ashton 04.03.09, 08:56 Dawniej częste było nadawanie imion z kalendarza. W myśl tej zasady robimy sobie taki właśnie kalendarz,w którym codziennie odnotowujemy DWA imiona - męskie i żeńskie, które nadalibyśmy, gdyby był przymus nadawania właśnie imion z kalendarza. Nawet jeśli nie będzie danego dnia imienia, które zachwycałoby nas, to z konieczności wybieramy jedno podchodzące najbardziej, zamiast szukać fajnych w okolicy. pl.wikipedia.org/wiki/4_marca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Re: Zabawa - 4 marca 04.03.09, 08:57 Adrianna (oj, znów cienko z żeńskimi imionami) i Leonard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cysia.b Re: Zabawa - 4 marca IP: 213.76.155.* 04.03.09, 10:19 Adrianna i Kazimierz Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zabawa - 4 marca 04.03.09, 13:57 Placyda! Jedno z moich najulubieńszych. I Witosław, też bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina-81 Re: Zabawa - 4 marca 06.03.09, 22:27 Z racji tego, ze właśnie tego dnia urodziła się moja córka sprawdzam, jak musiałabym dać jej na imię gdybym była zmuszona... ogólnie nic mi nie przypadło do gustu ale wybrałabym (po ogromnym przymusem) Adriannę, chłopiec - Kaj. Na szczęście mam małą Anastazję )) Odpowiedz Link Zgłoś