26.11.03, 16:00
No właśnie - jak wam sie podoba? Czy któraś z Was ma małego Tomcia? Bo wydaje
mi się ze to jakby troche imię w zaniku...
Obserwuj wątek
    • marcsi Re: Tomek? 26.11.03, 17:48
      Rzeczywiście imię w zaniku. A szkoda, bo ładne.
      • boczek2001 Re: Tomek? 28.01.04, 16:07
        prostackie
    • advokat Re: Tomek? 26.11.03, 19:14
      E tam ładne..mnie się nigdy nie podobało.Tak jak Grzesiek czy Jacek.
    • madziarek_edziecko Re: Tomek? 27.11.03, 09:30
      Ja nie mam miłych skojarzeń z tym imieniem, ale np. mojej mamie zawsze sie
      podobało. Mój brat miał być Tomek, ale ja wybrałam dla niego Wojtuś. smile
      Madzia
    • madziarek_edziecko Re: Tomek? 27.11.03, 09:30
      Ja nie mam miłych skojarzeń z tym imieniem, ale np. mojej mamie zawsze sie
      podobało. Mój brat miał być Tomek, ale ja wybrałam dla niego Wojtuś. smileJak
      mialam 2 i pół roczku wołałam na mamy brzuszek - Wojtuś.
      Madzia
    • inka72 Re: Tomek? 28.11.03, 21:10
      Małego Tomka nie mam - tylkoo dużego(mężasmile ale wszystie Tomki to kochane
      chłopaki
      Pozdrowienia
      Irena mama Stasia i Krzysia
    • anma Re: Tomek? 28.11.03, 22:42
      Najładniejsze imie pod słońcem!!!! Mój synek ma tak na drugie, a dlaczego nie
      na pierwsze? Bo to imie wybrałam wcześniej dla mojego młodszego brata i nie
      chcieliśmy aby było dwóch Tomkówsmile) Ale trochę mi teraz żal, ze się tak
      upierałam przy tym imieniu dla brata, bo teraz miałby je mój synek...ech,
      najładniejsze.....
    • edorka1 Re: Tomek? 29.11.03, 00:07
      Dzięki dziewczyny!!!Za parę dni po raz drugi zostane mamą smile))) - z USG wynika
      ze bedzie synek - i wymyślelismy z meżem że chyba będzie Tomek - stąd to
      pytanie, sama nie znam dobrze zadnego Tomasza, a imie wydaje mi sie bardzo
      fajne i dla chłopca i dla dorosłego faceta.
      • abiela Re: Tomek? 01.12.03, 14:01
        Bardzo dobry wybor. To piekne imie. W moim pokoleniu
        znam cale mnostwo Tomkow ale malych Tomkow wogole.

Ania
        • recherche Re: Tomek? 25.01.04, 02:55
          Tomek - zdecydowanie najładniejsze imię dla chłopca, ex aequo z Andrzejem smile
          • itsola Re: Tomek? 25.01.04, 11:57
            Czesc!
            Tomasz -czemu nie ?ale nigdy nie Tomaszek brrr.Pa Ola
          • michalina04 Olgierd 25.01.04, 13:04
            recherche napisała:

> Tomek - zdecydowanie najładniejsze imię dla chłopca, ex aequo z Andrzejem smile

E tam, najładniejsze to Olgierd wink
    • kolorko Re: Tomek? 25.01.04, 14:54
      Nie mam małego Tomcia, ale mój mąż ma tak na imię .Bardzo mi się podoba, zawsze
      mówię mężowi, że zakochałam sie w duzym stopniu w jego imieniu- co ciekawe mąż
      twierdzi, że jego imię jest okropnecrying(( A ja i tak uważam, że to jedno z
      najładniejszych męskich/chłopiecych imionwink))
      pozdrawiam- Ania
      • grzalka Re: Tomek? 25.01.04, 15:11
        Mnie się podoba...jedna z opcji dla mojego synka (synek dopiero w
        planach...wink) ale przegrywa z Tymoteuszemsmile
    • agatka88 Re: Tomek? 31.01.04, 21:43
      mnie się podoba Tomek prześlicznie zresztą Jacek też bardzowink))

