aneladgam 07.02.09, 08:34 Dawniej częste było nadawanie imion z kalendarza. W myśl tej zasady robimy sobie taki właśnie kalendarz,w którym codziennie odnotowujemy DWA imiona - męskie i żeńskie, które nadalibyśmy, gdyby był przymus nadawania właśnie imion z kalendarza. Nawet jeśli nie będzie danego dnia imienia, które zachwycałoby nas, to z konieczności wybieramy jedno podchodzące najbardziej,zamiast szukać fajnych w okolicy. pl.wikipedia.org/wiki/7_lutego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Zabawa - 7 lutego 07.02.09, 08:35 Wilhelm, Eugenia (sorry, że tak z rana, ale tak się zachwyciłam dzisiejszym zestawem, że musiałam ) Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Zabawa - 7 lutego 07.02.09, 08:55 Dzisiaj wymiękam - żadne mi się nie odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Zabawa - 7 lutego 07.02.09, 12:35 Ryszard i... Nie, tylko nie Gienka. Egidia. Ale tylko z konieczności. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Zabawa - 7 lutego 07.02.09, 16:28 7 lutego córki nie rodzę! Syn - Jan Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Zabawa - 7 lutego 07.02.09, 17:15 No nie, żeńskie dzisiaj to jakaś masakra, z konieczności wybieram Egidię, dla chłopca: Antoni. Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: Zabawa - 7 lutego 07.02.09, 21:44 Wilhelm z prawdziwą przyjemnością i Eugenia z zastrzeżeniam, że będzie funkcjonować tylko pełna forma tego imienia, bo to bardzo ładne imię, co zauważyłam przed chwilą Odpowiedz Link Zgłoś