bacia12 05.06.09, 20:08 MOzecie coś poradzić? Dziś własnie się dowiedziałam, ze noszę drugą córcię Na drugie będzie na pewno Zofia, nazwisko kończy się na -uk, jest krótkie. Mnie podoba się Rozalia, ale mąż nie chce slyszeć. Coś wspominał o Idze. Doradźcie! Z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anettia28 Re: imię dla siostry Marysi 05.06.09, 20:17 Gratuluję! Mnie też bardzo podoba się Rozalia. A co powiesz o Anielce? Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: imię dla siostry Marysi 05.06.09, 20:23 Idalia? Dalia? Ja bym wybrała Hanię albo Basię, ewentualnie Zosię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla siostry Marysi 05.06.09, 20:32 Podobają mi się propozycje Rozalii i Anieli, odrzuciłabym natomiast Igę - chyba że, tylko i wyłacznie, jako zdrobnienie od Jadwigi (albo Ignacji). A może Franciszka? Łucja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: imię dla siostry Marysi IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 20:46 Może Helena? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imię dla siostry Marysi 05.06.09, 22:49 Zaproponowana przez Gaudencję Łucja brzmi dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
marta-martusia Re: imię dla siostry Marysi 06.06.09, 09:51 Marysia i Magda Marysia i Marta Marysia i Ania Marysia i Joasia (Joanna) Marysia i Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: imię dla siostry Marysi 06.06.09, 10:18 Dobrusia - Dobrochna, Dobrosława, Dobromiła - do wyboru Poza tym do Marysi bardzo pasuje mi Basia, Ula , Hania - ale strasznie popularne ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: imię dla siostry Marysi 06.06.09, 14:55 Dioniza/Dionizja-co myślisz Rozalia jest w porządku-spróbuj męża przekonać Idalia-też pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: imię dla siostry Marysi 06.06.09, 15:02 Helena. Do zestawu Maria i Helena mam sentyment Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: imię dla siostry Marysi 06.06.09, 15:46 Też jestem za Heleną. Rozważałabym jeszcze Annę, Antoninę, Rozalię, Anielę, Łucję, Laurę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: imię dla siostry Marysi 06.06.09, 16:26 Dorzucam Felicję i jeszcze ciekawszą moim zdaniem Felinę Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: imię dla siostry Marysi 06.06.09, 16:40 Ida jest ładna ale Idalia jeszcze ładniejsza.Mnie też Rozaria bardzo się podoba.A może Helena,Marcjanna,Hanna,Zofia,Antonina,Anastazja ? Odpowiedz Link Zgłoś
bioo Re: imię dla siostry Marysi 08.06.09, 14:32 a może Małgosia? imię śliczne i do Marysi pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: imię dla siostry Marysi 08.06.09, 14:49 Znajomi mają MArysię i Basię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziefczynka Re: imię dla siostry Marysi IP: *.171.192.186.static.crowley.pl 03.07.09, 20:25 Hanna Anna Ewa Aniela Kalina Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: imię dla siostry Marysi 08.06.09, 16:43 Może zamiast Igi - Ida? Rozalka jest OK, ale jeśli małżonek oponuje, to może godziłby się na Różę? Do Marysi pasowałaby mi jeszcze Agata, Małgorzata, Michalina, Katarzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
bacia12 Re: imię dla siostry Marysi 12.06.09, 21:40 chyba Rozalia zostanie Mąż się zgodził. Stwierdził, ze w sumie nie takie zle. Niepokoi mnie tylko reakcja rodziny i znajomych. Jeszcze nikt mi nie powiedział, ze mu się podoba. Wręcz przeciwnie Chyba, ze dla świetaego spokoju wezmę Annę. TEz mi się podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla siostry Marysi 12.06.09, 22:04 Rodzina i znajomi się zachwycą, jak już Wasza córeczka będzie na świecie. Wtedy Rozalia bedzie im się kojarzyć z Waszą córką. Wiem, co mówię, bo poznałam kiedyś bardzo wdzięczną około 9-latkę o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imię dla siostry Marysi 12.06.09, 23:56 Myślę tak jak Gaudencja, rodzina zasmakuje w imieniu gdy malutka się urodzi. Zdecydowanie jestem za Rozalką! Odpowiedz Link Zgłoś
orzeszkowa503 Re: imię dla siostry Marysi 19.06.09, 10:52 Ida nie brzmi zle choc wolalabym Iga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: imię dla siostry Marysi IP: 79.110.196.* 02.07.09, 15:13 Rozalia nie jest już popularnym imieniem. Inne dzieci już w starszym wieku mogłyby jej robić przykrości. Ogólnie to imię jest dla mnie neutralne. Na pewno musicie wybrać imię, które będzie się wam obojgu podobało. Najlepiej zróbcie listę Ty swoją a mąż swoją. Potem porównacie i ewentualnie porozmawiacie o jakiś ustępstwach. Gratuluję wam drugiego dziecka. Powodzenia i pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeszkowa Re: imię dla siostry Marysi IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.09, 20:08 pasuje Malgosia i Marysia;P Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna.panna Re: imię dla siostry Marysi 04.07.09, 23:02 myślę, że Rozalia to średni pomysł.. druga propozycja Anna bardziej mi odpowiada, na drugie dołożyłabym Rozalię - Anna Rozalia jest ok ale w takiej kolejności jeśli chodzi o Idę, to wolę Igę. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: imię dla siostry Marysi 04.07.09, 23:25 Jeśli zgadzacie się co do Rozalii, to wg mnie może być. A jeśli chodzi o moje sugestie, to po przeczytaniu tytuły wątku od razu przyszła do głowy Basia. Odpowiedz Link Zgłoś