meg241 04.12.03, 16:27 Co myślicie o tym imieniu??? Mi sie bardzo podoba ale mężowi wcale. On chce dać córeczce na imię Julia lub Maja. Jak Go przekonać??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Lena???? 04.12.03, 20:12 meg241 napisała: > Co myślicie o tym imieniu??? Mi sie bardzo podoba ale mężowi wcale. On chce > dać córeczce na imię Julia lub Maja. Jak Go przekonać??? Lena to o wiele bardziej oryginalne imie niz Maja czy Julia, jednak nie brzmi obco, ani pretensjonalnie. Po prostu powiedz mu, ze nie masz zamiaru ulegac modzie i nie chcesz zeby w przyszlosci dziecko bylo czwarta Julka, badz druga Majka. Lenek na razie jest 2707. Mozna pomyslec jeszcze imionach Helena, Magdalena, Milena. Odpowiedz Link Zgłoś
meg241 Re: Lena???? 04.12.03, 22:56 Też myślę ze to bardziej oryginalne imię dlatego wciąz próbuje Go przekonać.Mam jeszcze troche czasu bo dzidzia przyjdzie na świat w maju. No i nie znamy jeszcze płci, ale dla chłopca już wybraliśmy imię. A co do innych imion które podałaś to ja mam na imię Magdalena i stad mi się wzieła ta Lena Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
tenzinn Re: Lena???? 05.12.03, 01:33 Znam osobiscie jedna Lene, ale nie jest zadnym zdrobnieniem od Heleny, Magdaleny tylko Leonardy Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Lena???? 04.12.03, 21:05 Lena jest bardzo ladne imie Jest tez zdrobinieniem kilku wymienionych juz imion. Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: Lena???? 05.12.03, 08:26 Macie jeszcze trochę czasu, więc postaraj się "popracować" nad mężem. Trzymam kciuki, żeby udało Ci się go przekonać do imienia Lena. Pozdrawiam, Marcsi Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Lena???? 05.12.03, 08:46 Bardzo ładne imię, walcz o nie Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
justycha_1 Re: Lena???? 06.12.03, 19:43 Bardzo długo zastanawiałam sięLena czy Nina,mam Ninkę ale jesli miałabym mieć drugą córcię to będzie Lena. Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: Lena???? 06.12.03, 19:53 Imię ładne, zresztą Maja i Julia też mi się podobają i nie ma dla mnie znaczenia czy jest ono mniej lub bardziej popularnie. Sama mam popularne imie Anna i nigdy mi to nie przeszkadzało, zawsze lubiłam swoje imię. Ale jeśli zalezy Ci na Lenie to walcz, bo to rzeczywiscie ładne imię, zdecydowanie ładniejsze moim zdaniem od Heleny, Mileny, Magdaleny) Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Lena???? 01.05.04, 15:01 Odsiwezanie dla willow_girl (wystarczy poszukac;P) Odpowiedz Link Zgłoś
willow_girl Re: Lena???? 01.05.04, 15:05 Chyba len ze mnie)) Dzieki serdeczne Tylko ponad 2000 Lenek? No, no Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Lena???? 01.05.04, 18:43 willow_girl napisała: > Tylko ponad 2000 Lenek? No, no Mysle, ze ich liczba wzrosnie, poniewaz jest to modne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
willow_girl Re: Lena???? 01.05.04, 18:50 Pewnie masz racje. Psiakosc,zawsze tak jest-jak mi sie cos spodoba,to okazuje sie,ze wcale nie takie oryginalneI co potem czlowiekowi zostaje - Leeloo albo Cirilla? Moze jeszcze Yennefer...Albo Eowina - tez fantastyczne No, ale zanim ja bede miala malenstwo, to juz pewnie pojawia sie takie nowosci, ze Lenka pojdzie w niepamiec Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Lena???? 01.05.04, 19:15 willow_girl napisała: > Pewnie masz racje. Psiakosc,zawsze tak jest-jak mi sie cos spodoba,to okazuje > sie,ze wcale nie takie oryginalne Mnie sie zawsze podobalo imie Gabriela, ale siostra cioteczna mnie ubiegla i mam juz w rodzinie mala Gabrysie. >Albo Eowina - tez fantastyczne A moze Edwina? Odpowiedz Link Zgłoś
willow_girl Re: Lena???? 01.05.04, 19:27 Eowina-bo tez z Tolkiena,jak Arwena. A Edwina... Jak to zdrabniac? Edzia?Mam kolezanke Edyte, na ktora tak wlasnie mowia. W ogole nie jestem zwolenniczka zenskich odpowiednikow meskich imion - Mieczyslawa, Czeslawa itp. Chociaz dawno temu podobalo mi sie Ernestyna... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka I juz nie o Lenie jest rozmowa 01.05.04, 19:33 willow_girl napisała: > Eowina-bo tez z Tolkiena,jak Arwena. Zabijcie nie czytalam, tylko ogladalam i to tylko dla efektow specjalnych. >A Edwina... Jak to zdrabniac? Edzia? Edzia, albo Ina. W ogole nie jestem zwolenniczka > zenskich odpowiednikow meskich imion - Mieczyslawa, Czeslawa itp. Chociaz dawno > > temu podobalo mi sie Ernestyna... Tym ostatnim mnie zaszokowalas. Nie znam zadnej Ernestyny, ale im dluzej wymawiam to imie, tym bardziej mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
willow_girl Re: I juz nie o Lenie jest rozmowa 01.05.04, 19:38 No wlasnie Mnie tez. Kojarzy mi sie z agrestem - a przez to z wakacjami i samymi fajnymi rzeczami. Ale jakos nie moge sobie wyobrazic wolania do slodkiej dwulatki 'Ernestynko!' Slyszalam o zdrobnieniu Tina, ale szczerze mowiac nie podoba mi sie. Tak naprawde to imie brzmi pieknie w pelnej formie, zdrabnianie go jest jakos nie na miejscuNo chyba zeby troche naciagnac i tez zrobic z koncowki Ine. Ale to moze potem sprowadzac sie do Inki z elementarza Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: I juz nie o Lenie jest rozmowa 01.05.04, 20:35 Ernestynka kojarzy mi się z jakąś książką, ale jaką?? Może Proust? (ale tam to chyba Albertyna była), a może "Mała księżniczka"?? Oświećcie mnie! Odpowiedz Link Zgłoś