czarna-dalia 28.06.09, 20:08 Jeszcze jedna ciekawostka mi się dzisiaj przypomniała. W zeszłym roku znajomemu urodziła się córka Saritta. Nie wiem, czy on je wymyślił, czy jego partnerka, bo nie jest to bliski znajomy, ale imię wydało mi się niepotrzebnie udziwnioną wersją Sary. Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mal_art Re: Saritta 28.06.09, 20:11 Szczerze mówiąc, mi Saritta wydaje się udziwniona i pretensjonalna. No ale to nie mi ma się podobać, tylko rodzicom tej dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Saritta 28.06.09, 20:24 Podpisuję sie pod mal_art. No i ma się podobać dziewczynce oraz jej otoczeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Saritta 28.06.09, 23:15 jestem na nie, nawet bardzo, o ile to udziwniona Sara. Jestem skłonna zrewidować ten pogląd, jeśli były jakieś inne okoliczności wyboru i nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Saritta 29.06.09, 09:25 Sarita to hiszpanskie zdrobnienie Sary, czyli polska Sarunia. Inne dziwadlo to Sarina. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Saritta 29.06.09, 15:21 Sarita(przez jedno t) może nie w Polsce, ale jest do przełknięcia. Sarina? Masakra! Kojarzy się z sarinem i atakiem w tokijskim(chyba) metrze Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Saritta 29.06.09, 15:48 Ładniej niż Sara, tylko czemu przez dwa "t"? Odpowiedz Link Zgłoś