edorka1 26.11.03, 16:00 No właśnie - jak wam sie podoba? Czy któraś z Was ma małego Tomcia? Bo wydaje mi się ze to jakby troche imię w zaniku... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcsi Re: Tomek? 26.11.03, 17:48 Rzeczywiście imię w zaniku. A szkoda, bo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
advokat Re: Tomek? 26.11.03, 19:14 E tam ładne..mnie się nigdy nie podobało.Tak jak Grzesiek czy Jacek. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Tomek? 27.11.03, 09:30 Ja nie mam miłych skojarzeń z tym imieniem, ale np. mojej mamie zawsze sie podobało. Mój brat miał być Tomek, ale ja wybrałam dla niego Wojtuś. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Tomek? 27.11.03, 09:30 Ja nie mam miłych skojarzeń z tym imieniem, ale np. mojej mamie zawsze sie podobało. Mój brat miał być Tomek, ale ja wybrałam dla niego Wojtuś. Jak mialam 2 i pół roczku wołałam na mamy brzuszek - Wojtuś. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
inka72 Re: Tomek? 28.11.03, 21:10 Małego Tomka nie mam - tylkoo dużego(męża ale wszystie Tomki to kochane chłopaki Pozdrowienia Irena mama Stasia i Krzysia Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: Tomek? 28.11.03, 22:42 Najładniejsze imie pod słońcem!!!! Mój synek ma tak na drugie, a dlaczego nie na pierwsze? Bo to imie wybrałam wcześniej dla mojego młodszego brata i nie chcieliśmy aby było dwóch Tomków) Ale trochę mi teraz żal, ze się tak upierałam przy tym imieniu dla brata, bo teraz miałby je mój synek...ech, najładniejsze..... Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: Tomek? 29.11.03, 00:07 Dzięki dziewczyny!!!Za parę dni po raz drugi zostane mamą ))) - z USG wynika ze bedzie synek - i wymyślelismy z meżem że chyba będzie Tomek - stąd to pytanie, sama nie znam dobrze zadnego Tomasza, a imie wydaje mi sie bardzo fajne i dla chłopca i dla dorosłego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tomek? 01.12.03, 14:01 Bardzo dobry wybor. To piekne imie. W moim pokoleniu znam cale mnostwo Tomkow ale malych Tomkow wogole. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
recherche Re: Tomek? 25.01.04, 02:55 Tomek - zdecydowanie najładniejsze imię dla chłopca, ex aequo z Andrzejem Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Tomek? 25.01.04, 11:57 Czesc! Tomasz -czemu nie ?ale nigdy nie Tomaszek brrr.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
michalina04 Olgierd 25.01.04, 13:04 recherche napisała: > Tomek - zdecydowanie najładniejsze imię dla chłopca, ex aequo z Andrzejem E tam, najładniejsze to Olgierd Odpowiedz Link Zgłoś
kolorko Re: Tomek? 25.01.04, 14:54 Nie mam małego Tomcia, ale mój mąż ma tak na imię .Bardzo mi się podoba, zawsze mówię mężowi, że zakochałam sie w duzym stopniu w jego imieniu- co ciekawe mąż twierdzi, że jego imię jest okropne(( A ja i tak uważam, że to jedno z najładniejszych męskich/chłopiecych imion)) pozdrawiam- Ania Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Tomek? 25.01.04, 15:11 Mnie się podoba...jedna z opcji dla mojego synka (synek dopiero w planach...) ale przegrywa z Tymoteuszem Odpowiedz Link Zgłoś
agatka88 Re: Tomek? 31.01.04, 21:43 mnie się podoba Tomek prześlicznie zresztą Jacek też bardzo)) Tomasz bardzo dobre imię lepsze niż jakieś Brajany, Dennisy, Doriany itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: Tomek? 31.01.04, 22:09 Tomasz jest u mnie w ścisłej czołówce imion męskich (obok Andrzeja i Krzysztofa). Bardzo bym chciała nadać to imię memu synkowi... Tomasz Aleksy. Miód na me serce.)) Odpowiedz Link Zgłoś
rosey Re: Tomek? 31.01.04, 22:31 Straszne Ja wyznaję pogląd, że to, co było modne w naszym pokoleniu - nie nadaje sie dla naszych dzieci, bo to jest juz zupelnie juz inne pokolenie. Imiona z mojego rocznika (1974 - czyli Tomek, Kasia, Ania, Agnieszka, itd.) wydaja mi sie do bolu wrecz wyswiechtane i oklepane... Takie jest moje zdanie. Pewnie znacie osoby, ktore nosza imiona popularne dobrych kilkanascie lat wstecz, np. ja znam Grazyne, Marie, Kazimierza - i wiecie co - oni zawsze cierpieli, bo ich imiona byly kojarzone ze starszym pokoleniem, wydawaly sie staroswieckie w zlym tego slowa znaczeniu, tak jak dla nas Tadeusz czy Zdzislaw. Tak samo moze byc z Tomkiem. Nie traktujcie moich slow jak krtyki - po prostu pisze szczerze co mysle. Nigdy nie nazwalabym dziecka Tomkiem ani Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Tomek? 01.02.04, 12:15 > Pewnie znacie osoby, ktore nosza imiona popularne dobrych kilkanascie lat > wstecz, np. ja znam Grazyne, Marie, Kazimierza - i wiecie co - oni zawsze > cierpieli, bo ich imiona byly kojarzone ze starszym pokoleniem, wydawaly sie > staroswieckie w zlym tego slowa znaczeniu, tak jak dla nas Tadeusz czy > Zdzislaw. Co Ty z tym cierpniem?! Mialam kolezanki Danusie i jakos nigdy nie cierpiala przez to imie. A nie byla jedyna Danuta w szkole. Co wiecej jak ktos mial popularne imie (np. Piotr) to od razu sobie dorabial ksywke, zeby ludzie go rozpoznawali. To ja juz wole oryginalne imie, niz wydumana ksywe, dzieki ktorej duzo moich kolegow bylo rozpoznawalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
rosey Re: Tomek? 01.02.04, 12:27 > Co Ty z tym cierpniem?! To tak bardziej w sensie przenosnym Po prostu nie byli zachwyceni swoimi imionami Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: Tomek? 08.02.04, 15:09 To zupełnie absurdalne co napisałaś - dla mnie przynajmniej...Imie to nie jest modna sukienka, ktorą po sezonie wrzucamy na dno szafy.Anna, Agnieszka,Marysia - to bardzo piekne imiona. W niektórych pokoleniach jest ich więcej w innych mniej, ale jak sadzę są ponadczasowe i przetrwaja wszystkie udziwnienia brzmiace niekiedy wrecz idiotycznie z naszymi swojskimi nazwiskami.I na szczęście wbrew temu co piszesz poczciwe polskie imiona sa na topie - jakoś sporo ostatnio Tadziów właśnie, Franiów, Maryś...Nie twierdzę że to jedynie słuszne zdanie, ale nikt mi nie wmówi że polskie imiona moga unieszczesliwić dziecko bo...są niemodne!!! Pozdrawiam Dorota, mama Asi i Tomka (!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
recherche Re: Tomek? 10.02.04, 22:12 O tak, ginny, popieram... to są właśnie te imiona cud miód malina, scisła czołówka Odpowiedz Link Zgłoś