annya11 01.05.09, 15:01 no właśnie, jakie imię zaproponowałybyście jako drugie? Nazwisko dwuczłonowe, pierwsze typowo francuskie. Ja póki co obstawiałam: a) Tymon Aleksander b) Tymon Konstanty Czekam na wszelkie sugestie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Tymon... 01.05.09, 15:22 Witaj! Najbardziej mi pasuje Tymon Strzeżysław Tymon Serafin ew. Tymon Czcisław Tymon Cieszyrad Efektem jest zestaw w rodzaju tego: pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Niecis%C5%82aw_Baudouin_de_Courtenay lub innych z rodziny Badouin de Courtenay. Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Re: Tymon... 03.05.09, 16:47 Gaudencjo, bardzo dziękuję za podpowiedzi. Jedynie Serafina z duuużym trudem być może uda mi się przemycić. Dzisiaj zrobiłam "przegląd" świętych i wybrałam te imiona, które byłabym w stanie przełknąć - niekoniecznie w połączeniu z Tymonem. Być może jednak te zestawienia - czasami całkiem przypadkowe - będą mini inspiracją. Z góry bardzo dziękuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Zapomniałam;) 03.05.09, 16:48 Tymon Antoni Tymon Barnaba Tymon Cyryl Tymon Dominik Tymon Ignacy Tymon Kajetan Tymon Kasjan Tymon Kryspin Tymon Kosma Tymon Marceli Tymon Seweryn Tymon Wincenty Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zapomniałam;) 03.05.09, 23:11 Witaj, rozumiem, że oznacza to, iż oba imiona muszą być święte? Bo Tymon święty jest. Do Waszego nazwiska IMO pasuje najlepiej Tymon Seweryn, ew. Tymon Dominik. Naprawdę dobierałabym coś na "S", jak właśnie Seweryn, Serafin czy Strzeżysław, ew.: Tymon Sewerian (lepsze, niż Seweryn) lub Tymon Saturnin. Koniecznie trzeba te zestawy wypowiadać w całości z nazwiskiem, a nie tylko z pierwszym imieniem Pozdrawiam! g. Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Re: Tymon...kolejne pytanie 17.05.09, 21:42 A jak Wam się podoba kombinacja TYMON ZACHARY (to dzisiejsza propozycja mężowska)? POzdrawiam i dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tymon...kolejne pytanie 17.05.09, 22:35 Bardzo Wam wszystko razem pasuje! Biorąc pod uwagę nazwisko także Co prawda naprawdę gorąco byłabym za jakimś staropolskim imieniem, podbijającym francuskość pierwszego członu nazwiska, ale IMO ten zestaw jest naprawdę bardzo dobrze dobrany. Pozdrawiam, g. Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Trzy ostatnie warianty 24.05.09, 13:00 Jeszcze się wahamy - ale to już pomiedzy trzema zestawami (kolejność alfabetyczna, a co za tym idzie przypadkowa): Tymon Jeremi Tymon Kajetan Tymon Zachary Myślę, że to już ostatnia prośba o radę. Pozdrawiam przeserdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Trzy ostatnie warianty 24.05.09, 13:08 Hej! Tymona Kajetana bym pominęła, podobają mi się dwa pozostałe zestawy z lekką przewagą ostatniego, ale tu już bardziej grają rolę IMO Wasze osobiste preferencje. Z Jeremim zestaw jest nieco chłodniejszy. Pisz, ile tylko masz ochotę, od tego mamy przecież forum Pozdrawiam serdecznie, g. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Trzy ostatnie warianty 25.05.09, 09:48 Wszystkie trzy ładne, wybierałabym między Jeremim a Zacharym. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Trzy ostatnie warianty 25.05.09, 18:47 Szkoda , ze zrezygnowalas z Seweryna. Moim zdaniem Tymon Seweryn to przecudny zestaw Odpowiedz Link Zgłoś