!! nie liczyłam ale na 125 dzieciaków chyba z 12 !!!! nieco mniej, ale ciagle w wiekszości są dzieci o imieniu: Julia Weronika Wiktoria Amelia wśród chłopców najczęściej występują Kacper (jeden Kasper chyba nie literówka ?) Jakub niestety również Oliwer, Oskar pojawia się też Igor po lekturze całej listy właściwie nie ma imion rzadkich jedna Julietta zwóciła uwage na plus- lubię to imię- chyba 2 Heleny, jest jedna dawno zapomniana Agnieszka, jedna Marta czytałam, czytałam coraz bardziej znudzona, imiona bardzo się powtarzają...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
na_pustyni Re: przedszkolna refleksja 27.01.09, 12:57 Bez urazy, ale ten watek przewala się stale i wciąż po forum. Pochwalisz się, jakie oryginalne imię nosi Twoje dziecko? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: przedszkolna refleksja 27.01.09, 13:00 u nas(tez Kraków) w jednej grupie jest Jessica i Antoś ,ale akurat u nas imiona sie nie powtarzają-a nie! powtarza się Gabriela Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: przedszkolna refleksja 27.01.09, 13:14 nie mam urazy, bo moja to nie Julietta ! choc imię zwraca uwagę w zalewie Julek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: przedszkolna refleksja IP: *.as.kn.pl 27.01.09, 13:11 Kasper to nie literówka. Niegdyś szlachcice nazywali swoich synów Kasprami, w odróżnieniu od dzieci niższych stanów - Kacprów. "C" w tym imieniu to spolszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: przedszkolna refleksja 27.01.09, 15:47 I żadnej Anny??? A rzekomo tak oklepane do bólu... U mnie na 140 dzieci jest tylko jedna Ania i jedna Magdalena (moja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: przedszkolna refleksja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 15:55 bo małych Ań nie jest duzo, generalnie to chyba najpopularniejsze imę żeńskie, ale trzeba wziąć pod uwagę starsze roczniki Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: przedszkolna refleksja 27.01.09, 16:15 Ależ owszem! Ja się z tym zgadzam, ale zaraz odezwą się głosy, że Anna jest na wysokim miejscu w statystyce. Dla mnie 12 miejsce nie jst wysokie, ale to tylko moja subiektywna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: przedszkolna refleksja 27.01.09, 17:05 ariana1 napisała: > I żadnej Anny??? A rzekomo tak oklepane do bólu... Czekaj, czekaj, nie mamy informacji, że Anny żadnej. A IMO 12 pozycja to rzeczywiście wysoko... Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: przedszkolna refleksja 27.01.09, 18:58 U mojego syna w grupie powtarza się jedynie Aleksandra. I tak są tylko dwie. Poza tym są: Gabriela Iga Emilia Martyna Zuzanna Nina Zofia Pola Daria Klara Hanna A wśród chłopców: Adam Jan Antoni Ignacy Kacper Łukasz Jakub Filip Krzysztof no i mój Juliusz. I pewnie jeszcze o kimś zapomniałam, bo jakoś mało wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pa Re: przedszkolna refleksja 27.01.09, 21:07 U mojego syna powtarza się Kuba (2), Julia (2) i chyba Aleksandra. Reszta to pojedyncze przypadki, dość popularne, ale bez Dżesik i Brajanów (jest Igor, Tomek, Mateusz, Michał, Bartosz, Szymon, Matylda, Natalia, Klaudia, Agata, Basia, Magda, Olga - więcej nie pamiętam). Jest jedna Olivia (koniecznie przez "v" - ojciec cudzoziemiec). Do najciekawszych imion zaliczam swojego Bruna i jego kolegę - Bazylego. Odpowiedz Link Zgłoś