Tomasz bardzo dobre imię lepsze niż jakieś Brajany, Dennisy, Doriany itp.
    • ginny22 Re: Tomek? 31.01.04, 22:09
      Tomasz jest u mnie w ścisłej czołówce imion męskich (obok Andrzeja i
      Krzysztofa). Bardzo bym chciała nadać to imię memu synkowi... Tomasz Aleksy.
      Miód na me serce.wink))
      • rosey Re: Tomek? 31.01.04, 22:31
        Straszne smile
        Ja wyznaję pogląd, że to, co było modne w naszym pokoleniu - nie nadaje sie dla
        naszych dzieci, bo to jest juz zupelnie juz inne pokolenie. Imiona z mojego
        rocznika (1974 - czyli Tomek, Kasia, Ania, Agnieszka, itd.) wydaja mi sie do
        bolu wrecz wyswiechtane i oklepane... Takie jest moje zdanie.
        Pewnie znacie osoby, ktore nosza imiona popularne dobrych kilkanascie lat
        wstecz, np. ja znam Grazyne, Marie, Kazimierza - i wiecie co - oni zawsze
        cierpieli, bo ich imiona byly kojarzone ze starszym pokoleniem, wydawaly sie
        staroswieckie w zlym tego slowa znaczeniu, tak jak dla nas Tadeusz czy
        Zdzislaw.
        Tak samo moze byc z Tomkiem. Nie traktujcie moich slow jak krtyki - po prostu
        pisze szczerze co mysle. Nigdy nie nazwalabym dziecka Tomkiem ani Kasia smile
        • szczekuszka Re: Tomek? 01.02.04, 12:15
          > Pewnie znacie osoby, ktore nosza imiona popularne dobrych kilkanascie lat
          > wstecz, np. ja znam Grazyne, Marie, Kazimierza - i wiecie co - oni zawsze
          > cierpieli, bo ich imiona byly kojarzone ze starszym pokoleniem, wydawaly sie
          > staroswieckie w zlym tego slowa znaczeniu, tak jak dla nas Tadeusz czy
          > Zdzislaw.

Co Ty z tym cierpniem?! Mialam kolezanki Danusie i jakos nigdy nie cierpiala
          przez to imie. A nie byla jedyna Danuta w szkole.
          Co wiecej jak ktos mial popularne imie (np. Piotr) to od razu sobie dorabial
          ksywke, zeby ludzie go rozpoznawali. To ja juz wole oryginalne imie, niz
          wydumana ksywe, dzieki ktorej duzo moich kolegow bylo rozpoznawalnych.
          • rosey Re: Tomek? 01.02.04, 12:27

> Co Ty z tym cierpniem?!

To tak bardziej w sensie przenosnym smile Po prostu nie byli zachwyceni swoimi
            imionami smile
        • edorka1 Re: Tomek? 08.02.04, 15:09
          To zupełnie absurdalne co napisałaś - dla mnie przynajmniej...Imie to nie jest
          modna sukienka, ktorą po sezonie wrzucamy na dno szafy.Anna, Agnieszka,Marysia -
          to bardzo piekne imiona. W niektórych pokoleniach jest ich więcej w innych
          mniej, ale jak sadzę są ponadczasowe i przetrwaja wszystkie udziwnienia
          brzmiace niekiedy wrecz idiotycznie z naszymi swojskimi nazwiskami.I na
          szczęście wbrew temu co piszesz poczciwe polskie imiona sa na topie - jakoś
          sporo ostatnio Tadziów właśnie, Franiów, Maryś...Nie twierdzę że to jedynie
          słuszne zdanie, ale nikt mi nie wmówi że polskie imiona moga unieszczesliwić
          dziecko bo...są niemodne!!!
          Pozdrawiam
          Dorota, mama Asi i Tomka (!!!)
      • recherche Re: Tomek? 10.02.04, 22:12
        O tak, ginny, popieram... to są właśnie te imiona cud miód malina, scisła
        czołówka big_grin
    • hana1707 Re: Tomek? 12.02.04, 15:28
      Ja mam męża Tomka i jest supersmile))
    • honeczka Re: Tomek? 12.02.04, 21:14
      ja też mam męża Tomka i też jest super!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.